در هشتمین نشست خط انار مطرح شد:
نویسندگی را با نوشتن داستان کوتاه آغاز کنید
هشتمین نشست ادبیات داستانی خط انار با سخنرانی عباس اسماعیلی یکی از پژوهشگران و نویسندگان دفاع مقدس در ۸ اردیبهشت ماه در میان جمعی از نویسندگان جوان اصفهان در خانه هنرمندان برگزار شد.
هشتمین نشست ادبیات داستانی خط انار با سخنرانی عباس اسماعیلی یکی از پژوهشگران و نویسندگان دفاع مقدس در ۸ اردیبهشت ماه در میان جمعی از نویسندگان جوان اصفهان در خانه هنرمندان برگزار شد.
به گزارش ایلنا، در این نشست سخنران برنامه با اشاره به فداکاری شهدا آنان را ستارههای نورانی خواند و گفت: در واقع ما از شهدا که مانند ستارگان نورانی هستند، نور میگیریم و در مسیر آنان هدایت میشویم و به حرکت خود ادامه میدهیم.
اسماعیلی افزود: طبق آیات قرآن انسان در رنج آفریده شده است و زندگی سراسر رنج میباشد و چنانچه به زندگی پررنج دنیویی اکتفاء کنیم باختهایم، آنچه شهدا را در این زندگی برجسته کرد بخشندگی آنان بود، آنان جانشان را بخشیدند تا از رنج زندگی دنیوی به سوی زندگی جاودانه الهی بروند.
وی تصریح کرد: اگر قرار است برای شهداء و دفاع مقدس کتاب بنویسیم باید حرفی در آن باشد که از دل برآید تا با تمامی اقشار جامعه ارتباط برقرار کند و به دور از هر گونه شعاری داستان دفاع مقدس را بیان کرد.
وی تأکید کرد: دانایی بربسترعلم استوار است و زیبایی بر بستر هنر و نیکویی بر بستر اخلاق، پس باید داستان نویسی ما بر بستر علمی استوار باشد و از اصول اولیه و تکنیکهای داستان نویسی بهره ببرد زیرا رزمندگان ما نیز به دانایی رسیدند که برای کسب عزت باید جهاد کنند.
سخنران این برنامه ادامه داد: باید در داستانمان زیبایی رفتار، گفتار(دیالوگ)، اخلاق، نمایشی کردن و دراماتیک کردن را رعایت کنیم. در واقع هنر اسلامی که واکنش حق برعلیه باطل است همان دراماتیزه کردن است. در داستان شهدا باید با تکنیک و بر اساس عقل و خرد عاشقی را نشان دهیم.
وی گفت: در داستان به دنبال کنش و اتفاق هستیم و باید در عمل تغییر رفتار فرد را نشان دهیم داستان زندگی انسانها پر از درام و کنش و واکنش است. در داستان نویسی باید از داستان کوتاه شروع کرد همان طور که بسیاری از نویسندگان بزرگ نیز نوشتن را با داستان کوتاه آغاز نمودند.
وی افزود: در داستان نویسی دفاع مقدس استفاده از تجارب شخصی افراد جنگی و خبرنگاران مستند نگار جنگ بسیار موثر است، مصاحبه و فیلمهای دفاع مقدس و همدلی با رزمندگان راهگشاست. واقعیات تاریخی شهدا نیاز به ساعتها مطالعه دارد و اطلاعات جنگی و اطلاع از شرایط و چگونگی عملیاتهای دفاع مقدس و توجه به جزئیات به نویسندگان در این راه کمک میکند.
اسماعیلی ۴ عنصر داستان کوتاه را شخصیت، حادثه و زمان مشخص و به نتیجه رساندن یک جریان و واقعه دانست و تأکید کرد: قهرمانهای داستان باید ملموس و قابل باور باشند و از شعار دادن باید بپرهیزیم.
وی به نویسندگان زن که تمایل به نوشتن داستانهای دفاع مقدس دارند پیشنهاد کرد تا به توشتن داستانهایی با محوریت همسران و مادران شهدا بپردازند.
اسماعیلی نزدیکی و همدردی با جانبازان و خانواده شهدا را در داستان نویسی برای زنان نویسنده در زمینه دفاع مقدس موثر دانست.
وی در پایان استمرار در نوشتن را برای تمامی نویسندگان در بهتر نوشتن موثر خواند و از آنان خواست در این راه تلاش کنند.