خبرگزاری کار ایران

رئیس جهاد کشاورزی خراسان رضوی مطرح کرد:

اصلاح شبکه توزیع و نظام واسطه گری در بخش کشاورزی

اصلاح شبکه توزیع و نظام واسطه گری در بخش کشاورزی
کد خبر : ۹۹۵۹۴۹

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در بخش کشاورزی یکی از مشکلات عمده تکرار واسطه‌گری است که موجب نارضایتی تولید‌کننده و مصرف کننده است و برای رفع این‌مشکل باید شبکه توزیع و نظام واسطه‌گری را اصلاح کنیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا از نیشابور، محمدرضا اورانی در جلسه با جمعی از تولیدکنندگان و کشاورزان نیشابوری افزود: اوایل انقلاب پنیر تولید داخلی نداشتیم اما امروز واحدهای تولید انواع پنیر در نیشابور وجود دارد که نشان‌دهنده توان داخلی است و هر جا با مشکل مواجه هستیم هیات مدیره و مدیر عامل توانمند نیست.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶۰ شرکت تعاونی تولید داریم که از این تعداد ۵۹ مورد تعطیل است و باید در رفتارمان تغییر ایجاد کرده و به سمت استفاده و تقویت توانمندی‌های داخلی برویم اظهار داشت: در فروشگاه روستا بازار شماره یک که در مشهد راه‌اندازی شده که کشاورزان می توانند به طور مستقیم در آن محصولات خود را ارائه کنند و حق واگذاری محل اختصاصی خود را هم به شخص واسطه ندارند.

وی گفت: امروز کشت فراسرزمینی راه‌حل مشکلات کشاورزی است و باید در این حوزه از ظرفیت کشورهای همسایه استفاده کنیم و برای استفاده از این ظرفیت باید کشاورز و دامدار در چارچوب کشاورزی قراردادی در کنار یکدیگر قرار بگیرند.

اورانی اعلام کرد: در حال حاضر ۱۰۵ هزار هکتار پسته‌کاری داریم که از پوست آن می‌توان استفاده بهینه کنیم و در این حوزه می‌توانیم از ظرفیت کشورهای همسایه در حوزه کنجاله پنبه و سویا استفاده کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: بیش از ۳۰هزار هکتار کشت چغندر قند داشتیم که نیازمند آب فراوان است ولی با فناوری‌های نوین محدودیتی در این زمینه نخواهیم داشت و برای کشت پنبه و یونجه هم باید به همین شیوه عمل کنیم و در غیر این‌صورت با مشکل مواجه خواهیم بود.

اورانی افزود: پیش از این در بخش عشایری با ۱۲ کیلو علوفه یک کیلو گوشت تولید می‌شد که در حال حاضر با استفاده از شیوه‌های نوین این میزان تولید با ۶کیلو علوفه میسر شده است.

مدیرکل پشتیبانی امور دام خراسان رضوی نیز گفت: سال گذشته شرایط کشور بهتر بود و در کل استان ۴۰۰ هزار تن واردات سویا داشتیم که ۶۰ هزار تن سویای مازاد دریافت کردیم.

سعات علی نیا افزود: امسال شرایط کل کشور متفاوت است اما با این شرایط تا کنون ۲۰۰ هزار تن ذرت، سویا و جو توسط جهاد استان توزیع شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹۰ هزار تن و از میانگین ۵ ساله نیز ۴۰ هزار تن بیشتر بوده است.

وی اعلام کرد: امسال بر اساس مصوبات ستاد تنظیم بازار ۵۷۰ تن گوشت قرمز خریداری کردیم که ارزش ریالی آن بالغ بر ۴۱۰ میلیارد ریال می شود که در این عرصه تزریق شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز