یک نماینده مجلس مطرح کرد:
گویی سواحل مکران فرزند ناتنی است
نماینده مردم چابهار در مجلس گفت: سنگ بنای توسعه در سواحل مکران، نخست به نیروی دریایی و سپس به وزارت دفاع، وزارت راه و شهرسازی، معاون اول رئیس جمهور و در نهایت به سردار دهقان واگذار شود گویی سواحل مکران فرند ناتنی است که هیچ کس آن را نمیخواهد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، معینالدین سعیدی در همایش ملی توسعه سواحل مکران با بیان اینکه تلفظ واژه مکران برای برخی از مسئولان دشوار است، گفت: تلفظ مُکران اشتباه است و ریشه تاریخی ندارد و شایسته است که مسئولان حداقل تلاش کنند که این منطقه درست یعنی مَکران تلفظ کنند.
وی با اشاره تاکیدات رهبری بر توسعه سواحل مکران، افزود: رهبری برای این منطقه کلید واژه " گنچ پنهان" را طرح کردند. اما اقدامات انجام شده برای توسعه این منطقه بدون توجه به معادلات اجتماعی انجام شده و این اشتباه از سوی بیشتر نهادهای که مسئولیت پذیرفتند تکرار شده است.
سعیدی با انتقاد از نگرش به توسعه در ایران گفت: توسعه مقولهای برونزایی نیست که بتوان آن را به منطقه تزریق کرد و باید انسانهایی که در آن منطقه زیست میکنند نیز توجه شود این در حالیست که محدود مدیرانی که در این منطقه مسئولیت پذیرفتند این نگرش را داشتند.
نماینده مردم چابهار خود را متهم ردیف اول نحوه مواجه با توسعه در سواحل مکران معرفی کرد و افزود: سنگ بنای توسعه در این منطقه نخست به نیروی دریایی واگذار شد سپس به وزارت دفاع، وزارت راه و شهرسازی، معاون اول رئیس جمهور و در نهایت به سردار دهقان واگذار شود گویی سواحل مکران فرزند ناتنی است که هیچ کس آن را نمیخواهد.
وی با بیان اینکه ظرفیت ژئوپلتیک سواحل مکران بر کسی پوشیده نیست، گفت: سرمایهگذاریها در این بخش قابل توجه نیست و گمرک ریمدان به دلیل نداشتن نیروی ترانزیتی نتوانسته اجرا شود. کشتیهای کانتینری میآیند اما توجه به حوزه حمل و نقل در حوزه کریدوری و آزادراهی وجود ندارد و صرفا تخاصم برای زیست مردم را افزایش داده است.
سعیدی ادامه داد: سواحل مکران تنها نقطه کشور است که سواحل اقیانوسی دارد و نقطه کانونی شرق به غرب است و ظرفیتهای بیبدلیلی در حوزه گردشگری دارد.
نماینده مردم چابهار سواحل مکران را هندوستان کوچک معرفی کرد و افزود: پتانسیل کشاورزی این منطقه فوق العاده است اما اینها همگی یک روی سکه است و روی دیگر این منطقه دسترسی نداشتن مردم این منطقه به آب شرب و پایین بودن سرانه ورزشی و آموزشی است و اقدامات انجام شده در این منطقه برای اینکه حال مردم خوب شود انجام نشده است.
وی با ارائه آماری از دسترسی به آبشیرینکن در منطقه، تصریح کرد: 62 درصد از آبشیرینکنهای منطقه خلیج فارس در سواحل دریای عمان است که سهم ما از این عدد حدود 2 درصد است.
سعیدی با بیان اینکه از شرکت در سمینارهای که با موضوع سواحل مکران برگزار میشود ابا دارد، گفت: در این همایش شرکت کردم چراکه بر این باورم که نگاه بخش خصوصی به سواحل مکران متفاوت است و اگر سرمایهگذاری مختصری در این سواحل انجام شود به لحاظ جاذبههای گردشگری دریایی میتواند منطقه بینظیری باشد.