معاون بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور خبر داد:
کشمش مازاد کشاورزان خریداری میشود؛ هر کیلوگرم ۱۴ تا ۲۰ هزار تومان/ صادرکنندگان محصولات کشاورزی با هم رقابت منفی دارند
معاون بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور اظهار داشت: صادرات محصولات کشاورزی در کشور ما افسارگسیخته و بیبرنامه است به نحوی که صادرکنندگان داخلی ما را وارد رقابت منفی کرده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مرتضی معتمد امروز در نشست خبری با بیان اینکه در سال جاری به دلیل افزایش تولید شاهد افت قیمت بودیم، اظهار داشت: در سال 99 بیش از 285 هزار تن کشمش تولید شده، علاوه بر آن 76 هزار تن نیز از سال قبل باقی مانده که موجب عرضه مازاد این محصول در بازار شده است.
وی ادامه داد: مازاد تولید و افزایش عرضه هر محصولی منجر به افت قیمت و زیان تولیدکننده میشود.
معتمد از اجرای طرح خرید توافقی کشمش از کشاورزان خبر داد و گفت: برای خرید از کشاورزان 120 میلیارد تومان اعتبار دولتی تخصیص یافته است تا محصول انگور کشاورزان به صورت توافقی از آنها خریداری شود.
معاون بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور افزود: نرخ خرید توافقی این محصول 14 تا 20 هزار تومان برای هر کیلوگرم کشمش بیدانه و پلویی و براساس کیفیت آن است.
معتمد با تاکید بر اینکه ما برای صادرات این محصول نیز برنامه داریم، تاکید کرد: مصرف کشمش در کشور ما بالا است اما میزان تولید ما به اندازهای است که میتوان به صادرات نیز فکر کرد.
وی کشورهایی که مقصد صادراتی کشمش ایران هستند را روسیه، ترکمنستان و گرجستان عنوان کرد.
این مقام مسئول افزود: علاوه بر کشورهای نامبرده شده سایر کشورها نیز مشتری کشمش ایران به دلیل کیفیت مناسب آن هستند.
معتمد ترکیه را اصلیترین رقیب ایران در بازار کشمش عنوان کرد و یادآور شد: ترکیه برای اینکه بازار رقابتی را به نفع خود تغییر دهد محصولاتی که ما مجبور هستیم از این کشور عبور دهیم را مدتها در مرز نگه میدارد و این تبدیل به عاملی منفی بر صادرات کشمش ما و افزایش قیمت تمام شده آن شده است.
وی تصریح کرد: همچنین ترکیه با استفاده از این موضوع تبدیل به تعیین کننده قیمت کشمش در بازار اروپا شده و دست ما را برای بازارسازی و گسترش آن بسته است.
معاون بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور با تاکید بر اینکه بیبرنامگی در صادرات محصولات کشاورزی شرایط رقابت را برای ما سخت کرده است، اظهار داشت: صادرات محصولات کشاورزی در کشور ما افسارگسیخته و بیبرنامه است به نحوی که صادرکنندگان داخلی ما را وارد رقابت منفی کرده است.
معتمد در پایان سخنان خود به ارائه آماری درباره صادرات کشمش کشور پرداخت و گفت: بر اساس آمارها، ارزآوری صادرات کشمش برای کشور در سال 97، 152 میلیون دلار با حجم 113 هزار و 500 تن بوده است. این رقم در سال 98 به 164 میلیون دلار به صادرات 120 هزار تن کشمش رسید.