مدیرکل استاندارد استان اصفهان تاکید کرد:
نیاز اصفهان به شعبهای برای ثبت علامت تجاری واحدهای صنعتی
در حال حاضر یکی از مشکلات استان اصفهان در حوزه استاندارد، ثبت علامت تجاری واحدهای صنعتی است چراکه این ثبت فقط در تهران قابل انجام است و در استان اصفهان شعبه ای برای انجام این کار وجود ندارد.
ایلنا: مدیرکل استاندارد استان اصفهان با اشاره به اینکه با فراوانی واحدهای صنعتی در استان اصفهان، این استان نیازمند شعبهای برای ثبت علامت تجاری جهت دریافت پروانه استاندارد است ادامه داد: اصفهان به دلیل دارا بودن هشت هزار واحد صنعتی و سه هزار واحد تولید تحت پوشش اداره استاندارد، نیازمند استانداردسازی بیشتری است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اصفهان؛ غلامحسین شفیعی با اشاره به فرا رسیدن روز جهانی استاندارد و تجلیل از واحدهای برگزیده استان گفت: اگر کالای تولیدی و مورد شکایت از سوی تولیدکننده مورد ایراد باشد وظیفه جبران خسارت آن بر عهده ما است اما اگر ایراد از مصرف کننده باشد، از سوی استاندارد جبران خسارت نمیشود.
وی با اشاره به اینکه در راستای کمک به اداره استاندارد در استان اصفهان ۹ شرکت بازرسی تایید صلاحیت شدهاند بیان داشت: رسانههای گروهی موظفند که رسالت خود را در راستای آگاهی بخشی به مردم در مورد مسائل ایمنی و استاندارد کالاها هرچه بیشتر انجام دهند.
شفیعی همچنین از دیگرمشکلات استاندارد در استان اصفهان را مصالح ساختمانی غیراستاندارد عنوان کرد و افزود: در حال حاضربسیاری از واحدهای تولیدی بدون مجوز فعالیت میکنند واداره استاندارد نمیتواند بروی کیفیت محصولات آنها نظارتی داشته باشد زیرا این وظیفه مهندس ناظر ساختمان است تا بر نوع مصالح به کار رفته در ساختمانها نظارت کند.
وی به جبران خسارت ۲۰۰ مصرف کننده به دلیل شکایت از واحدهای تولید اشاره کرد و افزود: در سال ۱۳۹۱،۲۹۹ قلک کالا به کالاهای مشمول استاندارد اجباری اضافه شد که در سال ۱۳۹۲ نیز ۷۰۰ قلم کالا به استاندارد اجباری اضافه خواهد شد.
مدیر کل استاندار استان اصفهان؛ با اشاره به اینکه تمام واحدهای تولیدی که شناسنامه صنعتی دارند باید دارای پروانه استاندارد باشند، اظهار داشت: در حال حاضر یک هزار قلم کالا مشمول استاندارد اجباری است که براساس برنامه پنجم توسعه، این عدد به پنج هزار کالا افزایش خواهد یافت.
شفیعی در مورد وضعیت استاندارسازی شهربازیهای اصفهان نیز افزود: سعی کردیم تمام شهربازیها در اصفهان استاندارد باشد اما در حال حاضر تمام شهربازیهایی که در اصفهان فعال هستند دارای پروانه استاندارد هستند وواحدهایی نیز که تعطیل شدهاند هنوز پروانه استاندارد را کسب نکردهاند.
وی با بیان اینکه از سال ۱۳۸۸تعداد ۴۲۰ وسیله بازی در استان اصفهان پلمپ شد، گفت: در حال حاضر و با استانداردسازی برخی از این دستگاهها، تنها ۱۷۰ وسیله بازی در استان اصفهان پلمپ شده است.
مدیرکل استاندارد استان اصفهان به نظارت اداره استاندارد بر تمام شهربازیها، مهدهای کودک و وسایل نصب شده در پارکهای شهری اشاره کرد و گفت: دستگاههای شهربازی بزرگ شهر اصفهان که در حال حاضر در دست ساخت است، به صورت موقت اکنون مورد بازرسی قرار میگیرند و در صورت انطباق با استاندارد مجوز نصب آنها صادر میشود.
وی با اشاره به اینکه اگر خسارتی بعد از خرید کالای با مهر استاندارد به مردم وارد شود، اداره استاندارد ملزم به پرداخت خسارت و جبران آن است، اظهار داشت: به منظور رسیدگی به شکایات مردم در این راستا نیز شماره تلفن گویای ۱۵۱۷ به مدت شش ماه راه اندازی شده است.
شفیعی به اجرای طرح سراسری، «طاها»، که همان طرح اجرای هماهنگ استانداردها است اشاره داشت و افزود: در این طرح کالاهایی که دارای علامت استاندارد هستند از بازار از سوی اداره استاندارد خریداری شده و کیفیت آنها مورد بررسی قرار میگیرد. همچنین طرح «تجا» دیگر طرح اداره استاندارد است که توسعه جامع استانداردها را مدنظر قرار داده است.
وی شعار روز استاندارد امسال را «استانداردهای بین المللی، تضمین کننده تغییرات مثبت» دانست و گفت: این شعار بدین معناست که باید در تمام زمینهها حتی اطلاع رسانی نیز تغییرات مثبتی ایجاد کنیم.
وی در ادامه به اطلاع رسانی چهار ساله این سازمان در استان اصفهان اشاره کرد و گفت: هفته استاندارد به عناوین مختلف نامگذای شده که به همین مناسبت حقوق شهروندی و استاندارد یکی از روزهای این هفته نامگذاری شده است.
مدیرکل اداره استاندارد استان اصفهان تصریح داشت: مردم باید نسبت به حقوق خود در حوزه استاندارد آشنا باشند و این یکی از رسالتهای رسانه است که در این راه به مردم کمک کند.