رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خبر داد ؛
اختصاص بخش جراحی بیمارستان گچساران به بیماران کرونا/ضرورت قرنطینه شدن افراد مشکوک به کووید 19
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج از ابتلای ۱۱ هزار و ۳۵۶ کرونایی و فوت ۱۸۰ نفر در این استان خبر داد.
به گزارش ایلنا، پرویز یزدان پناه در نشست ستاد مدیریت پیشگیری و مقابله با کرونای استان گفت: طبق آخرین آمار در استان، کل مراجعات سرپایی به بیمارستان ها و مراکز بهداشتی درمانی از زمان شروع کرونا تاکنون حدود ۹۷ هزار نفر است که از این تعداد شش هزار و ۶۸۳ نفر بستری و شش هزار ۲۰۹ نفر آن ها ترخیص شده اند.
وی تصریح کرد: روز گذشته یک برابری بین تعداد ترخیصی ها و تعداد بستری ها وجود داشته و امروز ۴۶ نفر بستری و ۴۸ نفر ترخیصی شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اظهار کرد: تمامی بیماران بستری در بیمارستان های کرونایی استان ۳۱۴ نفر است که از این تعداد ۱۴۰ نفر کرونای قطعی و ۲۱ نفر در بخش های آی سی یو بستری هستند که حدود هفت نفر از این تعداد زیر دستگاه ونتیلاتور هستند.
یزدان پناه تاکید کرد: تمامی موارد مثبت کرونای استان از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون ۱۱ هزار و ۳۵۶ نفر است و از این تعداد افرادی که با تست مثبت تاکنون در بیمارستان های استان بستری شدند ۲ هزار و ۲۰۶ نفر بستری شده اند که می توان گفت ۲۰ درصد از افراد با کرونای مثبت نیاز به خدمات بستری دارند.
وی ادامه داد: تعداد بهبود یافتگان کامل کرونا ۹ هزار و ۵۰۰ نفر است و ۳۹ هزار تست تاکنون در استان انجام شده که شاخص نمونه گیری تست در کشور ۵.۳ درصد و در استان ۵.۶ درصد است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بیان کرد: شاخص مثبت بودن نمونه ها در کشور ۱۱.۷ درصد و در استان ۲۸.۶ درصد است.
یزدان پناه تصریح کرد: تمامی فوتی های ناشی از کرونا تاکنون در استان ۱۸۰ نفر بوده که از این تعداد ۱۰۳ نفر مرد و ۷۷ نفر زن بوده که ۱۵۹ نفر بیماری زمینه ای داشتند و ۲۱ نفر فاقد بیماری های زمینه ای بودند.
وی اظهار کرد: از کل تعداد فوتی های ناشی از کرونا، بیشترین موارد در شهرستان بویراحمد با ۷۸ نفر، شهرستان گچساران ۴۵ نفر، شهرسان کهگیلویه ۲۶ نفر، چرام ۹ نفر، باشت ۸ نفر، دنا ۸ نفر، لنده ۳ نفر و بهمئی نیز ۳ نفر بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تاکید کرد: تعداد موارد مثبت در ماه های مختلف به شکل صعودی بوده که در اسفندماه ۵۰۳ نمونه، فروردین ۵ هزار و ۹۴، اردیبهشت ۳ هزار ۷۰، خرداد ۵ هزار و ۸۵۵، تیر ۵ هزار و ۴۳۳، مرداد ۵ هزار و ۷۶۲، شهریور ۷ هزار و ۷۳ و مهرماه تاکنون ۶ هزار و ۶۸۳ نمونه گرفته شده است.
یزدان پناه ادامه داد: میزان بروز بیماری در کشور ۶.۳ در هزار نفر و در استان ۱۵.۹ در هزار نفر جمعیت بوده و میزان کشندگی در کشور ۵.۷ درصد و در استان ۱.۶ درصد است.
وی بیان کرد: میزان مرگ و میر در کشور ۳۶ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و در استان ۲۵.۲ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تصریح کرد: تعداد موارد مثبت کرونایی در اسفندماه ۶۰، فروردین ۲۹۰، اردیبهشت ۲۶۰، خرداد ۶۳۶، تیر یک هزار و ۶۳۲، مرداد ۲ هزار و ۷ نفر، شهریور ۳ هزار و ۲۰۸ نفر و مهرماه تاکنون ۳ هزار و ۲۶۰ نفر بوده است.
یزدان پناه اظهار کرد: رعایت پروتکل های بهداشتی در بعضی از ادارات استان وضعیت نامطلوبی دارند از جمله منایع طبیعی، بنیاد مسکن شهرستان و بعضی از شعبه های بانک ملی که با توجه به تذکراتی که داده شده تغییری در رعایت پروتکل های بهداشتی به صورت قابل توجه به وجود نمی آید.
وی تاکید کرد: مشکل اصلی که در بیمارستان شهید جلیل داشتیم کمبود اکسیژن بود که تانک اکسیژنی که از اصفهان خریداری شد بالاخره تحویل گرفتیم و خوشبختانه به ظرفیت بیمارستان شهید جلیل اضافه شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ادامه داد: با توجه به اینکه تعداد موارد طی چند روز گذشته افزایش داشت بخش عفونی بیمارستان شهید بهشتی را تعطیل کردیم و برای اینکه اگر ظرفیت بیمارستان شهید جلیل پر شود از این قسمت استفاده کنیم و خوشبختانه تا به امروز نیاز نبوده است.
یزدانپناه بیان کرد: تعداد ۳۰ پرستار را از بیمارستان های دیگر به بیمارستان شهید جلیل انتقال دادیم و همچنین تعداد تخت ها و تعداد آی سی یو را افزایش داده ایم.
وی تصریح کرد: روز گذشته کلینیک بیماری های تنفسی در بیمارستان شهید جلیل به کمک متخصصین داخلی و متخصصین عفونی راه اندازی شد این کلینیک ۱۶ ساعته است و افرادی که مشکل تنفسی دارند می تواند به آن جا مراجعه کنند که آن جا برای ارائه خدمات دستیاران تخصصی و متخصصین عفونی و داخلی حضور دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اظهار کرد: قرار است که در شهرستان گچساران، بخش جدید که بخش جراحی یک است به ظرفیت بیمارستان بیماران کرونایی اضافه کنیم که در صورت افزایش تعداد موارد بیماری کرونا یا آنفلوآنزا از آن قسمت بتوان استفاده کرد.
یزدانپناه تاکید کرد: روز گذشته با کمک حوزه درمان، کلینیک اطفال را از کلینیک عفونی در بیمارستان شهید بهشتی جدا کردیم و به کلینیک شهید مفتح در خیابان سپاه انتقال دادیم.
وی ادامه داد: طی این چند روز وسایل و تجهیزاتی از وزارت خانه تحویل گرفتیم که ۱۳ دستگاه ونتیلاتور تحویل گرفته شده قرار است بین شهرستان ها تقسیم کنیم به خصوص شهرستان های گرمسیری که به ظرفیت آی سی یو اضافه شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به اینکه باید به آموزش و مسائل فرهنگی توجه کنیم بیان کرد: نمی شود که به مردم دستور داد که تغییر در رفتارشان به وجود بیاید و می توان با کمک افرادی که گروه های مرجع جامعه هستند آموزش داده شود و این تغییر رفتار را به وجود آورد و از جمله افرادی که می توانند تاثیرگذار باشند روحانیون، هنرمندان، ورزشکاران و ریش سفیدان هستند.
یزدان پناه تصریح کرد: استان ما نسبت به میانگین کشوری تعداد تست های بیشتری انجام می دهد اما همچنان باید تست های وسیع تری در استان انجام دهیم.
وی با بیان اینکه باید از ایزوله و قرنطینه هوشمند استفاده کنیم اظهار کرد: شاید بزرگترین مشکل استان همین موضوع باشد که افرادی که مشکوک هستند و تست انجام می دهند باید قرنطینه شوند و یا افرادی که مثبت هستند و هنوز علائم شدید بالینی ندارند کنترل نمی شوند و بقیه افراد را آلوده می کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به اینکه تمام شدن ماه محرم و صفر و شروع مراسمات و جشن ها می تواند عامل خطری برای استان باشد خاطرنشان کرد: در استان باید ایزوله و قرنطینه گروه های آسیب پذیر را در برنامه داشته باشیم و افرادی که به قرنطینه فرستاده می شوند در صورت نیاز حمایت شوند.