سخنگوی صنعت آب در گفتوگو با ایلنا مطرح کرد:
اعلام آخرین وضعیت دریاچه ارومیه/ ابلاغ توقف کشت پاییزه در حوزه زاینده رود
سخنگوی صنعت آب گفت: امیدواریم بارندگیهایی که پیشبینی شده انتهای این هفته در منطقه اتفاق بیفتد و به تنظیم مجدد دریاچه ارومیه کمک کند، علاوه بر این رهاسازی فصل زمستان را هم پیشرو داریم تا دوباره بتوانیم به شرایط احیا برگردیم.
فیروز قاسمزاده در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره وضعیت دریاچه ارومیه اظهار داشت: ما تراز آبی دریاچه را روی رقم 1270.05 حفظ کردیم یعنی تمام تلاش ما این بود که روند کاهشی که وجود داشت متوقف شود و ورودیهایی که عمدتا در جنوب دریاچه است و به طور طبیعی تداوم داشته باشد، این تراز در حال حاضر حفظ شده است. همچنین روی برداشتهایی که در مسیر بود کنترل و نظارت جدی داریم.
وی افزود: امیدواریم بارندگیهایی که پیشبینی شده انتهای این هفته در منطقه اتفاق بیفتد به تنظیم مجدد دریاچه کمک کند. به اضافه اینکه رهاسازی فصل زمستان را هم پیشرو داریم تا دوباره بتوانیم به شرایط احیا برگردیم.
سخنگوی صنعت آب با اشاره به فرایند تغییر کشت کشاورزان از محصولاتی مثل انگور به میوههای پرآببر مثل سیب و آسیبهایی که متوجه تراز آبی دریاچه کرد، گفت: این پروسه 30-20 ساله است و اولین اتفاق هم در زمان انقلاب رخ داد که این تغییر کشتها انجام شد، اما در حال حاضر برداشتهایی که بیشتر منجر به آسیب دریاچه میشود برداشتهای در طول مسیر است که به طور سنتی انجام میشود. ما برنامهریزی کردیم که جلوگیری این برداشتهای بیرویه آب گرفته شود، حتی سناریوهایی رهاسازی و عدم برداشت کشاورزان را داریم تا بتوانیم مخزن را در شرایط پایدار قرار دهیم.
وی در ادامه درباره وضعیت زایندهرود نیز خاطرنشان کرد: در بخش کشاورزی اعلام کردیم که فعلا تا کشت دوم برای کشت پاییزه دست نگه دارند، به استانداریها هم ابلاغ شد و بنا شد که منتظر کشت دوم و تغذیهای باشند که اتفاق میافتد.
قاسمزاده در ادامه بیان داشت: امسال یکی از کانونهای بارش کوهرنگ بوده بنابراین ورودیهایی هم به سمت زایندهرود داشتیم که اگر اتفاق نمیافتاد اکنون در وضعیت بدتری قرار میگرفتیم، اکنون منتظر این هستیم که اگر وضعیت بهتر شد و برای کشت پاییزه آب را رها کنیم؛ اگر اوضاع بارش بهبود پیدا نکرد کشت به بارشهای زمستانی موکول شود، این موضوع ابلاغ شده و با کشاورزان هم رایزنی شده که کشت خود را به کشت دوم موکول کنند.
وی درباره چالشهای آبی حوضه زایندهرود با استان چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: ما این مطالعات را در برنامههای مربوط به سد میبینیم و چندان به دید چالش و رقابت بین استانها نگاه نمیکنیم، حداقل اینکه برنامههای واحدهای متولی در استانها که زیرمجموعه وزارت نیرو هستند، مشخص است. احتمالا از مراجع مختلف حتی مردم اعتراض کنند که استانهایی برداشت بیش از حد و غیرعادلانه دارند اما ما در وزرات نیرو برنامه مشخصی داریم یعنی به طور عادلانه برای تمام استانها برنامههای تامین کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت داریم. با تمرکزی که وزارت نیرو در حوزه زایندهرود دارد اتفاقات خوبی در پیش است و به نظر میرسد به شرایط پایداری در این حوضه خواهیم رسد که نتایج آن نیز بزودی اعلام میشود.