خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران:

اجرای برنامه‌های تقویت فشار پارس‌جنوبی و کنگان؛ از مهم‌ترین طرح‌های شرکت نفت/کار را به شرکت‌های ایرانی می‌سپاریم

 اجرای برنامه‌های تقویت فشار پارس‌جنوبی و کنگان؛ از مهم‌ترین طرح‌های شرکت نفت/کار را به شرکت‌های ایرانی می‌سپاریم
کد خبر : ۱۱۳۹۸۶۰

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: هم‌اکنون ۱۵۰ میلیارد دلار پروژه در سطح شرکت ملی نفت ایران وجود دارد که باید از طریق سرمایه‌گذاری و از کانال زنجیره تأمین ایرانی اجرایی شوند.

به گزارش ایلنا به نقل از شرکت ملی نفت ایران، محسن خجسته‌مهر بر اهمیت تأمین ارکان اصلی اقتصاد مقاومتی در صنعت نفت تأکید کرد و گفت: هم‌اکنون ۱۵۰ میلیارد دلار پروژه در سطح شرکت ملی نفت ایران وجود دارد که باید با تکیه بر توانمندی و تجربه شرکت‌های داخلی و از طریق سرمایه‌گذاری با محوریت زنجیره تأمین ایرانی به انجام برسد.

وی با اعلام اینکه لازم است انجام پروژه‌ها از سطح پیمانکاری وارد فاز سرمایه‌گذاری شود، گفت: برای نیل به این هدف باید تدابیری درباره متنوع‌سازی و ایجاد جذابیت بیشتر در پروژه‌های شرکت ملی نفت ایران در دستور کار قرار گیرد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران دستیابی به اقتصاد مقاومتی در صنعت نفت را در گرو زنجیره تأمین ایرانی دانست و اضافه کرد: این زنجیره سازندگان، مهندسان مشاور، پیمانکاران، شرکت‌های دانش‌بنیان و بخش‌های مربوط به توسعه فناوری را در بر می‌گیرد.

به گفته خجسته‌مهر، تحقق اقتصاد مقاومتی در گرو استفاده از تمامی ظرفیت‌های موجود است و لازم است در این باره برنامه‌های هدفمند و حساب‌شده‌ای تعریف و اجرایی شود.

وی توسعه همه میدان‌های مشترک نفت و گاز و میدان‌های مستقل گازی را از جمله اولویت‌های کنونی شرکت ملی نفت ایران عنوان کرد و افزود: هم‌اکنون اجرای برنامه‌های تقویت فشار میدان‌های گازی نظیر پارس جنوبی و کنگان از مهم‌ترین طرح‌های شرکت ملی نفت ایران است که باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن طرح‌های مربوط به آن را ساماندهی و اجرایی کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر اینکه بخش عمده‌ای از توسعه زنجیره ارزش در کشور، مرهون بخش بالادستی صنعت نفت است، گفت: در این باره چنانچه موفق شویم تأمین خوراک صنایع پایین‌دستی در صنعت نفت را بهبود بخشیم، می‌توانیم در تأمین بخش قابل‌توجهی از ثروت ملی اثرگذار باشیم.

کار را به شرکت‌های صاحب‌صلاحیت ایرانی می‌سپاریم

خجسته‌مهر همچنین از برنامه‌ریزی برای استفاده از توان شرکت‌های صاحب صلاحیت و معتبر در طرح‌ها و پروژه‌های آتی صنعت نفت یاد کرد و افزود: بنا داریم در اجرای این پروژه‌ها از منابع مورد اطمینان و قابل دسترس در حوزه سرمایه‌گذاری استفاده کنیم.

وی اظهار کرد: بدون شک سرمایه‌گذاری در صنعت نفت بیشترین میزان بهره‌وری سرمایه را در اختیار دارد، بر همین اساس، از همه شرکت‌های متخصص ایرانی در داخل و خارج کشور که توانایی انجام کار حرفه‌ای در صنعت نفت را داشته باشند، دعوت می‌کنیم در اجرای پروژه‌های صنعت نفت وارد شوند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به ظرفیت یک هزار میلیارد بشکه‌ای معادل نفت خام در کشور گفت: با میانگین ضریب برداشت ۲۵ درصد، امکان استحصال حدود ۳۴۰ میلیارد بشکه معادل نفت خام در کشور وجود دارد که خود به معنای آن است که ایران تا ۱۰۰ سال آینده می‌تواند با میزان تولید کنونی معادل نفت خام، منابع هیدروکربوری تولید کند. این موضوع افزون بر اینکه می‌تواند تضمینی بر بهره‌وری و رونق اقتصادی در صنعت نفت باشد، اهمیت تدوین برنامه‌های جامع چشم‌انداز توسعه در کشور را بیش از گذشته نمایان می‌کند.

نیروی انسانی از ارکان اصلی اقتصاد مقاومتی است

خجسته‌مهر در ادامه، نیروی انسانی را سنگ بنای توسعه همه‌جانبه صنعت نفت بیان کرد و گفت: نیروی انسانی بحق یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی است و لازم است برای ارتقا و توان‌افزایی آن در صنعت نفت برنامه‌ریزی ویژه‌ای انجام شود.

وی افزود: باید تلاش کنیم روحیه آسیب‌دیده نیروی انسانی صنعت نفت را التیام ببخشیم و حقوق ازدست‌رفته و احترام را به آنان بازگردانیم.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اضافه کرد: در ایران مشکلی در تدوین برنامه وجود ندارد، اما جایی که قرار است تا یک برنامه وارد فاز اجرایی شود و با مسئله نیروی انسانی برخورد می‌کنیم، گاهی دچار مشکلات زیادی می‌شویم.

خجسته‌مهر تأکید کرد: بهره‌گیری از افراد با مشخصات حرفه‌ای و توانایی‌های خاص برای پروژه‌های صنعت نفت اهمیت بالایی دارد و ما تمام توان خود را در این حوزه به‌کار خواهیم بست.

وی از دوره کاری خود در سمت مدیرعاملی شرکت توسعه حفاری تدبیر به‌عنوان بخش مهمی از زندگی حرفه‌ای خود یاد کرد و گفت: این دوران را با مرور خاطرات شیرین و تجارب ذی‌قیمت ناشی از همکاری با مدیران کارآزموده گروه توسعه انرژی تدبیر به پایان می‌رسانم.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران همچنین از برنامه‌ریزی و اجرای نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار پروژه در گروه توسعه انرژی به‌عنوان تضمینی برای فعالیت حرفه‌ای این گروه یاد کرد و افزود: اقتصاد مقاومتی و مردمی به معنای استفاده از ظرفیت شرکت‌های صاحب صلاحیت با توان اجرایی خوب است و بدون شک شرکت ملی نفت ایران از چنین ظرفیت‌هایی نهایت استفاده را خواهد کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز