خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا عنوان شد:

معرفی زنبورعسل به عنوان «نهاده زنده» بخش کشاورزی/صادرات ۴۰۰ گرم زهر زنبور به گرجستان/ تلفات زنبورها همچنان ادامه دارد

معرفی زنبورعسل به عنوان «نهاده زنده» بخش کشاورزی/صادرات ۴۰۰ گرم زهر زنبور به گرجستان/ تلفات زنبورها همچنان ادامه دارد
کد خبر : ۱۰۸۸۵۴۲

مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران از طرح معرفی زنبورعسل به عنوان «نهاده زنده بخش کشاورزی» خبر داد و گفت: زنبور عسل نهاده مهم و تاثیرگذار بر میزان تولید و کیفیت محصولات کشاورزی است، بر همین اساس این حشره مفید باید به عنوان «نهاده زنده بخش کشاورزی» معرفی شود و مانند سایر نهاده‌ها از یارانه و توجه ویژه حمایتی برخوردار شود.

 میرمحسن موسویان در گفت‌وگو با ایلنا با اشاره به آخرین وضعیت تلفات زنبورهای عسل در کشور، اظهار کرد: تلفات زنبورهای عسل به دلیل سمپاشی همچنان ادامه دارد و برای به روز کردن آمار این تلفات از استان‌ها خواسته‌ایم تا آخرین گزارش‌های خود را برای اتحادیه سراسری ارسال کنند؛ اگرچه بر اساس اظهارات شفاهی دریافتی میران تلفات زنبورهای عسل به شدت و حدت اسفند 1399 و اوایل سال 1400 نیست.

وی ادامه داد: به استناد گزارش سازمان دامپزشکی کشور طغیان بیماری «نوزما» اصلی‌ترین علت مرگ زنبورعسل‌ها بوده که البته بخشی از دلایل طغیان این بیماری، بروز استرس ناشی از خشکسالی و شوک‌های ناشی از سوءتغذیه و کاهش ایمنی زنبورهای عسل بوده است.

به گفته موسویان؛ اتحادیه سراسری زنبورداران کشور معتقد است علاوه بر بیماری عوامل دیگری نیز مانند عدم هماهنگی در سمپاشی باغات و مزارع با زنبورستان‌ها علت مهم دیگر تلفات زنبورهای عسل است.

وی تصریح کرد: برای به حداقل رساندن آسیب ناشی از سمپاشی بدون اطلاع قبلی در مزارع و باغات به کلنی‌های مستقر شده با وزارت جهادکشاورزی، جلسات متعددی برگزار شده که موضوع در دستور کار این وزارتخانه نیز قرار گرفته است. اگرچه در خصوص نتیجه زودهنگام آن هنوز نمی‌توان به ضرس قاطع ابراز اطمینان کرد.

موسویان در توضیح بیشتر دستورالعمل مورد نظر اظهار کرد: بر اساس این دستورالعمل، کشاورزان و باغداران قبل از سمپاشی باید زنبورستان‌ها را مطلع کنند تا اقدام به جابه‌جایی کندوها کنند.

وی افزود: البته نیاز است که برای عملی‌شدن اطلاع‌رسانی به موقع و تعیین مهلت متناسب برای زنبورداران، اهرم‌های کنترلی و تشویقی برای باغداران و زارعان عزیز در نظر گرفته شود که برای آن دستورالعمل‌های روشن و همکاری ادارات جهادکشاورزی استان‌ها نیاز است.

موسویان با اشاره به اهمیت زنبورهای عسل در حفظ امنیت غذایی کشور گفت: زنبورعسل با گرده‌افشانی اثر مهمی در تولید محصولات کشاورزی و حفظ امنیت غذایی دارد.

وی گفت: با توجه به اثر زنبورعسل بر تولید محصولات کشاورزی، از سوی اتحادیه سراسری زنبورداران کشور معرفی زنبورعسل به عنوان «نهاده زنده» بخش کشاورزی مطرح شده است و انتظار می‌رود تا مانند سایر نهاده‌های بخش کشاورزی از یارانه و توجه ویژه برخوردار شود.

موسویان معتقد است، بخشی از درآمد کشاورزی باید به توسعه زنبورستان‌ها اختصاص یابد، چراکه زنبورعسل تولیدات کشاورزی را از نظر کمیت و کیفیت تولید ارتقاء می‌دهد.

وی یادآور شود: البته زنبورعسل علاوه بر تاثیر مثبت بر محصولات کشاورزی، تولیدات ارزشمند دیگری نیز دارد که می‌تواند درآمدزایی قابل توجهی را برای زنبورداران به همراه داشته باشد.

موسویان از جمله این محصولات که کمتر به آن توجه شده را «زهر» زنبورعسل عنوان کرد.

وی افزود: هر میلی‌گرم ملیتین استحصالی از زهر زنبور عسل 100 دلار قیمت دارد که در مقایسه با سایر محصولات کشاورزی درآمدزایی قابل توجهی است.

مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران گفت: زهر زنبورعسل ایران مشتریان زیادی دارد و بر اساس آخرین اطلاعات واصله در آخرین مورد صادرات به کشور گرجستان به میزان 400 گرم بود که خود گویای افزایش حسن‌توجه بیشتر کشورها به زهر زنبورعسل و استفاده از ارزش‌های دارویی و درمانی آن در بیشتر کشورهاست.

موسویان از دیگر محصولات خاص زنبورعسل با ارزش اقتصادی بالا را «ژل رویال» بر شمرد و گفت: در حال حاضر در بازار داخلی هر کیلوگرم ژل رویال 20 میلیون تومان به فروش می‌رسد.

وی همچنین گرده‌گل، بره‌موم و موم زنبورعسل را از دیگر محصولات زنبورعسل نام برد که تولید آن ارزش اقتصادی مناسبی به همراه دارد.

مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران، میزان تولید عسل در کشور بر اساس آخرین آمار سرشماری زنبورستان‌ها را 112 هزار تن اعلام و تصریح کرد: اگر دستگاه‌های زهرگیر و تجهیزات متناسب با تکنولوژی روز  استحصال ملیتین در اختیار زنبورداران و صنعت زنبورداری کشور قرار گیرد و آموزش‌ استحصال آن به میزان کافی و فراگیر انجام شود، زنبورستان‌های ایران می‌توانند یکی از فعالیت‌های پرسود و اقتصادی در بخش کشاورزی باشند و با توسعه آن‌ها در قالب زنجیره تولید، هم زنبورداران منتفع گردند و هم صنایع دارویی و درمانی کشور.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز