در گفتوگو با ایلنا عنوان شد:
هیچ دولتی اصلاحات اساسی در اقتصاد انجام نداد/ فشارهای امروز در دولت احمدینژاد نبود
نایب رییس کمیسیون پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: اگر عملکردها خوب بود، شرایط کشور به این نقطه نمیرسید، اقتصاد و قیمتگذاری دستوری از قبل وجود داشته و برای این دولت نیست، در واقع برآیند دولتها یکسان است و هیچ یک اصلاحات اساسی در اقتصاد کشور انجام ندادند. ممکن است هر دولت از وجوهی نسبت به باقی دولتها عملکرد بهتری داشته باشد ولی باید هر دولت را متناسب با شرایط خاص خود ارزیابی کرد.
عباس آرگون در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در مورد انتقادات محمود احمدینژاد و اعضای دولت او از سیاستهای اقتصادی فعلی اظهار کرد: انتقاد کردن کار سادهای است اما عملکردها باید بررسی شود. چه در دولت آقای روحانی به خصوص در چهارساله دوم که در قوانین، مقررات و تصمیمات بیثباتی دیده میشود و چه در دولت آقای احمدینژاد وضع به همین منوال بود و وضع بهتری نداشتند. هر موضوعی را در زمان و شرایط خود باید بررسی کرد در آن زمان هم ما موضوعات مختلفی مانند تصمیمات خلقالساعه داشتیم. اینکه بگوییم فقط این دولت اینگونه عمل کرده درست نیست.
نایب رییس کمیسیون پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران افزود: اگر عملکردها خوب بود، شرایط کشور به این نقطه نمیرسید، اقتصاد و قیمتگذاری دستوری از قبل وجود داشته و برای این دولت نیست، در واقع برآیند دولتها یکسان است و هیچ یک اصلاحات اساسی در اقتصاد کشور انجام ندادند. ممکن است هر دولت از وجوهی نسبت به باقی دولتها عملکرد بهتری داشته باشد ولی باید هر دولت را متناسب با شرایط خاص خود ارزیابی کرد.
آرگون در ادامه تصریح کرد: فشارهایی که امروز وجود دارد در دولت آقای احمدینژاد نبود، شاید اگر همین دولت در آن شرایط بود بهتر عمل میکرد. فشار تحریمها، فشار حاصل از شیوع کرونا و مشکلات متعدد دیگر در این دولت وجود داشت. بنابراین نمیتوان شرایط 8 یا 12 سال پیش را با شرایط امروز قیاس کرد و باید شرایط هر دولت را با شرایط روز سنجید. در مجموع عملکردها با یکدیگر چندان متفاوت نیست و هر کسی که در جایگاه دولت مینشیند همان راه و مسیری که بقیه رفتهاند را طی میکند.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به درآمدهای دولتهای هشتم و نهم تصریح کرد: از درآمدهای دوران آقای احمدینژاد که نفت به میزان بیشتری هم فروخته میشد، از آن درآمدها هم استفاده حداکثری برای توسعه زیرساختهای کشور، اشتغالزایی و بهبود شرایط معیشت مردم نشد. هر دولت را باید با اقتضائات، هزینهها و درآمدهای خود بررسی کرد.
وی افزود: برآیند این دولتها چندان با یکدیگر متفاوت نیست. مگر در دولت آقای احمدینژاد چه مقدار برنامهمحوری داشتیم؟ هم آن دولت برنامهمحور نبوده و هم این دولت برنامهمحور نیست. چه میزان برنامههای چهارم و پنجم در دولت آقای احمدینژاد محقق شد و چه میزان برنامههای پنجم و ششم در این دولت محقق شدهاند؟ عدم برنامهمحوری، عدم بهینهمحوری در ثبات قوانین و مقررات، عدم دخالت دولت در اقتصاد و غیره در همه دولتهای ما وضعیت کم و بیش یکسانی داشته است.
آرگون همچنین با تاکید بر تاثیرگذاری دولتها روی سیاستگذاریهای دولتهای بعدی گفت: طبیعی است که ریلگذاری برخی سیاستگذاریهای اقتصادی این دولت از دولتهای پیشین بوده است، حتما ریلگذاری دولت آقای روحانی هم در دولت بعدی تاثیرگذار خواهد بود. هیچ دولتی نمیتواند در ابتدا شروع کند و همه موضوعات را از ابتدا بچیند. طبیعی است که بسیاری از پروژهها از دولت آقای احمدینژاد شروع شده و در دولت آقای روحانی به بهرهبرداری رسیده یا بسیاری از مشکلات از آن دولت شروع شده و بعدا خود را نشان داده است. قطعا ریلگذاریها چه مثبت و چه منفی بین دولتی است و از دولتی به دولت بعدی منتقل میشود.