خبرگزاری کار ایران

سخنگوی صنعت آب در گفت‌وگو با ایلنا:

بضاعت کمِ آب و تعریف پروژه‌های سنگین/ سازگاری با کم‌آبی اجرا می‌شود؟

بضاعت کمِ آب و تعریف پروژه‌های سنگین/ سازگاری با کم‌آبی اجرا می‌شود؟
کد خبر : ۱۵۱۳۷۰۵

سخنگوی صنعت آب گفت: طرح کاشت یک میلیارد اصله درخت و طرح اراضی شیب‌دار را هم ارائه داده‌ایم اما چنین بضاعت آبی در کشور وجود ندارد.

عیسی بزرگ‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره موضوع تحقق اهداف سازگاری با کم‌آبی اظهار داشت: پروژه سازگاری با کم‌آبی ایده بسیار خوبی است و همه باید از آن حمایت کنیم، تاکنون جلسات متعددی در این خصوص برگزار شد اما متاسفانه چون در حد مقرره دولت است و قانون نیست الزامات پیگیری که باید در سطوح استان‌ها و توسط استانداران در بخش مصرف‌کنندگان اصلی آب صورت می‌گرفت؛ انجام نشده است.

وی خاطرنشان کرد: لزوم کاهش مصرف آب کشاورزی و صنعت در سازگاری با کم‌آبی پیش‌بینی و در ۲، ۳ سال گذشته در جلسات متعدد پیگیری و تذکرات لازم داده شده است، باید این توقع را همچنان زنده نگه داشته و مطالبه‌گر باشیم که سازمان‌های مختلف به رقم صرفه‌جویی‌های که طرح‌ریزی‌شده؛ برسند.

سخنگوی صنعت آب کشور گفت: سازگاری با کم‌آبی به صورت اهداف میانی نقشه راه آب کشور در نظر گرفته شده و در این نقشه سازگاری با کم‌آبی به رسمیت شناخته و پذیرفته شده است، اگر نقشه راه آب قانونی شود سازگاری با کم‌آبی هم به عنوان قانون پذیرفته می‌شود.

وی در ادامه به موضوع برخی تناقض‌ها در اهداف سازمان‌هایی مثل محیط زیست، جهاد کشاورزی و شهرداری‌ها؛ در حوزه آب پرداخت و گفت: در کل اهداف سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت نیرو در یک راستا است ما کشوری هستیم که با اقلیم ویژه که حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد مساحت کشور خشک، نیمه‌خشک و فراخشک است اگر کسانی تصور می‌کنند، با موجودی کنونی آب می‌توان پهنه‌های گسترده سرزمین را مانند اروپا سبز کنیم؛ اشتباه است.

بزرگ‌زاده افزود: باید منابع آب را به مناطق مختلف اختصاص دهیم، در قانون هوای پاک باید پساب و بخشی از منابع آب را به درختکاری شهری تخصیص دهیم از آن سو آبخیزداری و آبخوان‌داری هم منابع آب نیاز دارد، از سوی دیگر طرح کاشت یک میلیارد اصله درخت و طرح اراضی شیب‌دار را هم ارائه داده‌ایم اما چنین بضاعت آبی در کشور وجود ندارد.

وی تاکید کرد: قانون هوای پاک، آبخیزداری، آبخوان‌داری، کاشت یک میلیارد اصله درخت همه باید سرجمع همپوشانی شوند، ما نمی‌توانیم طرح زراعت چوب در اصفهان و خراسان رضوی که خود با میلیون‌ها متر مکعب کمبود آب در مواجهند را راه‌اندازی کنیم این پروژه‌ها باید کنار خلیج‌فارس و با کمک شورورزی و جنگل‌های حراپیش بروند، این طرح‌ها اشکال دارند و به مصارف آبی اضافه می‌کند، ما تاکنون طرح مطالعه‌شده و دقیقی در این بخش ندیدیم بنابراین از بخش‌های مختلف درخواست داریم مطالعات تعمیق شود اهداف را تجمیع کنند.

سخنگوی صنعت آب یادآور شد: ما مشکلی با احیای جنگل‌ها نداریم و از شورورزی کنار دریا حمایت می‌کنیم اما قطعا با زراعت چوب و آبخیزداری و  آبخوان‌داری که در بالادست سدی مثل ساوه که موجب شده این سد آبگیری نشود، با آبخیزداری و آبخوان‌داری در بالادست زاینده‌رود که باعث شده ورودی این سد کاهش یابد مخالفیم ، بنابراین معتقدیم باید مطاعات دقیق‌تری صورت گیرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز