با دستور رئیس جمهور صورت گرفت:
افزایش ۵۰درصدی ظرفیت تولید آب شیرین در کشور/ سهم ۴۰هزار متر مکعبی هرمزگان در فاز نخست
بزرگترین مجتمع آب شیرینکن کشور با ظرفیت تولید200 میلیون لیتر آب شیرین در شبانهروز و سرمایهگذاری بیش از یکصد میلیون دلار توسط بخش خصوصی با دستور رئیسجمهور و با حضور استاندار هرمزگان و معاونان وزارت صمت و نیرو در غرب بندرعباس به بهرهبرداری رسید.
به گزارش ایلنا از بندرعباس، با دستور روحانی رئیس جمهور و با حضور فریدون همتی استاندار هرمزگان و معاونان وزرای صمت و نیرو، فاز نخست بزرگترین پروژه شیرین سازی آب کشور در بندرعباس به بهره برداری رسید.
اردکانیان وزیر نیرو با ارتباط تصویری در آیین بهره برداری از این پروژه گفت: ۸۵۰ آب شیرین کن در منطقه خلیج فارس وجود دارد و از بیش از ۶۷ سال پیش در کشورهای همسایه نمک زدایی در حال انجام است.
او افزود: بر اساس مطالعه انجام شده برای تامین آب برای ۱۷ استان کشور، ۶۰میلیارد متر مکعب نیاز است که ۲میلیارد متر مکعب آن در بخش صنعت صنعت مورد استفاده قرار می گیرد.
وزیر نیرو گفت: ۲۶میلیارد متر مکعب آب بدون نمک زدایی به استان های هرمزگان، بوشهر و سیستان و بلوجستان برای توسعه فعالیت آبزی پروری یا خنک سازی برج های نیروگاه های حرارتی و ... تخصیص داده شده است.
او ادامه داد: بخش خصوصی به عنوان بخش هدف ۷۶۰میلیون متر مکعب از آب شور را در اختیار دارند که ۱۵۰ میلیون متر مکعب آب شیرین تولیدی این بخش برای مصارف آب شرب هرمزگان و مصارف صنعتی در کرمان و یزد استفاده می شود.
اردکانیان با اشاره به هزینه بر بودن این پروژه، بیان کرد: قیمت تمام شده آب حدود ۲ درصد هزینه های فراوری فولاد است یعنی به ازای هر تن فولاد، ۱۰ یورو هزینه تامین آب خواهد بود که بسیار به صرفه است.
تقی زاده خامسی معاون آب و آبفای وزارت نیرو هم در محل این پروژه در غرب بندرعباس گفت: برای تامین آب شرب جمعیت ۸۰۰هزار نفری شهرستان بندرعباس و شهرستان خمیر ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب نیاز است.
او افزود: تا پایان دولت، ۵۰درصد آب مورد نیاز هرمزگان توسط نمک زدایی و شیرین سازی آب و ۵۰ درصد نیز از آب های سطحی تامین خواهد شد.
تقی زاده خامسی گفت: با بهره برداری از این مجتمع، سالانه بیش از ۷۰میلیون متر مکعب آب شیرین به آبهای کشور افزوده شد.
او ادامه داد: آب شیرین تولیدی این پروژه در راستای تامین آب شرب هرمزگان و مجتمعهای صنعتی واقع در استانهای مرکزی ایران منتقل خواهد شد.
خامسی اظهار کرد: برخی از مزایای مهم اجرای این طرح، تأمین آب شرب و کمک به رشد صنعت در استانهای کم آب کشور (استانهای هرمزگان، کرمان و یزد) و تأمین آب مورد نیاز واحدهای بزرگ در بخشهای صنایع، معادن و افزایش رونق اقتصادی در این مناطق است.
معاون آب و آبفای وزارت نیرو بیان کرد: تاکنون ظرفیت آبشیرینکنهای در حال بهره برداری در کشور حدود ۴۰۰هزار مترمکعب در شبانهروز بوده است و با ورود این مجتمع به چرخهی تولید، ظرفیت تولید آب شیرین کشور ۵۰ درصد افزایش یافته است.
او خاطرنشان کرد: با افزایش برداشت بیرویه آب از دشتها و نیاز به ایجاد منابع آبی پایدار، اولویت کشورها در تأمین آب از منابع غیرمتعارف است که طبق نظر کارشناسان، در شرایط کنونی و به دلایل تغییر اقلیم و استمرار پدیدهی خشکسالی، بیش از گذشته نیازمند تأمین آب به روشهای نوین همچون استفاده از فناوری آب شیرینکنها در کشور هستیم.
خامسی خاطرنشان کرد: تأسیسات آبشیرینکن خلیجفارس با ظرفیت ۲۰۰هزار متر مکعب در شبانهروز به منظور تأمین بخشی از آب مورد نیاز شرب و صنعت استانهای مرکزی و جنوبشرق کشور احداث شده است و این مجتمع در حال حاضر بزرگترین تأسیسات نمکزدایی کشور است که در شهرک صنعتی خلیجفارس در غرب بندرعباس احداث شده است.
او گفت: از مجموع ظرفیت یک میلیون متر مکعبی آب شیرین کن خلیج فارس، ظرفیت ۳۰ تا ۴۰درصدی برای هرمزگان پیش شده است که در گام اول مجوز خرید تضمینی ۴۰هزار مترمکعب آب تولیدی از وزارت نیرو در فاز اول این پروژه دریافت شده که این ظرفیت برای تامین و تقویت منابع آب شرب شهر خمیر، شهر بندرعباس و جمعیت ۱۰۰هزارنفری روستاهای حومه بندرعباس مورد استفاده قرار می گیرد.