مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهرداری خرم آباد خبر داد؛
غرق شدن جوان ۳۴ ساله در رودخانه سزار لرستان

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری خرم آباد گفت: تیم غواصی این سازمان برای یافتن پیکر جوان غرق شده در رودخانه سزار به آبشار بیشه دورود اعزام شد.
به گزارش ایلنا، سجاد نعمتی روز پنجشنبه چهاردهم فروردین ماه در حاشیه عملیات جست و جو برای یافتن پیکر جوان غرق شده در رودخانه سزار لرستان در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: طی عملیاتهای جست و جو تاکنون مسافت سه کیلومتر پایین دست آبشار مورد تفحص قرار گرفته است.
وی با اشاره به اعزام تیم چهار نفره غواصی این سازمان به منطقه مورد نظر افزود: این جوان ۳۴ساله خرم آبادی روز یازدهم فروردین ماه به قصد شنا وارد رودخانه سزار میشود که متاسفانه اسیر جریان آب شده و غرق میشود.
نعمتی عنوان کرد: جست و جوها توسط غواصان سازمان آتشنشانی خرم آباد برای یافتن پیکر این جوان همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به توصیههای سازمان آتش نشانی برای پیشگیری از غرق شدگی افزود: آشنایی با فنون اولیه شنا و محدودیتها و رعایت آنها از ابتداییترین الزامهای قبل از شنا است.
نعمتی بیان کرد: همچنین اطلاع از وضعیت عمق آب قبل از تصمیم به شیرجه زدن و حتی قبل از ورود به آب ضروری است، چراکه شیرجه در آبهای کم عمق خطر ضربه به سر و نیز شکستگی گردن را به دنبال دارد و همچنین ورود به آبهای عمیق برای مبتدیها خطر غرق شدگی را افزایش میدهد.
به گفته مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری خرم آباد بررسی دمای آب ضروری است به عنوان مثال اگر مدت زیادی در آفتاب ماندهاید از وارد شدن ناگهانی به آب سرد خودداری کنید.
نعمتی علت این توصیه را پیشگیری از شوک دمایی عنوان کرد و گفت: به هیچ وجه تنها و در محیطهایی که نجات غریق وجود ندارد شنا نکنید.
وی با تاکید بر پرهیز از شوخیهای خطرناک در آب و موقع شنا عنوان کرد: پس از مصرف داروهایی که موجب خواب آلودگی یا شل شدن عضلات میشوند نباید شنا کرد.
وی افزود: همچنین به هیچ وجه تشتهای آب و لگنها و یا حوضچههای کوچک آب را در جایی که کودک خردسال وجود دارد نباید بدون توجه رها کرد.
وی افزود: افراد باید توانایی خود را در شناکردن بیش از حد در نظر نگیرند چرا که یک سوم قربانیهای غرق شدگی با فن شنا به طور کامل آشنا بوده اند.
نعمتی یادآور شد: در صورت مواجهه با یک غریق اگر با فن نجات آشنا نیستید سعی کنید فقط با استفاده از چوب یا طناب یا جلیقه نجات و یا تشکیل زنجیره انسانی به وی کمک کنید.
وی افزود: برای نجات یک غریق اول امنیت خود را در نظر بگیرید و از پشت به غریق نزدیک شوید و از او بخواهید تقلا نکند و پس از رساندن غریق به ساحل، به سرعت با اورژانس تماس بگیرید.
نعمتی گفت: بسیاری از رودخانهها با وجود ظاهری آرام بسیار خطرناک و عمیق هستند به نحوی که فرد بعد از چند قدم جلو رفتن در رودخانه متوجه عمق زیاد آن و گرفتار گرداب میشود بنابراین توصیه میشود بدون اطلاع از وضعیت رودخانه هرگز براس شنا در آن اقدام نشود.
وی افزود: در فصل بهار دبی آب رودخانهها افزایش یافته و باعث خروشان و گلآلود شدن شده و خطر غرق شدگی بسیار زیاد میشود بنابراین جوانب احتیاط حتما باید رعایت شود.