اردکانیان اعلام کرد:
حرکت به سمت تبدیل ایران به چهارراه انرژی منطقه/ آغاز بهسازی شبکه برق 10 هزار روستا/ تحویل 20 هزار مولد برق خورشیدی به عشایر
وزیر نیرو گفت: حدود 10 هزار روستا مشمول طرح بهسازی شبکه برق خواهند بود که امروز در هفته ششم پویش بهسازی شبکه برق 560 روستا از این تعداد افتتاح خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ رضا اردکانیان در ششمین هفته از پویش #هر هفته -الف- ب- ایران با اشاره به توجه ویژه مقام معظم رهبری به بازسازی سیستم فرسوده صنعت برق اظهار داشت: این توجه باعث شد ما نیز زنجیره توجه و حمایت را در دولت و مجلس فراهم کنیم و در فصل بررسی بودجه 1400 مورد ارزیابی قرار گرفت، در دولت نیز منابع مورد نیاز از طریق فروش برق به صنایع بزرگ به قیمتی که توانیر از بخش خصوصی خریداری میکند، ایجاد شد.
وی ادامه داد: بهسازی شبکه برق روستاها سالهاست که مطرح است و مشکلات آن به وزارت نیرو منعکس میشود اما با توجه به طرح آمایش بنیاد مسکن و عقبنشینی و تعریضهایی که انجام شده بود، تیرهای برق همچنان در نقاط قبلی قرار داشتند اما امسال در بودجه ارقامی برای اصلاح این موارد دیده شده است.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: حدود 10 هزار روستا مشمول طرح بهسازی شبکه برق خواهند بود که امروز در هفته ششم پویش بهسازی شبکه برق 560 روستا از این تعداد افتتاح خواهد شد.
اردکانیان به طرح بزرگ دیگر قابل افتتاح در پویش امروز اشاره و تصریح کرد: تامین برق عشایر به عنوان سازگارترین ساکنان کره زمین با طبیعت در دستور کار قرار گرفته است. ما در نظر داریم که بدون آسیب به این سازگاری و با استفاده از دانش روز، برق مورد نیاز عشایر را تامین کنیم و این آغاز کاری بزرگ است.
وی خاطرنشان کرد: در اختیار گذاشتن 20 هزار دستگاه مولد برق خورشیدی به عشایر در دستور کار قرار گرفته که امروز 360 دستگاه اهدا خواهد شد و تا دو ماه آینده 2775 دستگاه دیگر نیز واگذار خواهد شد.
وزیر نیرو یادآور شد: بهسازی شبکه برق روستاها نیز که از 37 روستا آغاز شده تا 10 هزار روستای مشمول طرح ادامه خواهد داشت.
وی گفت: یکی از بزرگترین طرحهایی که امروز در هفته ششم پویش افتتاح شد، پروژه مرکز ملی راهبری شبکه برق ایران (دیسپاچینگ ملی) است که بعد از 30 سال دوره فعالیت موثر مرکز قبلی، این مرکز متکی به دانش روز و آخرین فناوریها پس از 11 سال تلاش و فعالیت در امر ساخت و تجهیز، امروز در مدار بهرهبرداری قرار میگیرد.
وی افزود: افتتاح این مرکز، نوید مدیریت دقیق، بهنگام و تاثیرگذار در شبکه برق است؛ سیستمی کاملاً ایمن که در شرایط این روزها، موضوع ایمنی شبکه یکی از دغدغههای مشترک در سطح جهان است.
وزیر نیرو ادامه داد: با سرمایهگذاریهای وسیعی که در امکان تبادل انرژی در ایران با تمام کشورهای همسایه صورت گرفته، دیسپاچینگ جدید ملی ایران نقش ارزندهای خواهد داشت و میتوانیم در توسعه روابط مربوط به انرژی به عنوان چهارراه انرژی منطقه به هدفهای از پیش تعیین شده با سرعت مناسبی نزدیک شویم و البته با اتکای منابع انسانی ارزنده در کشور که به عنوان منبع تجدیدپذیر و ثروت خداداد در اختیار است، این مرکز، تجهیزات، مدیران و کارشناسان آن میتوانند علاوه بر انجام وظایف خود در پهنه ایران، نقش و سهم خود را در انتقال دانش و تجربه در منطقه ایفا کنند، علاوه بر آن میتوانیم از تجهیزات و امکانات قبلی هم به عنوان یک مرکز آموزشی در منطقه بهره ببریم.
وی همچنین با اشاره به اقدامهای سازمان عشایری گفت: برای دولت دوازدهم افتخار است که در این دولت خدمات ارزندهای به هموطنان عشایری ارائه شده و انشاءالله توسعه هم خواهد یافت. امیدواریم باز شدن پای برق و روشنایی به سیاهچادرهای عشایر طلیعهای باشد بر این که نسل رو به رشد عشایر در ایران با استفاده صحیح از این نعمت در امر تحصیل و استفاده از فناوریهای روز در کنار نقش ارزندهای که در تولید کشور دارند، سرآمد باشند.
اردکانیان خاطرنشان کرد: در پویش امسال تاکنون با افتتاح طرحهای امروز در مجموع 30 طرح با سرمایهگذاری 7615 میلیارد تومان بهرهبرداری شده و تا پایان اسفند امسال تمامی 290 طرح وعده داده شده در مدار بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
وزیر نیرو ادامه داد: طرح مهم بهسازی شبکه برق روستایی که با هدف بهسازی شبکه برق 10 هزار روستا در سال 1400 آغاز شد و امروز طرحهای 560 روستا در کشور افتتاح شد، طرحی ارزنده و یکی از محصولات کار و حمایت مشترک دولت و مجلس شورای اسلامی از بخش برق بویژه در بودجه 1400 است.
وی گفت: امید است با سرعت گرفتن این طرح، نه تنها روستائیان ما که بالای 20 درصد بیش از متوسط جهانی، تحت پوشش انرژی الکتریسیته قرار دارند، بلکه سیستم عرضه این خدمت در روستاها به گونه ای باشد که روستائیان بتوانند علاوه بر نیازهای اولیه در سایر بخشها بویژه تولید هم با راندمان بالاتر و مشکلات کمتری از این نعمت برخوردار باشند.
اردکانیان در عین حال اظهار داشت: همچنین طرح مهم و ارزنده مجهز کردن عشایر کوچکنده به سیستمهای قابل حمل انرژی خورشیدی کار ارزنده دیگری است که امروز فاز اول آن مورد بهره برداری قرار گرفت. هدفگذاری کردیم که 20 هزار خانوار امسال از عشایر به این سیستمها مجهز شوند و بتوانند در حد نیازهای ضروری از انرژی برق تجدیدپذیر استفاده کنند.
وی ادامه داد: قطعا همکاری نزدیکتر با سازمان امور عشایری، ما را مجهز خواهد کرد که این کار را توسعه دهیم و عملکرد امسال زمینهای خواهد بود تا از حمایتهای قانونی بیشتری هم برای سالهای پیش رو بهره مند باشیم و همه 260 هزار خانوار بتوانند از این نعمت بهرهمند باشند.
اردکانیان افزود: برای طرحهای امروز بالغ بر 1345 میلیارد تومان سرمایه گذاری صورت گرفته که بخش عمده آن به اتکای منابع داخلی است و باید قدردان همراهی و همکاری مردم و 37 میلیون مشترک برق باشیم که خوش حسابی و همراهی آنها صنعت برق را قادر میکند به وظایف و تعهدات خود بهنگام عمل کند و این همکاری و همراهی بویژه تابستان امسال در امر مصرف برق هم یکی از نمونهها و مثالهای ارزنده خود را نشان دهد و بتوانیم در بخشهای مختلف اعم از تولیدی بدون کوچکترین اختلالی در مسیر تولید و اهداف آن و خدماتی و حتی بخش خانگی با مدارای مناسبتر در بخش مصرف، تابستان آرام و بی دغدغهای را از حیث تامین آب و برق پشت سر بگذاریم.
وزیر نیرو گفت: امسال منابعی را که برای پاداش همکاری در پیکسایی یا کاهش اوج بار بدون لطمهای به عرضه انرژی در نظر داشتیم، در اختیار استانداران قرار خواهد گرفت که با مدیریت و برنامهریزی خود در سطح استان آنگونه که صلاح میدانند هزینه شود و بیتردید این عملکرد بهتر از سالهای قبل خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: امسال در بخشهای آب و برق با وجود کم بارشیها و همچنین همراه با ضرورت تولید بویژه در شرایط کماکان درگیر با بیماری کووید 19 و نیازهای ضروری به آب و برق بدون مشکل این روزها را سپری خواهیم کرد.
به گزارش ایلنا؛ مرکز ملی راهبری شبکه برق ایران (دیسپاچینگ ملی جدید کشور) با اعتباری بالغ بر 1145 میلیارد تومان افتتاح شد.
طرحهای جهادی بهسازی شبکه برق 10 هزار روستا نیز که قرار است در سال 1400 با اعتبار سه هزار میلیارد تومان به بهرهبرداری برسد، در فاز اول شامل 560 روستا برای 70 هزار مشترک با اعتبار 170 میلیارد تومان افتتاح شد.
همچنین، طرح تحویل 20 هزار دستگاه مولد برق خورشیدی قابل حمل به 20 هزار خانواده عشایر هم که مقرر شده در سال 1400 با اعتبار 200 میلیارد تومان افتتاح شود، در فاز اول سه هزار دستگاه به سه هزار خانواده عشایر با اعتبار 30 میلیارد تومان تحویل داده شد.