خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

پاسخی که دیپلمات‌ها باید برای فروش نفت ایران داشته باشند/ نفت ما تنها با ریل‌گذاری سیاسی و سیستم باز بانکی صادر می‌شود

پاسخی که دیپلمات‌ها باید برای فروش نفت ایران داشته باشند/ نفت ما تنها با ریل‌گذاری سیاسی و سیستم باز بانکی صادر می‌شود
کد خبر : ۱۲۸۴۸۰۲

مدیر سابق امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران ریل‌گذاری سیاسی و سیستم بانکی را از ملزومات تداوم صادرات نفت دانست و گفت: ما اکنون این ابزارها را در اختیار نداریم، بنابراین دیپلمات‌ها باید پاسخ دهند که تا چه حد می‌توانند در تامین آنها کمک کنند.

محسن قمصری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره احتمال عدم توافق و آینده صادرات نفت ایران اظهار داشت: ما برای صادرات دو ابزار نیاز داریم یکی توافقات و ریل‌گذاری سیاسی است که با توجه به شرایط تحریم طبیعی است که این ابزار را به صورت ناقص در اختیار داریم و باید با کشورهایی که احیانا بتوانند بر خلاف تحریم از ایران نفت بخرند توافق کنیم، این به عهده دستگاه دیپلماسی است و ما اکنون این ابزار را در اختیار نداریم، بنابراین دیپلمات‌ها باید پاسخ دهند که تا چه حد می‌توانند در تامین این ابزار کمک کنند. 

وی با بیان اینکه ما ابزار توافقات سیاسی را برای صادرات نفت در اختیار نداریم و این کار ما را سخت می‌کند، افزود: ابزار دوم مسائل بانکی است که متاسفانه سیستم بانکی کشور به هیچ‌وجه با رفع تحریم هماهنگ و همراه نیست، عملیات انتقال متاسفانه از مسیرهای غیربانکی انجام می‌شود که هم خطرناک و محدود است و هم اینکه ریسک دارد، بنابراین می‌تواند ما را دچار محدودیت کند، در نتیجه اگر بخواهیم علیرغم تحریم در این زمینه فعال‌تر باشیم چاره‌ای نداریم جز اینکه سیستم بانکی را همراه کنیم در غیر این صورت قطعا صادرات‌مان مشکل خواهد بود. 

مدیر سابق امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: البته بحثی هم هست که سال‌ها خیرخواهان کشور بدنبال این بوده‌اند و آن اینکه از وابستگی به نفت رهایی پیدا کنیم، این موقعیت می‌تواند تهدید را به فرصت تبدیل کند به شرطی که عزم ملی داشته باشیم.

وی تاکید کرد: در اقتصاد بدون نفت نباید به فکر صادرات باشیم، باید راه‌های دیگر پیدا شود ولی تا زمانی که ته دل و نظر ما صادرات نفت باشد از هر مسیری برویم بازهم به جایی می‌رسیم که بگوییم چگونه نفت را صادر کنیم. پتروشیی باشد درآمد خوبی داشته و در چند سال اخیر تا حد زیادئی کمک کرده است.

قمصری با اشاره به موضوع سوآپ نفت خام روسیه به هند از مسیر ایران بیان داشت: در صورتی که نگاه‌مان همچنان صادرات نفت خام باشد، نباید بدنبال راه‌هایی باشیم که برای خودمان رقیب بتراشیم، ترانزیت زمانی می‌تواند موفق باشد که به صادرات نفت خام اتکا نداشته باشیم و بخواهیم در جهت اقتصاد بدون نفت حرکت کنیم در غیر این صورت طبیعی است که سواپ می‌تواند برای ما رقیب‌آفرین باشد.

وی خاطرنشان کرد: رقیب ما بدنبال منافع خود است به طوری که طی چند دهه اخیر نشان داده علیرغم همزیستی و نزدیکی سیاسی در بحث اقتصادی به هیچ‌وجه رحم نداشته است، ما در اقتصاد با روسیه رقیب هستیم، اگر تعاملات سیاسی دیپلمات‌ها موفق باشند می‌توان راهکارهایی را پیدا کرد.

مدیر سابق امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران در ادامه گفت: اگر به مرحله‌ای برسیم که تحریم خرید نفت ایران برداشته شود باتوجه به سبقه‌ای که نفت ما دارد، خیلی از پالایشگران همچنان به نفت ایران پایبندند، با توجه به نزدیکی نفت ایران به خیلی مصرف‌کنندکان؛ می‌توانیم بازار را پس بگیریم، در دوره برجام گذشته هم ثابت کردیم که بازار را برگرداندیم ولی اکنون باتوجه به تغییراتی که در ساختار انرژی جهانی ایجاد شده پس گرفتن بازار در صورت تحقق برجام کار ساده‌ای نیست ولی دور از دسترس هم نیست.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز