خبرگزاری کار ایران

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان:

کرمان در مرحله استقرار موج دوم اپیدمی کروناست/ توصیه به مردم برای شرکت در مراسم محرم

کرمان در مرحله استقرار موج دوم اپیدمی کروناست/ توصیه به مردم برای شرکت در مراسم محرم
کد خبر : ۹۵۴۰۷۳

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: کرمان در مرحله استقرار موج دوم اپیدمی کروناست و آمار روند ثابتی پیدا کرده است.

به گزارش ایلنا، مهدی شفیعی صبح شنبه در جمع خبرنگاران گفت: با آغاز همه‌گیری بیماری کرونا از اسفندماه یکسری اقدامات در کشور و استان کرمان انجام شد.

شفیعی ادامه داد: این اقدامات منجر به قطع زنجیره انتقال ویروس شد و در نتیجه اپیدمی در برخی استان‌ها مانند کرمان با شیب ملایم به صورت مقطعی و کوتاه پیش رفت.

وی با اشاره به اینکه استقرار ویروس کرونا با گرم شدن هوا در استان کرمان کاهش یافت، افزود: در گام دوم با بازگشایی صنوف (با حفظ پروتکل‌های بهداشتی) برنامه‌های خودمراقبتی و پیشگیری کمرنگ و زنجیره انتقال مجدداً در استان کرمان فعال شد.

موج دوم گسترده‌تر از موج اول است

شفیعی بیان کرد: تقریباً از اواخر خرداد موج دوم اپیدمی کرونا را در استان کرمان تجربه کردیم که نسبت به موج اول بزرگ‌تر، با همه گیری گسترده‌تر و تعداد بیمار و تلفات بیشتر است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه در حال حاضر کرمان در مرحله استقرار موج دوم اپیدمی کروناست و آمار روند ثابتی پیدا کرده است.

وی ادامه داد: خوش بین هستیم در صورت رعایت نکات بهداشتی و پیشگرانه در مناطق روستایی و شهری استان کرمان به سمت کاهش موارد ابتلاء و قطع زنجیره انتقال پیش رویم.

شفیعی بیان کرد: امیدواریم هستیم با رعایت این نکات شاهد کاهش منحنی اپیدمی ظرف یک الی دو هفته آینده در استان کرمان باشیم.

تعطیلی‌های طولانی مدت تبعات روانی و اجتماعی به همراه دارد

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: در اوایل شیوع اپیدمی یکسری ابرازهای برای کاهش موارد ابتلاء و مرگ و میر به کار گرفته می‌شود؛ یکی از این روش‌ها محدودسازی یا قرنطینه است.

وی با اشاره به اینکه محدودسازی‌ها به دو شکل انجام می‌شود، افزود: در روش اول در کانون اولیه همه گیری، شرایط محدود سازی اعمال و آن محل قرنطینه می‌شود. در روش دوم باید مکان‌های پاک را حفظ کرده از ورود افراد آلوده یا مشکوک به مناطق پاک جلوگیری شود.

شفیعی گفت: در ایران با توجه به گستردگی کشور بر اساس تصمیم کارشناسان کشوری و تیم‌های فنی، روش دوم محدودسازی اجرا شد و بر این اساس محدود کردن ترددها، بستن امکان مسافر پذیر و… در دستور کار قرار گرفت.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: نکته حائز اهمیت قطع زنجیره انتقال در محیط بیرون از خانه است تا شیوع ویروس به حداقل ممکن برسد؛ برای این منظور از شیوه «فاصله گاری اجتماعی» استفاده شد که به صورت تعطیلی صنوف، دانشگاه‌ها، مدارس و ادارات در دستور کار قرار گرفت. با این اقدام ترددها در جامعه و تماس‌های افراد کاهش پیدا می‌کند و زنجیره انتقال بیماری متوقف می‌شود.

شفیعی ادامه داد: اما باید توجه داشت که این تعطیلی‌ها برای مدت زمان طولانی قابل ادامه دادن نیست چرا که می‌تواند تبعات اجتماعی، روانی و زیرساختی بیشتری داشته باشد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: معمولاً قرنطینه به اندازه یک یا دو دوره کمون اجرا می‌شود و سپس به تدریج صنوف یا مشاغل با خطر کمتر انتقال بیماری با حفظ پروتکل‌های بهداشت به وضعیت عادی باز می‌گردد.

وی دوره کمون بیماری کووید ۱۹ را ۱۰ تا ۱۴ روز ذکر و اظهار کرد: تعطیلی‌های گسترده حدود سه تا چهار هفته (تقریباً ۲ برابر دوره کمون) در کشور اجرا شد و محدودیت‌های تردد را شاهد بودیم.

بازگشایی‌ها اقدامی علمی و درست است

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه استخرها به دلیل پرخطر بودن کماکان بسته هستند، بیان کرد: کم کم جامعه به شرایط عادی بازگرداننده شد که البته تاکید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی تا زمان مهار بیماری است.

وی با اشاره به تعریف پروتکل عمومی و اختصاصی بهداشتی برای هر یک از صنوف افزود: بازگشایی‌ها اقدامی علمی و درست است.

شفیعی دلیل انتقال ویروس در برخی مکان‌ها را مربوط به نحوه رعایت پروتکل‌های بهداشتی دانست و گفت: در این قسمت هر جایی که پروتکل رعایت نشود امکان برقراری زنجیره انتقال وجود دارد.

نظارت شدید بر نحوه رعایت پروتکل‌های بهداشتی

وی از نظارت شدید بر نحوه رعایت پروتکل‌های بهداشتی خبر داد و گفت: این کار توسط نیروهای بهداشتی و ناظر انجام می‌شود و مکان‌هایی که تخطی کرده‌اند تعطیل شده یا تذکر دریافت می‌کنند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: در زمان اپیدمی محیط بیرون از منزل (محیط کار، مکان‌های تفریحی، مراکز خرید و…) امن نیست و باید مراقب باشیم که با حضور در این مکان‌ها آلوده نشده و بیماری را به خانه منتقل نکنیم.

شفیعی از مردم خواست از حضور در مهمانی‌ها و تجمعات پرهیز کرده و از ماسک استفاده کنند.

نظارت بر مراسم مذهبی

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص مراسم عزاداری ماه محرم و صفر نیز گفت: در ایام سوگواری حضرت سیدالشهدا (ع) به دلیل ارادت مردم متدین به خاندان عصمت و طهارت احتمال شکل گیری تجمعات وجود دارد و این باعث نگرانی‌هایی شده است.

وی گفت: در مواردی مانند برگزاری مراسم در فضاهای بسته و توزیع و پخش نذورات احتمال عدم رعایت نکات بهداشتی وجود دارد که می‌تواند باعث انتقال بیماری شود.

شفیعی بیان کرد: دستورالعمل خاصی برای برگزاری این مراسم از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا تهیه و تدوین شده است که امروز در ستاد ملی و استانی مطرح می‌شود و ساز و کار آن در استان‌ها بر اساس شرایط بومی به هیئات ابلاغ می‌شود.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: افرادی که قصد برگزاری مراسم مذهبی در منازل‌شان را دارند باید حتماً از سازمان تبلیغات اسلامی کرمان مجوز لازم را دریافت کنند.

وی گفت: مأموران دانشگاه علوم پزشکی حتماً از این مکان‌ها بازدید کرده و وضعیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی را رصد می‌کنند.

شفیعی اظهار کرد: امسال باید از توزیع نذورات (چای، غذای گرم و …) خودداری شده و زمان مراسمات کاهش پیدا کند.

وی با تاکید بر لزوم پرهیز از برگزاری مراسمات در فضاهای بسته تاکید کرد و افزود: مراسمات به شکل ایستاده باشد تا ناظران و گردانندگان مراسم فاصله گذاری اجتماعی را آموزش داده و مردم بتوانند با حفظ فاصله با یکدیگر عزاداری کنند.

شفیعی با تاکید بر لزوم پرهیز از راه اندازی دسته جات، افزود: افراد علامت دار و مشکوک در اینگونه مراسم به هیچ عنوان شرکت نکنند چرا که می‌توانند باعث آلودگی دیگران شوند.

وی گفت: افراد حاضر در این مراسم‌ها ضمن استفاده از ماسک، ظرف محلول ضدعفونی به همراه داشته باشند و به کرات دست‌ها را ضدعفونی کرده و از تماس دست با صورت و ماسک پرهیز کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز