یک مقام مسئول در گفت وگو با ایلنا تشریح کرد:
ذخایر سدهای تهران رضایتبخش نیست/ احتمال قطعی آب در تابستان چقدر است؟
مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقهای تهران با اشاره به کاهش 64 میلیون متر مکعبی حجم ذخایر سدهای پنجگانه از مردم خواست: مصرف بهینه را مدنظر قرار دهند تا به منابع محدود و ذخایر سدها فشار وارد نشود.
محمد شهریاری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره آخرین وضعیت ذخایر آبی سدهای تهران اظهار داشت: در حال حاضر مجموع ذخیره سدهای پنجگانه تهران ۵۶۷ میلیون متر مکعب است که در مقایسه با روز مشابه سال گذشته که ۶۳۱ میلیون متر مکعب بود ۶۴ میلیون متر مکعب کاهش ذخیره داریم.
سدهای تهران چقدر آب دارند؟
وی با اشاره به میزان ذخایر سدها به تفکیک افزود: اکنون سد امیرکبیر ۱۰۱ میلیون متر مکعب ذخیره آبی دارد در حالی که سال گذشته در چنین روزی ۱۰۵ میلیون متر مکعب آب داشت، لتیان ۲۸ میلیون متر مکعب آب دارد و در روز مشابه سال گذشته ۳۶ میلیون متر مکعب آب داشته است، سد لار امسال ۲۴ میلیون متر مکعب و سال گذشته ۲۸ میلیون مترمکعب، سد طالقان ۲۶۸ میلیون متر مکعب امسال و سال گذشته ۲۷۶ میلیون متر مکعب و ماملو امسال ۱۴۵ میلیون متر مکعب و سال گذشته به میزان ۱۸۵ میلیون متر مکعب ذخیره آبی داشته است.
فقط 379 میلیون متر مکعب آب وارد مخازن شده است
مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقهای تهران با اشاره به کاهش ۶۴ میلیون متر مکعبی حجم ذخیره آبی سدها گفت: از ابتدای سال آبی (اول مهرماه- تاکنون) ۳۷۹ میلیون متر مکعب آب به دریاچه سدهای پنجگانه تهران وارد شده که این میزان در مقایسه با ۳۹۶ میلیون متر مکعب سال گذشته ۴ درصد کاهش را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه در ۱۶ روز اسفند ماه امسال میزان ورودی آب به سدها با کاهش ۴۵ درصدی مواجه شده، ادامه داد: این کاهش به این معناست که روند ورودی آب به سدها با افت شدیدی مواجه شده، بطوریکه ما از ابتدای اسفند تا شانزدهم اسفند ماه سال گذشته ۹۱.۹ میلیون متر مکعب ورودی داشتیم، اما امسال در این مدت حجم ورودی به ۵۱ میلیون متر مکعب رسیده است.
دلایل کاهش آورد سدها
شهریاری یکی از دلایل کاهش میزان آورد را کم شدن نزولات و ریزشهای جوی دانست و گفت: از ابتدای سال آبی امسال تاکنون ۱۹۱ میلیمتر بارش در سطح استان داشتیم که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته که ۲۵۲ میلیمتر بوده ۲۴ درصد کاهش را نشان میدهد.
کاهش 90 درصدی بارندگی در اسفندماه
وی با اشاره به کاهش چشمگیر بارندگی در اسفندماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل خاطرنشان کرد: سال گذشته در ۱۶ روز اسفندماه ۸۵ میلیمتر بارندگی داشتیم در حالیکه امسال این میزان بارش به ۵٫۲ میلیمتر رسیده است و این یعنی بیش از ۹۰ درصد کاهش بارندگی داشتهایم که همین موضوع بر روی روانآبها اثر گذاشته و میزان آب ورودی به سدها کم شده و بر همین اساس شاهد کاهش ۶۴ میلیون متر مکعبی ذخیره آب در مخازن سدها هستیم.
ذخایر برفی رضایتبخش نیست
این مقام مسئول در شرکت آب منطقهای تهران ابراز امیدواری کرد که بر اساس پیشبینیهای سازمان هواشناسی در روزهای باقیمانده از اسفندماه و همچنین در فروردین ماه بارشهای نرمالی داشته باشیم تا بخشی از کمبودهای کاهش بارندگی و ورودی آب به سدهای تامینکننده آب شرب تهران جبران شود، در غیر اینصورت ذخیره برفی فعلی برای آبگیری سدها رضایتبخش نیست.
شرایطی که کرونا به 5 سد تهران تحمیل کرد
وی در ادامه یادآور شد: شرایط کرونایی حاکم در کشور و استان تهران روند رو به رشد مصرف آب را به سیستم تامین و انتقال آب تحمیل کرده است که بخشی از آن را در کاهش حجم مخازن سدهای پنجگانه تهران شاهد هستیم.
بهینه مصرف کنیم تا به سدها فشار وارد نشود
شهریاری از مردم خواست با توجه به فصل خانهتکانی و استفاده زیاد از آب حتما مصرف بهینه را مدنظر قرار دهند تا افزایش مصرف ناشی از رعایت پروتکلهای بهداشتی به منابع محدود و ذخایر سدها فشار وارد نکند و بتوانیم در پیک مصرف با کمترین چالش آب مطمئن و پایدار تهران و کرج را تامین کنیم.
احتمال قطعی آب در تابستان چقدر است؟
وی در ادامه درباره احتمال قطعی آب با توجه به کاهش بارندگی و افزایش مصرف توضیح داد: ما اکنون به لحاظ ذخیره آبی با کاهش ۶۴ میلیون متر مکعبی مواجه هستیم، البته هنوز به فصل آبگیری سد و بارشهای انتهای اسفند امیدواریم، شاید در فروردین و اردیبهشت ماه شرایط باثباتتری به لحاظ بارشهای بهاری و آبگیری سدها داشته باشیم.
مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقهای تهران ادامه داد: در حال حاضر برنامهریزی و مدیریت مخازن سدها به نحوی است که تا انتهای سال آبی جاری با چالش جدی مواجه نشویم و ذخیره مخازن سدها به نحوی است که ما را دچار مشکل نکند ولی در صورت نیاز در خصوص احجام استراتژیک ذخیره آب مخازن سدها در انتهای شهریورماه تجدیدنظر میکنیم.
چالش تهران در سال آبی آینده
وی ابراز امیدواری کرد: با توجه به ظرفیت ذخیره سدها و پیشبینیهایی که صورت گرفته مشکل جدی در تامین آب شرب تابستان سال آتی و پیک مصرف نداشته باشیم، اما ممکن است سال آبی آینده چالشیتر از امسال باشد.