خبرگزاری کار ایران

ایلنا از هیجان مردم فارس برای سرمایه‌گذاری در بازار سهام گزارش می دهد؛

پایان یک آغاز برای آماتورهای بازار/ هشدار به تازه واردها/ بازگشت شاخص بازار به زیر یک میلیون

پایان یک آغاز برای آماتورهای بازار/ هشدار به تازه واردها/ بازگشت شاخص بازار به زیر یک میلیون
کد خبر : ۹۱۳۵۶۹

بازار سرمایه ایران طی یک سال گذشته چنین علاقه‌ای را از سمت عموم مردم برای سرمایه گذاری به خود ندیده بود و تقریبا کسی فکر رسیدن شاخص بورس تهران را به بالای یک میلیون واحد در سر نمی‌پروراند.

به گزارش ایلنا، برخی کارشناسان معتقدند: «سهامداران خرد، شرکت‌های بزرگ بورسی و مردم عادی بزرگترین و شاید اصلی‌ترین بازنده سیاست‌های قیمت‌گذاری دستوری و برنده اصلی این قبیل دخالت‌ها در مکانیسم‌های بازار دلالان و واسطه‌ها هستند.»

هشداری برای معامله‌گران بورسی

معامله‌گران با سابقه بازار معتقدند آرام آرام باید شاهد چرخش مسیر قیمت‌ها باشیم، چراکه با ایجاد هرگونه هیجانی ممکن است فروریزش شدیدی در کل بازار را شاهد باشیم که‌تر و خشک را با هم می‌سوزاند. اولین چراغ هشدار شاخص کل بورس سه‌شنبه 23 اردیبهشت روشن شد و بازار سهام اولین افت جدی خود را در سال ۹۹ تجربه کرد بعد از آن روز شنبه 27 اردیبهشت نیز دماسنج تالار شیشه‌ای با افت بیش از 34 هزار واحدی که بیشترین درصد کاهش از ۲۴ اسفند ۹۸ بود، تا شاخص بورس به زیر یک میلیون واحد برگردد .

پایان یک آغاز برای آماتورهای بازار/ هشدار به تازه واردها/ بازگشت شاخص بازار به زیر یک میلیون

صف‌نشینی بی تجربه ها از خرید به فروش

بعد از نزدیک به دو ماه، اولین اصلاح جدی شاخص سهام را شاهد بودیم. یکی از ویژگی‌های معاملات بورس تهران در شرایط فعلی ورود فزاینده سهامداران آماتور، بی‌تجربه و ناآشنا به بازار است که به علت محدودیت‌های معاملاتی نظیر دامنه نوسان قیمت به تشدید موج‌های هیجانی انجامیده است.

سرمایه‌گذارانی که طی همین ماه‌های اخیر با احساس جاماندگی از روند صعودی بازار، سهامدار شده‌اند و با هر جرقه‌ای جایگاه خود در صف خرید و فروش را تغییر می‌دهند.

افزایش قیمت سهام قیمت تمام شده کالا را گران مى کند

در همین راستا خسرو فروغان رئیس کمیسیون صادرات و واردات اتاق بازرگانى فارس در گفت‌وگو با «ایلنا» مى گوید: افزایش نرخ سهام در زمانى که مردم وضع اقتصادى مناسبى ندارند باعث مى شود قیمت تمام شده کالا براى تولید کنندگان گران شود.

رئیس کمیسیون صادرات و واردات اتاق بازرگانى فارس ادامه می دهد: بورس تهران با دنیا تفاوت دارد و باید ریشه یابی شود که چرا در بازار بورس دنیا به هیچ وجه سود کارخانه میان سهامداران تقسیم نمى شود؛ اما در ایران یک شخص سهام صد تا کارخانه را در اختیار دارد و در پایان سال سود این سهام به حساب شخص واریز مى شود و تورم و افزایش قیمت محصولات را به دنبال دارد.

وى می‌گوید: مردم بدون آن که اطلاع کافی داشته باشند، براى سرمایه‌گذارى در بورس هجوم برده‌اند و این موضوع در نهایت منجر به از دست دادن پولشان مى شود.

پایان یک آغاز برای آماتورهای بازار/ هشدار به تازه واردها/ بازگشت شاخص بازار به زیر یک میلیون

فروغان معتقداست اگر دولت بخواهد زمانى که سهام بورس افزایش پیدا مى کند این مبلغ را حفظ کند، بى شک حقوق بگیران نابود مى شوند اما در صورتی که بخواهد به کاهش نرخ سود و سهام کمک کند، افرادى که در این بخش سرمایه گذارى کرده اند نابود می شوند که در هر دو حال این موضوع یک بازى دو سر ضرر براى مردم است.

 وى ادامه مى دهد: بیشتر شرکت هاى موجود در بورس دولتى یا خصولتى و وابسته به دولت هستند بنابراین نباید فراموش کرد که ارزش سهام کارخانه در زمان‌هایى افزایش پیدا مى‌کند که وضع اقتصادى خوب و مناسب است، اما متاسفانه در حال حاضر وضع هیچکدام از تولیدات و کارخانه هاى کشور مناسب نیست.

تغییر بازار از سفته بازى به سمت بورس

رئیس اتاق بازرگانى، صنایع،معادن و کشاورزى فارس اما معتقد است هدایت شدن سرمایه ها به سمت بورس و تولید، یک اقدام مناسب و مطلوب است، مى گوید: دولت در حال حاضر در حال انجام دو اقدام است که عرضه کردن بنگاه هاى دولتى در بورس و هدایت نقدینگى موجود در جامعه از بخش سفته بازى، مسکن، طلا، ارز و ..... به سمت بورس و بازار سرمایه از اقدامات مذکور به شمار مى روند.

جمال رازقى در  گفت و گو با «ایلنا» با بیان اینکه اما موفقیت این بخش ها در آینده مستلزم رعایت بعضى از شرط ها است، مى افزاید: در صورتى بورس و سرمایه‌گذارى در این حوزه مى‌تواند موفق عمل کند که بنگاه‌هاى اقتصادى به اندازه کافى بتوانند محصولات تولید کنند تا در آینده، جوابگوى این میزان سرمایه گذارى مردم باشد.

سرمایه گذارى مردم در بورس به تولید ضرر  نمی‌زند

رازقى با بیان اینکه سرمایه‌گذارى مردم در بورس به هیچ وجه به تولید ضرر وارد نمى کند، مى افزاید: صحبت هایى که در گوشه و کنار انجام مى شود مبنى بر اینکه سرمایه گذارى در بورس باعث مى شود تولید با مشکل مواجه شود، بى شک پایه و اساس علمى ندارد چرا که فعالیت بورس در اثر سرمایه گذارى در حال انجام و فعالیت است.

رئیس اتاق بازرگانى، صنایع و معادن کشاورزى مى گوید: مواردى مانند حسابرسى دقیق و ارائه گزارش شفاف به سهام دار، بى شک از اقدامات خوب و مناسبى است که باعث مى شود بورس آینده روشنى داشته باشد.

وی  با بیان اینکه دولت در تلاش است تا با وارد کردن سرمایه‌ها در بورس بخشى از نقدینگى‌هاى خود را تامین کند، مى گوید: در قانون بودجه سال جارى، مبلغ حدود 70 هزار میلیارد تومان به  فروش دارایى هاى دولت اختصاص داده شده بنابراین دولت برای عملیاتى شدن این موضوع نیاز دارد تا اقداماتى نظیر رشد بورس و ..... را انجام دهد.

به گزارش ایلنا،  وجود سرمایه‌گذاران تازه‌وارد و بی‌تجربه در بازار سهام هشدار تشدید رفتار‌های هیجانی در این بازار را فعال کرده است. موضوعی که اغلب خبرگان بازار سهام بر آن اتفاق‌نظر دارند و سهامداران را به دقت بیشتر فرامی‌خوانند.

گزارش: دانیال طهماسبی نژاد

 

 

انتهای پیام/
دبیر : دانیال طهماسبی نژاد/ روزنامه نگار
ارسال نظر
پیشنهاد امروز