خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

آغاز بازی برد-برد در کلوب تحریمی‌ها/ تبادل نفتی ایران ونزوئلا چقدر سود دارد؟

آغاز بازی برد-برد در کلوب تحریمی‌ها/ تبادل نفتی ایران ونزوئلا چقدر سود دارد؟
کد خبر : ۱۱۳۶۸۴۱

سفیر سابق ایران در ونزوئلا با بیان اینکه در کلوب تحریمی‌ها بازی برد-برد آغاز شده است، گفت: اگر کشورهای تحریمی وارد سیکل کلوب تحریمی شوند خود قدرتی خواهند شد که در بی‌اثر کردن تحریم‌ها موثر است مثل سوختی که در شرایط تحریم صادرات فرآورده به سوریه با مقصد نهایی لبنان فرستادیم.

احمد سبحانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با اشاره به لزوم تداوم و افزایش تجارت بین ایران و ونزوئلا اظهار داشت: ونزوئلا تولیدکننده نفت سنگین و فوق سنگین است، تاکنون ماده‌ای از خارج از کشور وارد می‌کرد برای اینکه بتواند آن را رقیق کرده و تبدیل به نفت سبک کند تا بتواند در بازار بین‌المللی به فروش رسانده و ارزش افزوده ایجاد کند. از حدود 15 سال پیش مذاکرات دو کشور آغاز و آزمایشات مختلفی بروی میعانات گازی ما انجام شد که می‌توانست کار این ماده رقیق‌کننده را انجام دهد، درواقع این امکان وجود بوجود آمد که بوسیله میعانات گازی ایران؛ نفت سنگین ونزوئلا رقیق و فروش آن آسان‌تر شود، اما در یک دهه گذشته عملیاتی نشد.

وی افزود: اکنون پروژه یاد شده عملیاتی شده و فروش میعانات گازی ما که در زمان تحریم دچار مشکل شده بود به ونزوئلا صادر می‌شود تا با نفت سنگین این کشور ترکیب و محصول جدید و پرفروش تولید شود، از سوی دیگر این کشور هم نفت سنگین را به ما می‌دهد که در اختلاط با میعانات گازی تبدیل به محصولی می‌شود که هم ارزش افزوده ایجاد می‌کند و هم راحت‌تر در بازار قابل فروش است. 

سفیر سابق ایران در ونزوئلا با بیان اینکه در کلوب تحریمی‌ها بازی برد-برد آغاز شده است، گفت: اگر ماهانه یک تا 2 نفتکش به این کشور ارسال شود حجم تجارت خوبی بین دو کشور شکل خواهد گرفت.  

وی تاکید کرد: در تجارت بحث سود مهم است، اهمیت ندارد که کالا به کدام مقصد می‌رود هر نقطه‌ای از جهان که خریدار و سود باشد کالا به همانجا می‌رود، خوشبختانه تجارت بین ایران و ونزوئلا برای هر دو کشور سودمند بوده است، اکنون به خاطر تهدید و تحریم‌های امریکا کمتر کشوری در دنیا پیدا می‌شود که رسما از ایران سوخت خریداری کند اما ونزوئلا کشوری تحریمی است و مشکلی در این زمینه نداشته و نفت ما براحتی به این کشور صادر می‌شود.

سبحانی یادآور شد: البته تهدیدهای امریکا چه آن زمان که به ونزوئلا بنزین صادر کردیم و چه امروز که میعانات به این کشور می‌رود، وجود داشته اما در عمل نمی‌توانند کاری کنند، زیرا تحریم‌ها از سوی امریکا است، حتی تحریم سازمان ملل هم نیست بنابراین این معامله برای دو طرف معامله برد-برد است و می‌تواند در شرایط تنگنای تحریمی به دو کشور کمک کند. 

وی خاطرنشان کرد: اگر کشورهای تحریمی وارد سیکل کلوب تحریمی شوند خود قدرتی خواهند شد که در بی‌اثر کردن تحریم‌ها موثر است مثل سوختی که در شرایط تحریم صادرات فرآورده به سوریه با مقصد نهایی لبنان فرستادیم، در هر حال ما دنبال بازار هستیم و این کشورها هم بازار مناسبی هستند که یک بازی برد-برد را ایجاد می‌کنند.

سفیر سابق ایران در ونزوئلا با بیان اینکه تجارت بین ایران-ونزوئلا باید تداوم داشته باشد، گفت: در دولت نهم و دهم این روابط اوج گرفت و در دولت گذشته با فرود مواجه شد اکنون دوباره در حال گسترش است، مثلا ما در سال 2009 حدود یک میلیارد صادرات به پاکستان داشتیم ولی در سال 2012 به 120 میلیون دلار کاهش پیدا کرد ولی خوشبختانه روند افزایشی پس از آن تاریخ ادامه دارد.

وی یادآور شد: به هر روی رابطه تجاری ما با کشورهای مختلف مشکل بوده اما آنچه مسلم است امریکای لاتین بازار خوبی برای کالا و تولیدات ایرانی خواهد بود.

به گزارش ایلنا، خبرگزاری رویترز روز شنبه در یک گزارش اختصاصی، از موافقت ونزوئلا با قرارداد «سواپ» نفتی با جمهوری اسلامی ایران خبر داده است.  بر اساس این گزارش، اجرای این قرارداد به ونزوئلا امکان می‌دهد که نفت خام سنگین خود را با میعانات گازی ایران به‌صورت پایاپای مبادله کند و آن را برای بهبود کیفیت نفت خام خود که شبیه قیر است، به‌کار گیرد.

اولین محموله‌های مرتبط با این قرارداد که بین شرکت نفت دولتی ونزوئلا و شرکت ملی نفت ایران منعقد شده است، همین هفته ارسال خواهند شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز