دانشگاه علوم پزشکی گیلان هشدار داد :
خطر مسمومیت با غرغره کردن الکل
دانشگاه علوم پزشکی گیلان هشدار داد : غره غره کردن الکل در دهان با الکل اتیلیک یا اتانول نه تنها در پیشگیری از کرونا ویروس نقشی ندارد بلکه مرگبار است.
به گزارش ایلنا از رشت، دانشگاه علوم پزشکی گیلان اعلام کرد : با شیوع ویروس کرونا یا کووید 19 ، متاسفانه برخی از افراد با گمان غلط ، الکل اتیلیک یا اتانول در دهان خود غرغره کرده و یا مصرف کردند که موجب مسمومیت شدید و فوت افراد در برخی استان های کشور شده است.
بر اساس مستندات علمی مصرف خوراکی و یا غرغره کردن الکل اتیلیک هیچگونه اثری در پیشگیری از عفونت کرونا ندارد و با خطر بروز مسمومیت ناشی از اتانول همراه است.
الکل برای ضدعفونی سطوح در خانه ها و اماکن عمومی استفاده می شود.
الکل متیلیک یا همان متانول در مقایسه با الکل اتیلیک یا اتانول ، اثرات ضد میکروبی بسیار ناچیزی و به علت سمیت بالا مصرف خوراکی آن سبب مسمومیت شدید ، کوری و مرگ می شود.
الکل متانول برخلاف اتانول که از طریق پوست سالم جذب نمی شود ، از طریق پوست به ویژه مناطق آسیب دیده پوست سریع جذب شده و سبب مسمومیت می شود.
با توجه به خصوصیت سمی متانول ، مراجع و راهنمایان معتبر بین المللی هیچ گونه توصیه ای مبنی بر استفاده از متانول برای ضدعفونی دست ، پوست و لوازم و تجهیزات پزشکی و سطوح مانند دستگیره در ، میز کار و کف نمی کنند.
دانشگاه علوم پزشکی گیلان تاکید کرد : به هیچ وجه از الکل متیلیک ، متانول و یا الکل صنعتی که حاوی اتانول و یا متانول است برای ضدعفونی دست و پوست استفاده نشود و برای ضدعفونی سطوح ، فقط از محلول های آبی الکل اتیلیک و یا اتانول با غلظت مناسب 26 تا 70 درصد با رعایت اصول ایمنی استفاده شود.