خبرگزاری کار ایران

سرپرست اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان اصفهان خبر داد:

کاهش نرخ بیکاری در اصفهان/ 68 هزار نفر مشمول بیمه بیکاری کرونا شدند

کاهش نرخ بیکاری در اصفهان/ 68 هزار نفر مشمول بیمه بیکاری کرونا شدند
کد خبر : ۹۵۹۷۹۱

سرپرست اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان اصفهان گفت: 74975 نفر برای دریافت بیمه بیکاری با شیوع بیماری کرونا در استان اصفهان ثبت نام کرده بودند.

به گزارش ایلنا از اصفهان، کامران کلانی در نشست با اصحاب رسانه اظهار داشت: از تاریخ دهم اسفند سال 1398 تا سی ام اردیبهشت سال جاری بیش از هفتاد وچهار هزار نفر برای بیمه بیکاری ثبت نام کرده بودند که از این تعداد 68 هزار و پانصد و هفتاد و چهار نفر مشمول دریافت بیمه بیکاری ناشی از شیوع این بیماری شدند.

وی ادامه داد: وزارت کار در دولت تدبیر رویکرد علمی و نظری را در دستور کار قرار داد و به مباحث نظری مانند: توانمند سازی برای کاهش فقر، روابط کار،کارآفرینی و اشتغال، تعاون و رفاه اجتماعی پرداخت و برنامه هایی را در این زمینه تدارک دید و اجرایی کرد.

سرپرست اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان اصفهان خاطر نشان کرد: مهمترین برنامه و رویکرد وزارت کار در دولت دوازدهم رویکرد علمی بود که ما در صدد نهادینه کردن، ترویج و پیاده سازی آن در سطح استان بودیم و هستیم.

وی با اشاره به اینکه حوزه مهم و اساسی روابط کار و تنطیم رابطه بین کارگر و کارفرما و صیانت از نیروی کار است افزود: در این رابطه تلاش کردیم رابطه دو جانبه کارگر و کارفرما را به روابط علمی دولت، کارفرما و کارگر تغییر و در غالب سیاست غیر یکجانبه گرا پیش ببریم.

کلانی تصریح کرد: در سال گذشته ۲۸۹۵۳ شکایت کارگری و کار فرمایی و در پنج ماهه نخست امسال ۹۶۸۷ پرونده  شکایت در هیات تشخیص و حل اختلاف مورد بررسی و در اکثر موارد به نفع جامعه کارگری حکم صادر شد.

وی با بیان اینکه تا نتوانیم روابط بین کارگر و کارفرما را اصولی کنیم نمی توانیم کاهش تنش داشته باشیم، گفت: با این رویکرد در حال تقویت آموزش و متمرکز کردن آموزش در حوزه کار هستیم. در آینده ای نزدیک با استفاده از ظرفیت دانشگاه ها با قدرت و محتوای قوی، آموزش های لازم را برای این دو گروه از جامعه کار عملیاتی می کنیم.

سرپرست اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان اصفهان با اشاره به شیوع بیماری کرونا از راه اندازی سامانه جامع روابط کار با دوازده زیر سامانه خبر داد و افزود: ارائه خدماتی مانند بیمه بیکاری، رسیدگی الکترونیکی به پرونده ها، احراز هویت با هماهنگی با دفاتر پیش خوان دولت بدون نیاز به حضور در اداره کار از جمله خدمات الکترونیکی این سامانه است.

وی یاد آور شد: در هفته دولت از سامانه رسیدگی مکانیکی به شکایات در حوزه کار را رونمایی خواهیم کرد.

کلانی با بیان اینکه در دنیا تعاون یک مدل از کارآفرینی و اقتصاد اجتماع محور است، گفت: بیش از 8 هزار شرکت تعاونی دردنیا وجود دارد که اشتغال ۲۸۰ میلبون نفر از مردم سراسر جهان را منجر شده است و تعاونی مدل اقتصاد مردم محور است.در حالیکه این مدل اقتصاد در سند بالادستی ما تعریف شده و طبق آن  باید شاهد ایجاد اشتغال 25  درصدی باشیم، اما ۹۴۱۵۱ تعاونی فعال در کشور تنها توانسته اند 5درصد آنچه در سند تعیین شده را محقق سازند. که سهم اصفهان۵۲۴۲۹ نفر اشتغال مستقیم بوده است.

وی تصریح کرد: اصفهان دارای 3314 تعاونی، 27 اتحادیه فعال و 8 تعاونی توسعه وعمران در شهرستان های استان است و بعد از استان فارس رتبه دوم کشور در تعاونی های توسعه وعمران را دارد.

سرپرست اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان اصفهان خاطر نشان کرد: در ۱۳ شهریور به مناسبت روز تعاون ۳۸۳ طرح کشوری در بخش تعاون به بهره برداری می رسد که  ۶۸ طرح مربوط به اصفهان است و از این منظر رتبه اول کشور را داریم. این تعداد تعاونی سبب اشتغال مستقیم 1443 نفر با اعتباری با لغ بر 974 میلیارد ریال شده اند. در این بخش نیز تعاون توسعه عمران گلپایگان نیز رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.

وی تاکید کرد: در این تعاونی ها برخلاف سایر بنگاه های بخش خصوصی که بیشتر آورده  با دریافت تسهیلات بانکی تامین می شود، ۸۴ درصد آورده مردم وفقط ۱۶ در صد مربوط به آورده بانک ها است.

به گفته کلانی برنامه ترویج و توسعه تعاونی ها، آموزش فرهنگ تعاون در مدارس، دانشگاه ها و مراکزوآموزشگاه های فنی و حرفه ای و به ویژه در بخش آموزش و پرورش از جمله کارهای مهم مسئولان در حوزه کار است.

سرپرست اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان اصفهان به سامانه جامع بخش تعاونی ها اشاره کرد و افزود: این سامانه در راستای شفافیت و تسهیل در ارائه خدمات راه اندازی شده است.

وی اضافه کرد: ۲۰۰ میلیارد تومن به صورت ویژه به تعاونی جوانان و زنان تخصیص داده شده و صندوق توسعه تعاونی ها در دست ایجاد است. حوزه مهم دیگر رفاه اجتماعی است که برای کاهش آسیب ها اجتماعی مرتبط با نرخ بیکاری به آن ورود جدی تری داشتیم.

کلانی با اشاره به ایجاد مجمع خیرین استان در حوزه کار گفت: مدل هایی از فعالیت های اجتماعی اقتصادی، مشارکت دادن مردم در فعالیت های اقتصادی و اجتماعی در راستای مسوولیت پذیری اجتماعی است.به همین منظور مجمع خیرین استان اصفهان در حوزه کار را راه اندازی کردیم.

وی ادامه داد: سامانه جامع مدیریت اجتماعی جهت دسترسی بنگاه های اقتصادی، کارخانه ها و کارفرمایان را نیز فعال شده است.

وی به دیگر مسئولیت های اداره کل کار، تعاون  و رفاه اجتماعی استان اصفهان اشاره کرد و ادامه داد: در سال گذشته به شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل پرداختیم و موفق شدیم صد و هشتاد و پنج دانش آموز را شناسایی و شرایط بازگشت آنها به مدرسه را فراهم ساختیم.

سرپرست اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان اصفهان  گفت: رویکرد اصلی ما اشتغال و کار آفرینی است، چراکه سبب کاهش آسیب های اجتماعی می شود و در دولت تدبیر و امید، با رویکرد علمی به اشتغال و کار آفرینی، نگاه به این بخش تغییر کرد.

وی اضافه کرد: در حوزه سرمایه با مشکل بزرگ تامین پول مواجه بودیم که با تغییرات اعمال شده ، به دنبال تامین منابع غیر بانکی و زیر ساخت ها بر آمدیم.

کلانی یاد آور شد: با شرکت فرابورس توافق کردیم تا شرایط حضور شرکت های خرد و کوچک در بورس فراهم شود که به نتیجه هم رسیدیم.

وی تاکید کرد: در حال حاضر اصفهان با نرخ بیکاری 10 و چهار دهم درصد، در رتبه سیزدهم کشور در زمینه بیکاری قرار دارد و این درحالی است که قبلا نرخ بیکاری 12و هفت دهم درصد را داشت.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز