خبرگزاری کار ایران

یک مقام مسئول در کردستان خبرداد؛

نبود بازار کار ؛مشکل عمده فارغ التحصیلان مامایی استان/ ماماهای جدید پس از پایان طرح کنار گذاشته می شوند

نبود بازار کار ؛مشکل عمده فارغ التحصیلان مامایی استان/ ماماهای جدید پس از پایان طرح کنار گذاشته می شوند
کد خبر : ۹۰۸۵۳۳

رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کردستان گفت: تعداد ۷۳۲ ماما در بخش‌‌های بهداشتی و درمانی کردستان فعالیت دارند.

به گزارش ایلنا، روناک شاهویی ، با اشاره به روز جهانی ماما اظهار کرد: از سوی سازمان بهداشت جهانی و کنفدراسیون بین‌المللی مامایی پنجم ماه‌ می مصادف با ۱۵  اردیبهشت به عنوان روز جهانی ماما نامگذاری شده است تا فرصتی برای قدردانی از خدمات و زحمات این عزیزان فراهم شود‌.

وی با بیان اینکه امسال با توجه به پاندمی کووید 19 شرایط متفاوتی را تجربه می‌کنیم، افزود: در حال حاضر همکاران ماما نیز هم‌دوش سایر گروه‌های پزشکی درگیر با مشکلات ناشی از بیماری کرونا هستند و در مراکز بهداشتی و بخش‌های زایمان در خط مقدم پیشگیری و کنترل این بیماری در حوزه سلامت زنان، مادران باردار و نوزادان قرار دارند.

رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کردستان گفت: در استان ۲۹۴ نفر ماما در بخش بهداشت مشغول به خدمت هستند که تعداد ۱۲ هزار و ۸۰۳ مادر باردار هم اکنون در سطح استان در مراکز بهداشتی زیرپوشش مراقبتی این همکاران قرار دارند.

شاهویی عنوان کرد: در بخش درمان نیز ۴۳۸ نفر همکار ماما ارائه خدمت می‌نمایند که از ابتدای اسفندماه سال گذشته تا پایان فروردین امسال، تعداد چهار هزار و ۴ تولد صورت گرفته که از این تعداد ۲ هزار و ۵۲۷  مورد بصورت زایمان طبیعی انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: از تعداد ۲ هزار و ۵۲۷ زایمان صورت گرفته در استان در مدت زمان یادشده، ۲ هزار و ۱۳۹ مورد آن توسط ماماها انجام شده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه تعداد ۶ هزار و ۷۳۰ مادر باردار توسط همکاران بخش درمان در بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار گرفته‌اند، ادامه داد: در بخش آموزش ۱۴ نفر از همکاران هیئت علمی و آموزشی مشغول به تربیت ۱۴۴ نفر از  دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد مامایی هستند که در فروردین‌ماه امسال بصورت مشاوره تلفنی به ارائه خدمات مشاوره‌ایی به زنان و مادران استان اقدام نمودند. 

شاهویی بیان کرد: ماماها، قبل، حین بارداری، حین زایمان و پس از زایمان با مادر ارتباط دارند و می‌توان گفت در همه دوران زندگی زنان همراه او بوده و با ارائه خدمات گوناگون بسیاری از مشکلات آن‌ها را برطرف و از بروز مشکلات ویژه زنان می‌توانند جلوگیری کنند.

وی اظهار داشت: ماماها با یک برنامه منظم و تدوین شده مراقبت‌های قبل و حین بارداری را برای بارداری‌های بی‌خطر ارائه می‌دهند و در انجام و ترویج زایمان طبیعی نقش بسیار مؤثری دارند.

رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کردستان گفت: متأسفانه یکی از مهم‌ترین مشکلات فارغ‌التحصیلان مامایی در کشور ما و به تبع در استان کردستان، کمبود استخدامی است که علیرغم هزینه چهار سال آموزش، این عزیزان بعد از گذراندن دو سال طرح، در یک بیمارستان یا مرکز بهداشتی بدلیل خاتمه طرح کنار گذاشته و فارغ‌التحصیلان جدید وارد بخش‌های مربوطه می‌شوند.

شاهویی با اشاره به اینکه مدام نیروهای مامایی تا تجربه‌ایی کسب می‌کنند از چرخه بهداشت و درمان خارج شده و چون استخدامی وجود ندارد هر روز بر خیل عظیم بیکاران افزوده می شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز