خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان شرقی مطرح کرد؛

کمبود نقدینگی و نبود مواد اولیه اصلی‌ترین دلایل تعطیلی واحدهای غیرفعال/ تامین برق شهرک‌ها و نواحی صنعتی چالش اصلی بخش صنعت

 کمبود نقدینگی و نبود مواد اولیه اصلی‌ترین دلایل تعطیلی واحدهای غیرفعال/ تامین برق شهرک‌ها و نواحی صنعتی چالش اصلی بخش صنعت
کد خبر : ۸۶۴۹۵۴

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان شرقی با بیان اینکه مساحت زمین‌های واگذاری شده شهرک‌های صنعتی استان ۸۲ هکتار است، گفت: طی ١٠ ماهه سال جاری، ۲۹۵ فقره جواز تاسیس صادر شده و ۱۰۷ واحد با اشتغال یک هزار و ۵۷۸ نفر و با سرمایه گذاری سه هزار و ۷۹۸ میلیارد ریال به بهره‌برداری رسیده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا،مرتضی نیرومند اسکویی در نشستی با خبرنگاران استان، با اشاره به وجود ۵۶ شهرک و نواحی صنعت مصوب در استان، اظهار کرد: در حال حاضر در سطح استان هفت شهرک تخصصی وجود دارد و ۴۶ شهر و نواحی صنعتی در حال بهره برداری است و تاکنون نیز یک شهرک فناوری و دو مرکز خدمات فناوری و کسب و کار در استان به بهره برداری رسیده است.

نیرومند خاطرنشان کرد: با توجه به پیگیری‌های انجام یافته تعداد ۸۵ واحد صنعتی که به دلیل مشکلات مختلف در سال‌های قبل تعطیل شده بودند، مجددا راه‌اندازی شده و با اشتغال ۷۳۹ نفر به چرخه تولید بازگشتند.

به گفته وی، ۲۵ درصد واحدهای بهره برداری رسیده در ۱۰ ماهه سال ۹۸، مربوط به صنایع غذایی، ۲۸ درصد در حوزه صنایع فلزی،  ۳۰ درصد در صنایع شیمیایی، ۹ درصد سلولزی، دو درصد نساجی و شش درصد واحد کانی غیر فلزی است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان تشریح کرد: بیشترین اشتغال ایجاد شده در واحدهای به بهره‌برداری رسیده در صنایع غذایی است.

وی با بیان این‌که ۱۰ درصد واحدهای مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی غیرفعال و ۸۲ درصد فعال هستند، بیان کرد: دو هزار و ۴۶۴ واحد صنعتی در شهرک‌ها و نواحی استان وجود دارد که از این تعداد دو هزار و ۱۵ واحد فعال و ۴۴۹ واحد غیرفعال است.

نیرومند، فقدان بازار، کمبود نقدینگی، تامین مواد اولیه، تامین ماشین آلات اختلاف شرکا  را از اصلی‌ترین دلایل تعطیلی واحدهای غیرفعال عنوان کرد و گفت: ۳۷ درصد واحدها با ظرفیت ۵۰ تا ۷۰ درصد، ۲۴ درصد بالای ۷۰ درصد و ۳۹ درصد زیر ۵۰ درصد در حال فعالیت است.

وی با اشاره به افتتاح پروژه‌های عمرانی در شهرک‌های صنعتی به مناسبت دهه مبارک فجر، تشریح کرد: ۲۴ پروژه عمرانی با اعتبار بالغ بر ۲۱۵ هزار و ۲۴۵ میلیون ریال افتتاح خواهد شد و همچنین پروژه عمرانی با اعتبار ۱۹۴ هزار و ۷۷۲ میلیون ریال کلنگ‌زنی می‌شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان با اشاره به جلوگیری از خام‌فروشی با ایجاد شهرک صنعتی تخصصی افزود: به منظور جلوگیری از خام‌فروشی معادن سنگ‌های زینتی و ساختمانی منطقه آذرشهر، سنگ‌های معدنی مس ورزقان و معدن نفلین سینیت سراب، ایجاد شهرک تخصصی سنگ، شهرک صنعتی تخصصی مس و شهرک صنعتی تخصصی آلومینا در منطقه استان در اولویت کاری شهر قرار گرفت که با تکمیل زیرساخت‌های این شهرک‌ها امکان استقرار واحدهای فرآوری تخصصی فراهم شده و از خام‌فروشی معادن غنی استان جلوگیری خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در شهرک‌های صنعتی استان ۴۱۲ مگاوات برق تامین شده است و اکنون به تامین یک هزار و ۲۴۲ مگاوات برق برای راه اندازی و توسعه واحدهای صنعتی در این شهرک‌ها برای سال‌های آینده نیاز داریم.

وی ادامه داد: تامین برق شهرک‌ها و نواحی صنعتی که امروز چالش اصلی بخش صنعت استان است، در نتیجه پیگیری فشرده این شرکت در جلسات متعددی با حضور وزیر نیرو و معاون برق و انرژی وزارت نیرو تشکیل شده و با تامین ۲۰۰ مگاوات برق مورد نیاز صنایع مشکل به شهرک‌های صنعتی مرتفع شد.

نیرومند با بیان این‌که ۹۰ درصد چرم کفش دست دوز کل کشور در تبریز تولید می‌شود، اظهار کرد: حدود ۴۰ هزار نفر بطور مستقیم در صنعت کفش تبریز مشغول فعالیت بوده و ۱۱۰ هزار نفر به صورت غیر مستقیم فعالیت می‌کنند؛ همچنین حدود ۷۰ تا ۹۰ میلیون جفت کفش در سال تولید می‌شود که بین ۴۵ تا ۶۰ درصد تولید کل کشور و ۱۵ درصد از میزان کل بخش صنعت را شامل می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز