معاون محیطزیست انسانی کشور:
حذف گونه گیاهی مهاجم پر طاووسی ملزم به استفاده از توان انرژی اتمی است

معاون محیطزیست انسانی سازمان حفاظت محیطزیست کشور گفت: محدود شدن تالاب بین المللی چغاخور سبب تغذیه گرایی گونه گیاهی مهاجم پر طاووسی شده است و برای خذف این گونه باید از توان انرژی اتمی بهره گرفت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، صدیقه ترابی روز پنجشنبه در بازدید اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابعطبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی از تالاب بینالمللی چغاخور شهرستان بروجن اظهارداشت: با توجه به محدود شدن این تالاب شیوع و تغذیهگرایی گیاه مهاجم پرطاووسی سنبلهای بهعلت ورود آلایندهها به چشم می خورد.
وی افزود: جلوگیری از ورود آلایندهها به تالاب بینالمللی چغاخور بهمنظور جلوگیری از تغذیهگرایی گونه گیاهی مهاجم پرطاووسی سنبلهای با هدف جلوگیری از مُردهشدن این تالاب ضروری است و حذف فیزیکی آن پاسخگو نیست و باید به دنبال حذف بیولوژیک باشیم.
ترابی با اشاره به وجود گونههای گیاهی مهاجم در تالاب انزلی گفت: مشکل تالاب بینالمللی چغاخور با تالاب انزلی مشابه است و مطالعه موردی آن در دستور کار قرار میگیرد و براین اساس قرار شد برای حذف بیولوژیک گونههای مهاجم در تالاب انزلی کار شود که از مرکز تحقیقات سازمان انرژی اتمی درخواست میشود روش حذف گونه گیاهی مهاجم پرطاووسی سنبلهای در تالاب بینالمللی چغاخور شهرستان بروجن هم در دستور کار قرار گیرد.
انتشارگیاه مهاجم پرطاووسی مهمترین مشکل تالابهای بینالمللی چغاخور و گندمان
مدیرکل حفاظت محیطزیست چهارمحال و بختیاری نیز بیان کرد: انتشار وسیع گیاه مهاجم پرطاووسی سنبلهای از مهمترین مشکلات تالابهای بینالمللی چغاخور و گندمان است.
محسن کریمی گفت: تاکنون روش مناسبی برای مبارزه با این گیاه مهاجم شناسایی نشده و سازمان حفاظت محیطزیست کشور در حال تحقیق و بررسی این موضوع است.
وی افزود: تالاب بینالمللی چغاخور ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار وسعت و یکهزار و ۵۰۰ هکتار وسعت آبی دارد و در آن ۱۲۹ گونه گیاهی، ۸۰ گونه پرندگان بومی و مهاجر و ۹ گونه ماهی مستقر است.