استاندار اصفهان در جمع خبرنگاران تاکید کرد:
طرح جامع احیای حوضهی آبریز زایندهرود در شورای عالی آب به تصویب رسید
استاندار اصفهان در جمع خبرنگاران از تصویب طرح جامع ۹ ماده ای احیای حوضه ی آبریز زاینده رود درشورای عالی آب خبر داد.
ایلنا: رسول زرگرپوراستاندار اصفهان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه، شورای عالی آب بالاترین مرجع مسائل مربوط به آب در کشور و تصمیمگیرنده در این خصوص است، افزود: این شورا با ریاست رئیس جمهور و وزرای نیرو، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن، تجارت و رئیس سازمان محیط زیست و ۲ نفر از خبرگان حوزه آب کشور و یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسائل کلان آب را برنامهریزی و مدیریت میکند.
به گزارش ایلنا از اصفهان، رسول زرگرپور افزود: طرح جامع احیای حوضه آب زایندهرود با ۵ ماده به شورای عالی آب پیشنهاد داده شده بود، و این طرح امروز با ۹ بند در بالاترین نهاد مربوط به آب کشور یعنی در شورای عالی آب به تصویب رسیده است.
استاندار اصفهان افزود: طرح جامع برای احیای حوضه آبریز با حضور استانداران اصفهان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری و یزد تصویب شد.
وی با بیان اینکه مسائل زیست محیطی اصلیترین و حیاتیترین مشکلات استان به شمار میرود، اظهار داشت: مقولهٔ آب و جاری شدن آب زاینده رود از مطالبات اصلی مردم بوده که امروز خوشبختانه نخستین قدم برای حل مشکلات زایندهرود با تصویب این طرح برداشته شد.
استاندار اصفهان افزود: این طرح از تقسیمات سیاسی و کشوری پیروی نمیکند بلکه یک طرح ملی است و یک حوضهٔ آبریز را تحت پوشش قرار میدهد.
وی با بیان اینکه متاسفانه رودخانهٔ دائمی زاینده رود از سال ۱۳۸۵ به یک رودخانهٔ فصلی تبدیل شده است، گفت: لذا کلمه احیا برای آن بکار رفته است و از طرفی این یک طرح جامع و کاملاً کارشناسانه و علمی است و از همهٔ ابعاد مورد بررسی قرار گرفته و امید است با اجرای کامل این طرح شرایط رودخانهٔ زاینده رود بهتر شود.
استاندار اصفهان تصریح کرد: این طرح ورود به مسائل استانی نخواهد کرد و نتایج پیشرفت این طرح همهٔ استانهایی که در حوضهٔ آبریز زاینده رود هستند را شامل میشود.
استاندار اصفهان در ادامه به بیان جزئیات این طرح پرداخت و اظهار داشت: اصلیترین و حیاتیترین مشکل در حوضهٔ آبریز زاینده رود عدم مدیریت یکپارچه بود که در این طرح وزارت نیرو مکلف است نسبت به تاسیس واحد مدیریت یکپارچه در حوضهٔ آبریز زاینده رود در منطقه اقدام کند.
رسول زرگرپور افزود: تشکیل شورای هماهنگی مدیریت حوضه آبریز زاینده رود از دیگر بندهای این طرح است که به ریاست وزیر نیرو و عضویت استانداران اصفهان، چهارمحال بختیاری، یزد و همچنین معاونین وزرای نیرو، جهادکشاورزی، صنعت معدن تجارت و نمایندگان اصناف کشاورزان ۳ استان مربوطه تشکیل خواهد شد.
استاندار اصفهان خاطر نشان کرد: اولین جلسهٔ این شورا طی ۲ هفتهٔ آینده در شهر اصفهان برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه تخصیص آب نیاز به بازنگری دارد، گفت: با حضور کلیهٔ ذینفعان و کشاورزان این بازنگری صورت خواهدگرفت.
استاندار اصفهان اظهار داشت: در این طرح وزارت نیرو موظف است ظرف ۳ ماه وضعیت و میزان حق آبهها؛ سهم آبهها، سهم صاحبان حق اشتراک و همچنین حق آبه زیست محیطی رودخانه و تالاب گاوخونی را تعیین نماید و این چیزی است که از مطالبات کشاروزان بود و امروز حق بهره برداری مالکانه به آنها داده میشود.
وی با تاکید بر اینکه در این طرح بارگذاری جدیدی بر منابع آب زاینده رود تا پیش از تعیین تکلیف هر استان ممنوع میباشد، افزود: در صورت وجود آب مازاد در این خصوص تصمیم گیری خواهد شد.
استاندار اصفهان یادآور شد: ساماندهی برداشت آب در استانهای اصفهان و چهارمحال بختیاری و جلوگیری از هرگونه برداشت غیر مجاز در این طرح عنوان شده است که مسئولیت آن بر عهدهٔ وزارت نیروست.
استاندار اصفهان در ادامه گفت: ضمن فراهم نمودن تسهیلات لازم، تغییر شیوههای آبیاری توسط وزارت جهادکشاوری در منطقه اجرایی میشود.
وی با بیان اینکه صندوق تامین خسارت خشکسالی در حوضهٔ آبریز زاینده رود تاسیس خواهد شود، افزود: طبق این بند مصرف کنندگانی که در زمان خشکسالی بدون کاهش سهم خود، آب دریافت میکنند باید خسارت کمبود آب سایر مصرف کنندگان حوضه را تامین نمایند.
استاندار اصفهان افزود: مسئولین تاسیس این صندوق بر عهدهٔ وی میباشد و مسئولیت تعیین قیمت آب در شرایط خشکسالی بر عهدهٔ وزارت نیرو خواهد بود.
استاندار اصفهان تصریح کرد: ۲ بند آخر این طرح مربوط به طرحهای گلاب و بهشت آباد میباشد و در آن وزارت نیرو ۲ ماه فرصت دارد که چنانچه کسری در مطالعات وجود دارد برطرف و ضمن انجام مطالعات زیست محیطی، طرح در قالب جدیدی به اجرا در آید.
وی با بیان اینکه طبق گفتهٔ رئیس جمهور جز برای تامین آب شرب، آب به اصفهان انتقال نمییابد، تاکید کرد: طرح بهشت آبادمصداق این حرف است و اساساً هدف طرح بهشت آباد تامین آب شرب اصفهان است.
استاندار اصفهان افزود: مصوبهٔ شورای عالی آب بستری را برای یک مدیریت علمی، کارشناسانه و یکپارچه در خصوص حوضهٔ آبریز زاینده رود فراهم میآورد.
وی باتاکید بر اینکه در شرایط خشکسالی همهٔ کسانی که در این حوضه هستند باید به صورت یکسان در معرص خشکسالی قرار گیرند، گفت: در این خصوص اولویتهای تخصیص آب با دقت انجام خواهد شد.
وی در ادامه افزود: اجرای دقیق و به هنگام این مصوبه نیازمند حضور فعال رسانهها میباشد، و این طرح مصوبهٔ دولت است و همه باید به آن عمل نمایند.
زرگرپور در بخش پایانی از صحبتهای خود خاطرنشان کرد: البته مردم نباید انتظار داشته باشند که فردا رودخانه پر از آب شود اما با اجرای این طرح بسیاری از مشکلات موجود برطرف خواهد شد.