در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
سیاستهایی برای تولید 20 هزار مگاوات برق جدید/مصرف برق مدیریت نشود ناگزیر به خاموشی خواهیم بود
عضو کمیسیون انرژی گفت: اگر دولت بتواند با اجرای طرحهای مدیریت مصرف و پاداش صرفهجویی برق یک نیروگاه کمتر بسازد، به اهداف خود در این بخش دست یافته است.
فریدون عباسیدوانی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با اشاره به راهکارهای مدیریت مصرف برق در پیک تابستان اظهار داشت: اجرای برنامههای مدیریت مصرف برق بسیار مهم است و اگر کار رها شده و به روال معمول ادامه یابد، در اوج بار مصرف با معضل افت ولتاژ و قطعی برق دست به گریبان خواهیم بود و همانند سالهای گذشته ناگزیریم به همه بخشها خاموشی بدهیم.
وی ادامه داد: معتقدم در چشمانداز آینده باید از طریق سیاستهای تشویقی بخش خصوصی را به سرمایهگذاری در صنعت نیروگاهی ترغیب کرده و تولید برق را در کشور تا ۲۰ هزار مگاوات ارتقاء دهد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس اجرای سیاستهای تشویقی را در حوزه مدیریت مصرف برق نیز اثرگذار دانست و گفت: اجرای طرحهایی مانند پاداش صرفهجویی باعث میشود که قبض برق مشترکان خانگی رایگان، پولشان پسانداز شده و بابت مصرف برق هزینه نشود.
وی تأکید کرد: اگر دولت بتواند با اجرای این سیاستها یعنی مدیریت مصرف برق، یک نیروگاه کمتر بسازد، به اهداف خود در این بخش دستیافته است.
نماینده کازرون در این رابطه نقش رسانه و آموزشوپرورش را پررنگ دانست و گفت: جمعیت بزرگ معلمان کشور قادرند با آموزش دانشآموزان، فرهنگسازی در زمینه مصرف بهینه برق را توسعه داده و شبکهای از مروجان مدیریت مصرف در کشور ایجاد کنند.
وی همچنین برنامههای مدیریت مصرف برق صنایع را مورد اشاره قرار داد و افزود: این مدیریت باید متناسب با وضعیت هر صنعت تعریف شود، مثلاً صنایع غذایی اگر در زمان برداشت محصول کشاورزی ناگزیر به اعمال محدودیت شوند، محصول کشاورز از بین خواهد رفت، بنابراین در این رابطه باید مدیریت دقیق صورت گیرد.
بنابر این گزارش دولت در افق ۴ ساله مدیریت خود ارتقاء ۳۵ هزار واحدی ظرفیت نیروگاهی کشور را پیش بینی کرده است و تا پایان سال جاری ۱۴۰۱ توانست به تحقق ۷ هزار مگاوات از این چشم انداز دست یابد. در سال جاری نیز ایجاد بیش از ۷۸۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد.