وزیر نیرو خبر داد:
نصب ۴.۵ میلیون کنتور هوشمند برای پر مصرفها
وزیر نیرو تاکید کرد: یکی از اقدامهای جهادی که در دستور کار قرار دادیم، نصب کنتورهای هوشمند است که در این رابطه چهار میلیون و ۵۰۰ هزار مگاوات کنتور هوشمند برای پرمصرفها تا پیک تابستان نصب میشود.
به گزارش ایلنا، علیاکبر محرابیان صبح امروز در آئین بهرهبرداری از طرحهای وزارت نیرو که با حضور رییسجمهور برگزار شد، گفت: دنبال تسهیل سرمایهگذاری برای ایجاد ظرفیتهای جدید و اصلاح تعرفهها هستیم، البته این اصلاح از اول بهمن ماه بدون کوچکترین افزایشی برای کممصرفها اعمال شد.
وی با اشاره به پوشش برقرسانی در کشور، اظهار داشت: در حال حاضر در جهان از نظر ظرفیت نیروگاهی، جایگاه چهاردهم را داریم، همچنین تلفات شبکه توزیع نیروی برق در ایران تکرقمی است.
وزیر نیرو ادامه داد: در جهان هر ۱۰ سال یکبار شاهد فروپاشی شبکه و خاموشیهای گسترده هستیم، اما در ایران ۱۸ سال است که خاموشی گسترده (Black out) نداشتهایم.
محرابیان با بیان اینکه در شروع دولت سیزدهم چالشهای جدی در صنعت برق داشتیم که عمدتاً به دلیل عدم سرمایهگذاری و مدیریت در صنعت برق بود، تصریح کرد: تابستان امسال با کمبود حدود ۱۵ هزار مگاواتی برق مواجه شدیم که ۲۰ درصد از تقاضای کشور را شامل میشد. این موضوع منجر به خاموشیهای سراسری به مدت چهار ماه در کشور شد و نارضایتیهای عمومی و تعطیلی کارخانه ها را به دنبال داشت.
وی با بیان اینکه در زمستان نیز کمبود سوخت نیروگاهها را داشتیم که به دلیل فرسودگی و نبود سرمایهگذاری کافی در زیرساختهای حیاتی صنعت برق بود، خاطرنشان کرد: مصرف بیرویه برق، بدهیهای صنعت برق و رمزارزها نیز از دیگر چالشهای ما محسوب میشود.
وزیر نیرو با بیان اینکه مهمترین چالش، زمستان سال جاری و تابستان سال آینده است که زمستان را با ظرفیتهای درون دولت مدیریت کردهایم، ابراز داشت: برای پیک ۱۴۰۱ راهاندازی شش هزار و ۶۲ مگاوات ظرفیت جدید را در دستور کار داریم که این ظرفیت در چارچوب ۲۷ واحد حرارتی با ظرفیت چهار هزار و ۲۰۰ مگاوات، یک واحد حرارتی که توسط صنایع ساخته شده با ظرفیت ۱۸۳ مگاوات و ۷۳ واحد تجدیدپذیر با ظرفیت ۵۰۱ مگاوات انجام خواهد شد.
محرابیان با بیان اینکه همچنین حدود ۱۶۰ واحد نیروگاهی داریم که برق این واحدها در سال آینده از طریق بورس انرژی عرضه خواهد شد، عنوان کرد: ایران از ایام قدیم در حوزه آب افتخارات زیادی را به دست آورده که این اقدامهای ما را در موضوع های مختلف بخش آب مانند قناتها و سدها نه تنها به خودکفایی کامل رسانده، بلکه در حال حاضر توانستیم بخش عمدهای از خدمات فنی مهندسی در این زمینه را صادر کنیم.
وی با بیان اینکه در سال ۱۳۳۵ هر ایرانی شش هزار و ۸۵۸ مترمکعب سهم آب داشت که امروز این رقم به یم هزار و ۱۸۰ مترمکعب کاهش پیدا کرده که به دلیل رشد جمعیت و کاهش منابع آبی است، یادآور شد: این موضوع در حالی است که مصارف ایرانیان با سالهای گذشته قابل مقایسه نیست یعنی به شدت مصرفگرا شده و منابع آبی نیز کاهش داشته است.
وزیر نیرو مدیریت منابع آب، سرمایهگذاری برای زیرساختها و اصلاح اقتصاد آب را از چالشهای مهم بخش آب برشمرد و بیان کرد: وزارت نیرو با بهرهگیری از ظرفیت شورای عالی آب، کارگروه سازگاری با کمآبی در سطح ملی و شورای هماهنگی حوضه آبریز در خصوص رفع چالشهای این مجموعه اقدام میکند.