شهرداران کلانشهرهای کشور در نامهای خواستار شدند ؛
تهیه و انتشار گزارشهای آسیب شناسی نقش شورا و شهرداری ها در مقابله با کرونا
شهرداران کلانشهرهای کشور در نامهای از مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی خواستند تا گزارشهای تحلیلی و آسیب شناسی از نقش شوراها و شهرداری ها در زمینه مبارزه با کرونا تهیه و منتشر شود.
به گزارش ایلنا از رشت، کمال مرادی با اشاره به اهمیت مرکز پژوهشهای مجلس در زمینه کارشناسی طرحها و لوایح در مجلس شورای اسلامی و اقدامات اخیر این مرکز در زمینه تهیه و انتشار گزارشهای تحلیلی و آسیب شناسی درباره مقابله با شیوع ویروس کرونا تصریح کرد: این مجمع با توجه به اهمیت اقدامات، فعالیتها، آسیبها و چالشهای پیش روی شهرداری ها خواستار تهیه گزارش آسیب شناسی مدیریت شهری از سوی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی شده است.
دبیر کل مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران در ادامه درباره اهمیت این موضوع تصریح کرد: به نظر می رسد پدیده ویروس کرونا و شرایط ایجاد شده برای مدیریت شهری، فرصت مناسبی را برای آسیبشناسی مسایل مدیریت شهری و ارائه راهکارهای لازم به مدیران و نهادهای تصمیم گیر کشور و تمهیدات قانونی در موارد مواجهه با بحران های مشابه فراهم کرده است.
مرادی به اهمیت گستردگی فعالیت های شهرداری ها اشاره کرد و افزود: بیش از ۷۲ درصد جمعیت کشور در یکهزار و ۳۰۰ شهر ساکن هستند و شهرداریها مسئولیت ارائه خدمات گسترده و متنوع شهری را برای تامین رفاه و آسایش عمومی شهروندان و اجرای برنامه های توسعه و عمران شهرها بر عهده دارند.
مرادی با بیان اینکه در دیگر کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه که محوریت مدیریت شهر و امور محلی با شهرداری و شورای شهر است و بخش قابل توجهی از اعتبارات و بودجه شهرداری از محل مالیات وصولی دولت از شهروندان تامین می شود، افزود:بهرغم این موضوع در کشور ما، بودجه شهرداری ها بدون کمترین اتکا به درآمدهای عمومی دولت و مالیات حتی در زمینه اجرای طرحها و پروژههای زیربنایی و توسعه و عمران شهری از محل درآمد محدود هر شهرداری تامین و پرداخت می شود.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: از طرفی تفکر مدیریت دولتی و نگرش کارشناسی سازمان های حاکم بر تصمیم سازی و تصمیم گیری امور محلی در دولت به دلیل عدم شناخت و درک درست از جایگاه و نقش مدیریت محلی (شهرداری و شورا) موجب شده است در قانون گذاری و وضع مقررات جدید همواره اختیارات مدیریت های محلی به نفع سازمان های دولتی مصادره شود و ادامه این روند موجب کاهش نقش مشارکت مردم در اداره شهرها و اختیارات شوراها و شهرداری ها و افزایش مشکلات دولت خواهد شد.
مرادی به بخش دیگری از مشکلات مورد اشاره شهرداری ها در مکاتبه با رئیس مرکز پژوهش ها اشاره کرد و گفت: به موازات این مسئله، عدم تعریف و تبیین نحوه تامین منابع مالی شهرداری ها به تفکیک سهم شهروندان و دولت در هزینههای شهری و به روز بودن همه خدمات و فعالیتهای شهرداری موجب شده تا شهرداری و شورا برای جلوگیری از وقفه در ارائه خدمات عمومی و شهری و نارضایتی عمومی نسبت به تامین بودجه اداره شهر به هر طریق ممکن اقدام نماید که به طور طبیعی، نا پایداری اینگونه درآمدها می تواند هزینه های جبران ناپذیری را برای آینده شهرها پدید آورد.
وی در ادامه تاکید کرد: با شیوع ویروس کرونا و ایجاد شرایط ویژه در کشور، مدیریت شهری با دو چالش جدی در زمینه تامین منابع مالی اداره شهر، هزینه های جاری و حقوق کارکنان، جبران خسارت پیمانکاران بخش خصوصی از جمله حمل و نقل عمومی و تعهدات مالی شهرداری به بانک ها و اشخاص و هزینه های مترتب بر کنترل ویروس و همچنین مسئولیت قانونی خود در تصمیم سازی و تصمیم گیری امور محلی مرتبط با بحران به وجود آمده، مواجه شده است.
نامه شهرداران کلانشهرهای کشور برای رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی به امضای ناصر حاج محمدی شهردار رشت هم رسیده است.