در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
دود تحریمهای ایران به چشم تمام دنیا میرود/ آیا باید از کنوانسیونهای کاهش گازهای گلخانهای خارج شویم؟
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: اگر تحریم لغو شود ما میتوانیم ایجاد جهش کرده و آلایندگی را حدود 12 درصد کاهش دهیم، اما در شرایط تداوم تحریم نهایتا 4 درصد امکان کم کردن کربن را داریم.
نصرتالله سیفی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره نقش ایران در کاهش گازهای گلخانهای اظهار داشت: ما در حال حاضر حجم بالایی از کربن را در کشور تولید میکنیم به طوری که رتبه جهانی کشور همچنان در حال افزایش است و دلیل اصلی آن هم این است که برای کاهش انتشار کربن نیاز به بهینهسازی مصرف سوخت داریم اما به دلیل تحریم این امکان را نداریم.
وی با بیان اینکه بیشتر آلایندگی ایران یعنی حدود 85 درصد از محل احتراق سوختهای فسیلی است که باید نسبت به کاهش آن اقدام کنیم، افزود: برای کاهش مصرف سوخت باید طرحهای بهینهسازی اجرا شود که نیاز به ارتقای فناوری، حل مشکل فرسودگی، تکنولوژی و سرمایهگذاری دارد که اکنون به دلیل تحریمهای امریکا این امکان وجود ندارد.
مدیرعامل اسبق شرکت بهینهسازی مصرف سوخت تاکید کرد: بنابراین برای بررسی نقش ایران در کاهش آلایندگی هوا ابتدا باید نقش تحریمها را بررسی کنیم، وقتی تحریم هستیم دیگر کشورها باید بدانند که دود آن به چشم آنها هم خواهد رفت. در هر حال به عقیده بنده تا زمانی که تحریم هستیم ایران باید از کنوانسیونهای اینچنینی برائت جوید، تا زمانی که تحریمها ادامه دارد ما چه تعهدی میتوانیم داشته باشیم؟ وقتی نمیتوانیم ماشینآلاتمان را ارتقا دهیم و خطوط تولید اتومبیل و حتی کارخانجات سیمان را بهبود دهیم چه انتظاری بابت کاهش آلایندگی از ایران دارند؟
وی خاطرنشان کرد: اکنون نه تنها ایران بلکه دنیا باید نقش اصلی را در ممانعت از تحریم ایران داشته باشد باید به امریکا و دیگر کشورها گوشزد کنند که تحریمهای ایران به کل دنیا صدمه وارد میکند.
سیفی درباره استفاده از تجدیدپذیرها برای کاهش گازهای گلخانهای گفت: با توجه به اقتصاد ضعیف برق و عدم پرداخت به موقع مطالبات به تولیدکنندگان و سرمایهگذاران، این حوزه با مشکلات زیادی مواجه است. بنابراین سرمایهگذار بورس و پتروشیمی را به صنعت تجدیدپذیر ترجیح میدهد و این باعث شده این صنعت پیشرفتی نداشته باشد.
وی یادآور شد: ما در مجموع فقط 900 مگاوات نصبشده داریم که همه به اقتصاد نامناسب برق و خالی بودن جیب خزانه برمیگردد و تا اقتصاد برق درست نشود کاری از پیش نمیرود، بدهبستان باید در بازار انجام شده و بهصرفه باشد، در کل عملکرد ما در این بخش ضعیف بوده و دلیل آن هم ضعف در اقتصاد برق است.
این کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه عمده مسائل ما در حوزه انتشار گازهای گلخانهای به تحریم برمیگردد، خاطرنشان کرد: اگر تحریم لغو شود ما میتوانیم ایجاد جهش کرده و آلایندگی را حدود 12 درصد کاهش دهیم، اما در شرایط تداوم تحریم نهایتا 4 درصد امکان کم کردن کربن را داریم.
وی یادآور شد: در داخل کشور به خاطر سوبسیدی بودن سوخت فسیلی کسی نسبت به کاهش مصرف مبادرت نمیکند، اما قطعا ما هم به دنبال این هستیم که آلایندگی را کاهش دهیم که البته لازمه اصلی آن همت بینالمللی و لغو تحریم است.