خبرگزاری کار ایران

فعالیت بیش از ۲۴۰ معین اقتصاد مقاومتی در استان خراسان رضوی

فعالیت بیش از ۲۴۰ معین اقتصاد مقاومتی در استان خراسان رضوی
کد خبر : ۹۵۹۸۸۹

مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری گفت: امروز شاهد حضور بیش از ۲۴۰ معین اقتصادی مقاومتی در سطح استان هستیم که داوطلبانه پذیرای مسئولیت اجتماعی توسعه، به خصوص در بخش روستایی بوده اند.

به گزارش خبرنگار ایلنا از نیشابور، مرتضی اشرفی در مراسم افتتاحیه شرکت بسته بندی گوشت آویژه خراسان افزود: در راستای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی دو مؤلفه اثرگذار تاکید شده، دانش بنیان بودن و مردمی کردن اقتصاد است که در سال گذشته با ثمره وفاق و همدلی ارکان حاکمیت در بخش خصوصی شاهد کمترین نرخ بیکاری روستاها بودیم و خوشبختانه از ۵ درصد به یک و سه دهم درصد رسیده است. 

وی با بیان اینکه نرخ تورم سال گذشته از متوسط کشوری پایین‌تر بوده است اظهار داشت: در بسیاری از کالاهای صنعتی، کشاورزی و در حوزه خدمات گردشگری شاهد جهش تولید بودیم و تفاهم نامه‌های بسیار بزرگی به برکت طرح مثلث اقتصادی منعقد شد. 

اشرفی در این خصوص ادامه داد: یک هزار و ٢۵۶ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری در استان بالغ بر ۲۳۰ هزار میلیارد تومان صورت گرفت که برخی از طرح‌ها در سال‌های گذشته شروع و اکنون کامل شده است؛ از این حجم سرمایه گذاری فقط در طی یک سال ۲۳۱ طرح، ۱۱ هزار میلیارد تومان و حدود ۱۰ هزار اشتغال صددرصد به بهره‌برداری رسیده است.

وی اعلام کرد: امسال در هفته دولت شاهد افتتاح حدود ۲۴۰ طرح اقتصادی بالغ بر ۷ هزار میلیارد تومان حجم سرمایه‌گذاری و اشتغال حدود ۴ هزار نفر خواهیم بود. 

وی خاطر نشان کرد: خوشبختانه با توجه به طرح مثلث اقتصادی سال گذشته ترکیب سرمایه گذاری در مشهد و شهرستان‌ها انجام شد که قبل از این ٧٠ درصد سرمایه گذاری و پروانه‌های بهره‌برداری به خصوص در بحث صنعت در مشهد مقدس انجام می‌شد و فقط ۳۰ درصد به شهرستان ها اختصاص می یافت اما اکنون ۷۰ درصد مشهد به ۱۰ درصد کاهش یافته و ۳۰ درصد شهرستان‌ها به ۹۰ درصد افزایش یافته است که در این راستا توسعه متوازن در حال اتفاق افتادن است و این هم ثمره همدلی و وفاقی می باشد که بین دستگاه‌های حاکمیتی در استان رخ داده است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی در این مراسم گفت: راه‌اندازی چنین طرح‌هایی در این شرایط که مهمترین مشکل ما در کشور اقتصاد است ارزشش از جهاد فی سبیل الله کمتر نیست و نخواهد بود که در اقتصاد و افزایش بهره وری موثر و در بهداشت و سلامت مردم نقش مهمی دارد. 

احمد شریعتی افزود: از کارهایی که طی این چهل سال نمی توان آن را کتمان کرد و تولیدی بوده است، در حوزه فرآورده‌های خام دامی به ویژه گوشت طیور و شیر رشد چشمگیری داشته ایم. 

وی با بیان اینکه تولید گوشت مرغ از اول انقلاب تا کنون ۵۰ برابر شده است، ادامه داد: میزان گوشت مرغ در اوایل انقلاب ۵۰ هزار تن بوده و اکنون به بیش از دو و نیم میلیون تن رسیده است که حدود ۴۰ درصد از این تولید مازاد بر مصرف بوده و باید برای صادرات اقدام کرد. 

شریعتی اعلام کرد: در حوزه تولید شیر، تخم مرغ و لبنیات که عمدتاً واردکننده بوده‌ایم و خوشبختانه اکنون به خودکفایی رسیده ایم اما متاسفانه در حوزه تولید گوشت قرمز همچنان نیازمند حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تن به واردات هستیم. 

وی در این خصوص افزود: این مشکل از کم‌کاری دولتی ها، کشور، تورم و تولیدکننده ها که توان تولید گوشت قرمز را دارند منتهی اگر شرایط بهتری برایشان فراهم شود در حوزه گوشت قرمز هم خودکفا خواهیم شد. 

رئیس شبکه دامپزشکی نیشابور نیز در این مراسم گفت: اکنون که زبرخان شهرستان شده است ۴۰ درصد از ظرفیت دامپزشکی به این شهرستان آمده است. 

علی سلیمانی با بیان اینکه نیشابور بزرگ مقام اول تولید شیر خام و گوشت قرمز استان را به خود اختصاص داده است افزود: در حال حاضر حدود ۷۰ هزار دام سنگین و ۷۰۰ هزار دام سبک و ۹ هزار تن در سال گوشت قرمز در شهرستان تولید می‌شود همچنین تولید روزانه ۷۰۰ تن گوشت قرمز که جا دارد صنایع بسته بندی در شهرستان رشد بیشتری داشته باشد. 

وی اظهار داشت: کشتارگاه صنعتی نیشابور روزانه ۵۰۰ رأس گوسفند و ١٠٠ رأس گاو کشتار دارد و امیدواریم با وجود محدودیت‌های سرمایه گذاری کشتارگاه صنعتی هم در زبرخان راه اندازی شود تا ۲۲ هزار دام سنگین و ۳۶۰ هزار دام سبک کشتار و فرآوری برای بازار مشهد و سایر استان ها انجام شود. 

وی با ابراز امیدواری خاطرنشان کرد: طی هفته گذشته ۴۰۰ تن خامه توسط یک کارخانه لبنیاتی در شهرک صنعتی شهرستان زبرخان به کشورهای اوراسیا و حدود ۵۰۰ تن شیر خشک با گواهی دامپزشکی صادر شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز