خبرگزاری کار ایران

در نشست مجازی انجمن قصه گویی مطرح شد؛

بازآفرینی به فرهنگ‌های بومی اصالت می‌بخشد

بازآفرینی به فرهنگ‌های بومی اصالت می‌بخشد
کد خبر : ۹۴۷۲۱۴

دومین نشست مجازی انجمن قصه گویی شاخه هرمزگان با حضور مجید ذاکری نویسنده و پژوهشگر قصه های بومی، کارشناس هنری و سینمایی حوزه هنری، قریب به ۳۸ مربی فرهنگی هنری و ادبی سراسر استان برگزار شد.

به گزارش ایلنا از بندرعباس، به گفته ناهید پذیرایی مسئول انجمن قصه گویی استان هرمزگان این نشست با هدف شناخت اصولی و آموزش شیوه‌های بازآفرینی در قصه‌ها به شکل یک کارگاه چهار جلسه ای مجازی برنامه ریزی شده است.

مسئول انجمن قصه گویی استان افزود: شرکت کنندگان در این سلسه نشست‌ها در  پایان به قصه‌های بازآفریده و مناسب نقل دست خواهند یافت و خود را برای بیست و سومین جشنواره قصه گویی استانی آماده می کنند.

در ابتدای این نشست که با حضور مربیان قصه گو سراسر استان تشکیل شد؛ ذاکری ضمن تشکر از ارسال فایل‌های صوتی قصه گویان از کتاب "مرغابی کارلینه" نوشته تیلده میشلز نقاط قوت و ضعف آثار را بررسی کرد.

این ترانه سرای هرمزگانی با تاکید بر اهمیت جایگاه باور پذیری در قصه گویی، اظهار کرد: کودک و نوجوان امروزی درک متفاوتی از قصه گویی دارد و یک قصه گوی ماهر با افزایش باور پذیری در قصه تاثیر بیشتری بر مخاطب خود می گذارد.

ذاکری ادامه داد: یک قصه گوی خوب با کلام‌اش اعجاز می کند و باید شور و هیجان را به گونه ای به مخاطب تزریق کند و او را مسحور قصه خود نماید، که مخاطب لحظه ای از قصه غافل نشود.

این نویسنده هرمزگانی با اشاره به آفرینش گری قصه گو، بیان کرد: تنها زمانی صمیمیت در جریان قصه گویی اتفاق می افتد که قصه گو درک درستی از قصه و مخاطبش داشته باشد.

مجید ذاکری با اشاره به اهمیت ورودی قصه گویی، اظهار کرد: شروع خوب در قصه گویی راز موفقیت یک قصه گوست و در واقع اینگونه می توان مخاطب را در جریان قصه گویی با خود همراه ساخت.

وی ادامه داد: نه تنها شروع قصه گویی مهم است بلکه پایان بندی هم جایگاه مهمی دارد و در واقع تاثیر گذاری قصه گویی در آنجا رقم می خورد.

ذاکری در همین رابطه گفت: دیگر زمان نرسیدن کلاغ به خانه اش گذشته است؛ یک قصه گوی توانمند  آن چنان در پایان قصه گویی ضربه نهایی را می زند که پیام قصه تا همیشه در ذهن مخاطب حک شود.

وی همچنین با اشاره به شیوه صحیح بازآفرینی،تصریح کرد: قصه گو برای بازآفرینی باید درک درستی از قصه داشته باشد و در واقع کم و زیاد کردن روایت ها بازآفرینی نیست.

این پژوهشگر ادبیات بومی اضافه کرد: در بازآفرینی باید حق مطلب ادا شود و قصه گو باید به شخصیت ها هویت ببخشد و  متناسب با هر شخصیت دیالوگ ها را تنظیم شود.

وی با برشمردن فواید بازآفرینی،خاطرنشان کرد: در جریان بازآفرینی قصه ها جذابیت بیشتری پیدا می کند و در واقع بازآفرینی به فرهنگ‌های بومی اصالت می بخشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز