در گفتوگو با ایلنا عنوان شد:
رفتار محافظهکارانه هند در تجارت با ایران
نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران و هند گفت: هند به دلیل ارتباطاتی که با امریکا و اروپا دارد در تجارت با ایران محافظهکارانه رفتار میکند به همین دلیل در یک دهه اخیر و در پی تشدید تحریمها روابط تجاری ایران و هند کاهش پیدا کرد،
مهدی رنگ رونا، نائب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و هند درباره آخرین وضعیت تجارت دو کشور به خبرنگار ایلنا گفت: کشور هند به دلیل ارتباطاتی که با امریکا و اروپا دارد در تجارت با ایران محافظهکارانه رفتار میکند به همین دلیل در یک دهه اخیر و در پی تشدید تحریمها روابط تجاری ایران و هند کاهش پیدا کرد، این در حالیست که پیش از اینها هند یکی از پنج مقصد اصلی صادرات کالاهای ایرانی بوده و از مشتریان سنتی نفت ایران به شمار میآمده است.
وی افزود: با این حال هنوز طرفین سعی بر حفظ ارتباط حداقلی دارند و تجارت دو کشور با دور زدن تحریمها برقرار است و این تجارت بیشتر با تهاتر کالا صورت میگیرد.
رنگ رونا اضافه کرد: صادرات غیرنفتی ایران به هند شامل محصولات پتروشیمی و محصولات کشاورزی به ویژه سیب درختی و خرما است، همچنین در سال 1402 با پیگیری وزارت جهاد کشاورزی توافقاتی برای ازسرگیری صادرات کیوی ایران به هند صورت گرفت.
نائب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و هند در ادامه از چای، برنج و موز به عنوان کالاهایی یاد کرد که به طور مستمر از هند به ایران وارد میشود.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان از هند به عنوان بازاری یک میلیارد و 200 میلیون نفری یاد کرد که نزدیکی جغرافیایی آن به ایران امتیاز مهمی در تجارت دو کشور محسوب میشود.
وی در توضیح بیشتر در این باره گفت: کالاهای ایرانی حتی با در نظر گرفتن زمان ماندگاری در بنادر حداکثر 20 روزه به هند میرسند و کالاهایی که در بنادر آماده هستند تنها هفت روز با بنادر هند فاصله دارند، بنابراین اگر ایران تحریم نبود هند به دلیل جمعیت بالا و نزدیکی میتوانست یکی از بازارهای قدرتمند صادرات کالاهای ایرانی باشد. افزون بر آنچه گفته شد ایرانیها و هندیها قرابت فرهنگی هم دارند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: کشور هند عضو کشورهای گروه ۲۰ و در کنوانسیونهای بینالمللی عضو است و از اقتصادهای در حال رشد جهان به شمار میآید که در آینده نزدیک در عرصههای اقتصادی حضور قدرتمندی خواهد داشت.