خبرگزاری کار ایران

در گفت و گو با ایلنا، مطرح شد؛

ضرورت فرهنگ‌سازی پیشگیری از کار کودکان در جامعه/کودکان کار معتاد، اغلب اتباع بیگانه هستند

ضرورت فرهنگ‌سازی پیشگیری از کار کودکان در جامعه/کودکان کار معتاد، اغلب اتباع بیگانه هستند
کد خبر : ۹۳۲۷۷۹

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری البرز با عنوان اینکه تعدادی از کودکان کار با تکدی‌گری کسب درآمد می‌کنند، گفت: وضعیت نامطلوب اقتصادی خانواده، یکی از علل مهم کار کودکان در خیابان است که این موضوع باعث شده تا این کودکان در برخی موارد به کار غیر خیابانی مشغول شوند.

نورمحمد فردی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، گفت: از مجموع 220 کودک کار خیابانی در البرز که تحت حمایت مراکز بهزیستی هستند، تعداد 61/39 درصد، کودکان اتباع خارجی و تعداد 38/61درصد شامل کودکان ایرانی می شود لذا کنترل و ساماندهی کودکان اتباع خارجی برای  کاهش این کودکان، ضرورت دارد.

وی افزود: کودکان خیابانی اتباع در مناطق حاشیه نشین کرج و فردیس متمرکز هستند و کودکان کار و خیابانی ایرانی در مناطق حاشیه نشینی مانند سهرابیه، خلج آباد، اسلام آباد و مناطق فقیر نشین کار می کنند و به نوعی اهرم اقتصادی خانواده هایی هستند که درآمد ثابتی ندارند.

فردی با عنوان اینکه تعدادی از کودکان با تکدی‌گری کسب درآمد دارند، اظهار داشت: وضعیت نامطلوب اقتصادی خانواده، یکی از علل مهم کار کودکان در خیابان است و ممکن است در مقطعی به کار غیر خیابانی مشغول شوند لذا این کودکان گاهی توسط ماموران شهرداری و بهزیستی جمع آوری می شوند و خدمات مشاوره ای دریافت می کنند.

وی در ارتباط  با کودکانی که به اعتیاد مبتلا شده اند به ایلنا گفت: در حال حاضر 22 کودک کار و خیابانی در مرکز نگهداری موقت کمالشهر، خدمات دریافت می کنند و این درحالی است که بالغ بر 6درصد خانواده‌های این کودکان از خانواده های زندانی‌هایی هستند که توسط بهزیستی شناسایی شده اند.

معاون استاندار با اشاره به اینکه در بین این کودکان 35 دختر نیز وجود دارد، تاکید کرد: بررسی وضعیت تحصیلی کودکان نشان می دهد که 23.76 درصد از این کودکان ترک تحصیل کرده و تحصیلات 61.88 درصد آنها در مقطع دبستان، 6.93درصد مقطع راهنمایی  و 3.47درصد از آنها در مقطع متوسط تحصیل می کنند و 3.96درصد از کودکان کار زیر سن مدرسه هستند.

این مقام مسئول برخوردار نبودن آموزش رایگان را یکی از دلایل آغاز به کار کودکان خانواده های پرجمعیت دانست و تصریح کرد: اغلب این کودکان خارج از چرخه تحصیل هستند و با وجود تمام مشکلات، بخشی از کودکان خیابانی در کنار کار به تحصیل مشغولند.

فردی در ارتباط با عمده مشکلات کودکان کار و خیابانی در البرز اظهار داشت: طبق اطلاعات کسب شده 6 نفر معادل 3.97درصد، جزو کودکانی هستند که از منزل فرار کرده اند و 55 نفر معادل 27.33درصد بدسرپرست و 123 نفر معادل 65.84درصد از کودکان تنها به منظور کسب درآمد در سطح شهر دیده می شوند و مابقی کودکان معادل13.91درصد به دلایل مختلف دیگری در خیابان ها دیده می شوند. 

معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استانداری البرز ادامه داد: با توجه به فراوانی کودکان خیابانی که در سنین دبستان به سر می برند، پیشگیری از بروز پدیده کودک کار در سنین پایین باید در سطح جامعه فرهنگ سازی شود و با جهت دهی حمایت های مردمی از پرداخت پول به این کودکان به سمت کمک‌های نقدی به موسسات و نهادهای حمایتی و تاکید و اجبار برای ادامه تحصیل و منع کار کودک فراهم شود.

کودکان کار معتاد، اغلب اتباع بیگانه هستند

رحمان علیجانی دبیرشورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در استان البرز نیز در پاسخ به سئوال خبرنگار ایلنا مبنی بر دلایل اعتیاد کودکان کار گفت: کودکانی که در سطح شهر کار می کنند با افراد مختلف در ارتباط هستند و ممکن است در هنگام کار در سطح شهر با افراد زیادی از جمله کارتن خواب ها و معتادان در ارتباط باشند و وقتی به سن نوجوانی می رسند در معرض ابتلا به مواد مخدر قرار بگیرند.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه استفاده از مواد مخدر در بین اتباع خارجی، مرسوم است، مصرف مواد مخدر در کودکان و نوجوانان مهاجر خصوصا کودکان افغان، بیشتر دیده می شود.

علیجانی گفت: در استان البرز با توجه به اقدامات و تعامل خوب شورای هماهنگی و پلیس مبارزه با مواد مخدر و حضور پررنگ سازمان های مردم نهاد منجربه این شد که سطح جذب و همکاری بالا برود و سطح ابتلا نسبت به سایر استانها به مراتب کمتر باشد و در اغلب موارد کودکان کار که به مواد مخدر اعتیاد پیدا کرده اند جزو اتباع بیگانه ای هستند که از آنها سوء استفاده می شود.

وی افزود: در مواردی هم که کودکان ایرانی به این مواد مخدر وابسته شده اند، خانواده های این کودکان عامل این اعتیاد هستند  که بیشتر خُرده فروش مواد مخدرند و از کودکان خود برای فروش مواد مخدر استفاده می کنند که این تعداد نیز در برخورد با پلیس و مجموعه قضایی استان، کاهش یافته است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز