جزئیات مصرف برق خانگی مناطق عادی و گرمسیر کشور
رئیس گروه بهرهوری و مدیریت مصرف انرژی توانیر گفت: 80 درصد مشترکان برق زیر الگوی مصرف، 10 درصد بین الگو تا 1.5 برابر الگو، 6 درصد 1.5 تا 2 برابر الگو و چهار درصد بیش از 2 برابر الگو مصرف میکنند.
به گزارش ایلنا از وزارت نیرو، "فرح جمالزاده" با اشاره به رشد و پیشرفت برنامه مدیریت مصرف در ادارات کشور گفت: هماکنون بخش قابل توجهی از برنامه مدیریت بار و مصرف انرژی در ادارات محقق شده است.
وی در این زمینه افزود: بر اساس مصوبه هیئت وزیران همه دستگاههای اجرایی، بانکها، نیروهای مسلح و نهادهای عمومی غیردولتی موظفند در ساعات اداری نسبت به کاهش 30 درصدی مصرف برق (نسبت به مدت مشابه سال قبل) و در ساعات غیر اداری نسبت به کاهش 60 درصدی از مصارف جاری با اولویت خاموش کردن دستگاههای غیرضروری و سامانههای سرمایشی اقدام کنند.
رئیس گروه بهرهوری و مدیریت مصرف انرژی توانیر در ادامه به تعامل و همکاری بخشهای صنعت و کشاورزی برای مدیریت مصرف برق در زمان پیک مصرف اشاره کرد و یادآور شد: در این میان آنچه که به عنوان یک چالش و معضل اصلی صنعت برق در فصل گرما مطرح میشود، مصارف خانگی و تجاری آمپری و فاقد کنتور هوشمند است و لازم است در این زمینه تدبیر کارآمد اتخاذ شود.
جمالزاده از جمله راهکارهای سایر کشورها در این بخش را شناورسازی نرخ برق و اعمال تعرفه ساعات اوج بحرانی، استفاده از مولدهای تولید پراکنده، ذخیرهسازهای انرژی، انرژیهای تجدیدپذیر و غیره عنوان کرد و افزود: در حال حاضر 40 درصد انرژی برق کشور در مناطق عادی،40 درصد در مناطق گرمسیری یک و 20 درصد در سایر مناطق کشور (دو تا چهار گرمسیر) به ویژه مناطق گرمسیری چهار مصرف میشود.
وی بر این اساس گفت: هم اکنون 80 درصد مشترکان زیر الگوی مصرف، 10 درصد بین الگو تا 1.5 برابر الگو، 6 درصد 1.5 تا 2 برابر الگو و چهار درصد بیش از 2 برابر الگو مصرف میکنند.
گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) حاکی است، 22 میلیون از 32 مشترک برق خانگی کشور در مناطق عادی قرار دارند که این مناطق عموما مرکز و شمال کشور مانند تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز، کردستان و کرمانشاه را شامل میشوند. در منطقه گرم یک که حوزه جنوب کشور از قبیل خوزستان، بوشهر، هرمزگان، بخشی از سیستان و بلوچستان، بخشی از کرمان جنوب و بخشی از فارس جنوب را شامل میشود، چهار میلیون مشترک وجود دارد؛ منطقه گرم دو در سراسر کشور پراکنده بوده و 160 هزار مشترک را در خود جای داده است، در منطقه گرم سه که منطقه کویری مرکز کشور را از جمله قم، بخشی از کاشان و یزد را شامل میشود یک میلیون مشترک برق وجود دارد، اما در منطقه گرم چهار که حوزه مرطوب و نیمه معتدل را به خود اختصاص میدهد و نیمه شمالی کشور را اعم از گلستان، مازندران، گیلان و غیره را شامل میشود پنج میلیون مشترک برق وجود دارد.
40 درصد انرژی در نواحی عادی، 40 درصد در مناطق گرمسیر یک و 20 درصد در سایر مناطق کشور به ویژه مناطق گرمسیر چهار مصرف میشود؛ بر این اساس بیشترین سهم انرژی برق کشور در مناطق عادی و گرمسیر یک بوده که معادل 80 درصد انرژی مصرفی کل کشور است.