رییس فدراسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی؛
برگزاری نمایشگاه مجازی با حضور فعالین اقتصادی/ گمرک خدمات ابلاغ شد
رییس فدراسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی اظهار داشت: مایشگاه با دو زبان انگلیسی و فارسی برگزار خواهد شد و ثبت نام از یک هفته گذشته آغاز شده است. نمایشگاه مجازی ایران از 5 تا 20 اسفند ماه طی 15 روز برگزار میشود و 24 ساعته خواهد بود. اگر برنامهها به خوبی پیش برود حدود 5000 شرکت در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدرضا طلایی در نشست خبری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: حوزه IT باعث گسترش بازار و افزایش بهرهمندی میشود و ما تشکلهای حوزههایIT تصمیم گرفتیم پلتفرمی را راهاندازی کنیم. این نمایشگاه تحت عنوان نمایشگاه مجازی ایران با حضور فعالین اقتصادی در حوزههای اقتصادی تجارت، بازرگانی، صنعت، معدن، کشاورزی، دانشبنیان، خدمات و نشر دیجیتال برگزار میشود. برای اولین بار است که یک نمایشگاه در همه حوزههای اقتصادی برگزار میشود.
وی افزود: در مرحله اول غرفهداران و شرکتکنندگان ایرانی حضور دارند اما اگر به خوبی پیش برود دورههای بعدی از دیگر کشورها نیز دعوت میکنیم. برای این نمایشگاه تجربیات سه کشور ترکیه، روسیه و امارات را مطالعه کردیم. این نمایشگاه با دو زبان انگلیسی و فارسی برگزار خواهد شد و ثبت نام از یک هفته گذشته آغاز شده است. نمایشگاه مجازی ایران از 5 تا 20 اسفند ماه طی 15 روز برگزار میشود و 24 ساعته خواهد بود. اگر برنامهها به خوبی پیش برود حدود 5000 شرکت در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.
طلایی همچنین تصریح کرد: با توجه به گستردگی برگزاری نمایشگاه نگران به مشکل برخوردن سرورها بودیم که باید برای آن برنامهریزی شود. یک شرکت سیستم سختافزاری ارائه میدهد و برای پخش آنلاین از آپارات استفاده میکنیم. باید به غرفهداران در مورد غرفهداری آنلاین تبلیغات و غیره نیز آموزش داده شود که اگر مجموعهای بخواهد این کار را به عهده بگیرد استقبال میکنیم.
رییس فدراسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی گفت: به اصحاب رسانه نیز غرفه رایگان داده میشود که در قبال آن کمک به انتشار اخبار و فرهنگسازی کنند. قیمت غرفهها با توجه به امکانات با سه قیمت 3 میلیون تومان، 4.5 میلیون تومان و 6 میلیون تومان است. شرکتهای دانشبنیانی که توسط صندوق نوآوری و شکوفایی تایید شده باشند، 70 درصد هزینه توسط این صندوق داده میشود. به اتاقهای سراسر کشور نیز غرفه رایگان داده میشود. به کسانی که به معرفی تشکلها کمک کنند و اعضای اتاق تهران 15 درصد تخفیف داده میشود و کسانی که عضو تشکلها نیز باشند 15 درصد تخفیف مضاعف میگیرند.
وی افزود: در این نمایشگاه سعی داریم که این فرهنگ را تغییر دهیم که تعداد بازدیدکنندگان از غرفهها اهمیت دارد بلکه باید بازدیدکنندگان تخصصی افزایش یابند. بنابراین اطلاعات کاملی به غرفهداران از جنسیت، حوزه فعالیت، سن، علاقهمندی و ... شرکتکنندگان داده میشود.
طلایی همچنین در مورد صادرات خدمات IT و نرمافزار اظهار کرد: طبق قوانین گمرک فقط به کالاهای فیزیکی رسیدگی میکند بنابراین به حوزه صادرات نرمافزار و IT و آموزش ورود نمیکند؛ سازمان مالیاتی نیز از صادرکنندگان این حوزه پروانه صادراتی که گمرک صادر میکند را میخواهد. دولت از اقتصاد دانشبنیان صحبت میکند اما دانش آن را ندارد.
وی افزود: آییننامه صادراتی نرمافزار را در همین راستا طراحی کردیم که این موضوعات را شفاف و نقش نهادها نیز مشخص میکند. تیرماه با پیگیری وزارت صمت این طرح به شورای عالی صادرات رفت و با شرط اینکه در شورای وزیران تصویب شود، مصوب شد اما هنوز این موضوع در هیئت وزیران مطرح نشده است. در صورت تصویب موضوع داراییهای نامشهود نیز مطرح میشود.
طلایی خاطرنشان کرد: سه ماه پیش وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت گمرک خدمات را ابلاغ کردند که صادرکنندگان حوزه IT میتوانند از آن استفاده کنند.