مدیرعامل توانیر:
۲.۵ برابر ترکیه و پرتغال مصرف برق داریم/ گاها ماینرها را چال میکنند

مدیرعامل توانیر گفت: میزان مصرف برق در بخش ساختمانی نشان میدهد که میزان مصرف سوخت و انرژی ۵ برابر کشورهای مشابه است و همچنین در بخش سرانه ٢.۵ برابر با کشورهایی مانند ترکیه و پرتغال مصرف داریم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی، مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل توانیر در همایش جشنواره شهید رجایی با بیان اینکه در مدیریت مصرف در بخش اداری یک شاخص مهم داریم مبنی بر اینکه به ازای چه میزان مصرف انرژی چقدر کالا و خدمات تولید کردیم، اظهار داشت: طبق شاخصهایی در ایران مصرف در سه دهه گذشته از ١٣٠ به ٢٢٧ رسیده است و این شاخص ٧۵ درصد رشد مصرف را نشان میدهد و در بخش غیرمولد هم میزان مصرف میکنیم.
وی ادامه داد: میزان مصرف برق در بخش ساختمانی نشان میدهد که میزان مصرف سوخت و انرژی ۵ برابر کشورهای مشابه است و همچنین در بخش سرانه ٢.۵ برابر با کشورهایی مانند ترکیه و پرتغال مصرف داریم.
مدیرعامل توانیر با اشاره به ظرفیت نیروگاهی برای تامین انرژی کشور گفت: تا سال ١۴٠٢ برای پاسخ به میزان مصرف انرژی باید ٣٠ واحد نیروگاهی را هر سال میساختیم اما الان برای پاسخ به تقاضای و نیاز سالانه باشد ۴۵ واحد نیروگاه ساخته شود. ۶۵٠٠ مگاوات به تقاضا اضافه شده و باید این میزان رشد را پاسخ دهیم و همین باعث شده ناترازی داشته باشیم.
رجبی مشهدی افزود: اما در ناترازی زمستان، توان نیروگاه داریم اما سوخت برای تولید نداریم و در واقع میزان سرمایه گذاری به میزان مصرف انجام نشده و همین باعث ناترازی انرژی شده و الان شاهد ناتراری سنگین هستیم.
وی با اشاره به افزایش میزان مصرف برق اظهار داشت: میزان مصرف ۴۵ تا ۵٠ هزار مگاوات در تابستان و مرداد ماه به ٧٠ الی ٨٠ هزار مگاوات افزایش پیدا میکند و امسال هم با خشکسالی مواجه هستیم بنابراین نیروگاه برق آبی را محدود میکند.
مدیرعامل توانیر ادامه داد: برای بهبود وضعیت ١۴ مگاپروژه تعریف شده که در راستای اجرای آن اسکالر ۵ هزار مگاوات تجدید پذیر خواهیم داشت که بخشی از آن را میتوان تابستان امسال استفاده کرد.
وی افزود: طبق مصوبه هیات وزیران باید ٣٠ درصد مصرف در ساعات اداری کاهش پیدا کند و سایر ساعات این مقدار باید ۶٠ درصد کاهش پیدا کند. شاهد افزایش ٣۵٠٠٠ مگاواتی نیاز مصرف برق شبکه با ورود بارهای گرمایشی تابستان هستیم و در خوزستان در تابستان مصرف برق ٣ برابر میشود.
رجبی مشهدی افزود: در ایران ٣٢٠٠ مگاوات در ادارات سرمایشی استفاده میکنند و مصرف کولر ایران بیشتر از ٧ کشور غرب آسیا و مصر است در حالیکه جمعیت کشوری مانند مصر ١١٠ میلیون نفر است.
وی تاکید کرد: نظارت بر استفاده از ماینر در ادارات جدی است و در بحث مصرف خانگی هم ماینرها منجر به افزایش مصرف برق میشود. روشهای مخفیانه برای استفاده از ماینر وجود دارد و دیده شده ماینر را چال میکنند و در اعماق چاه از آن استفاده میکنند و باید از این پدیده جلوگیری کنیم.