راه حل ارشاد فارس برای بازار سیاه و سوء استفاده های فروش بلیت کنسرتها؛
«نقره داغ» ها از دیدن کنسرت محروم می شوند/ برخورد قضایی با متخلفان فروش بلیت/ به غیر از سایت های مجوزدار هیچ پایگاهی اجازه فروش بلیت ندارد
بازار سیاه کنسرت های موسیقی طی چند سال گذشته به شکل چشمگیری در شهرهای بزرگ کشور افزایش داشته است به طوری که فروش بلیت با قیمت های نجومی به سایت های آگهی رایگان و فضای مجازی کشیده شده است.
به گزارش ایلنا،کافی است به سایتهای آگهی رایگان، مانند دیوار و شیپور و... نگاهی بیندازید تا متوجه شکل گرفتن یک تجارت به ظاهر خرده پا در موسیقی، یعنی خرید و فروش بلیت کنسرت، در هر سبکی باشید.
تعداد بالای بلیتهای فروشی از برخی خوانندهها و نوازندهها که از قضا هر کدام در سبک خود موفقیت یا محبوبیتی دارند، نشان میدهد این فروشها تنها یک اتفاق نیست و برخی از آنها، صرفا به قصد فروش با قیمتهای بالاتر، خریداری شده است تا همچنان دلالی، کسب وکار عدهای باقی بماند.
حالا اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس دست به کار شده و راه حلی را برای این موضوع ارائه داده است تا کسانی که از بازار سیاه خرید می کنند و به نوعی «نقره داغ» می شوند دیگرامکان استفاده از کنسرت ها را نداشته باشند.
مسئولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس به بررسی چرایی تشکیل بازارهای فروش بلیط کنسرت هاتی موسیقی پرداختند و راه های مقابله با آن را بررسی کردند و با تاکید بر این که این رویه (شکل گیری بازار سیاه) دوام زیادی پیدا نخواهد کرد، به تدابیر اندیشیده شده پیرامون این موضوع اشاره کردند و گفتند: با اجرایی شدن این تدابیر «هم کسانی که بازار سیاه فروش بلیت راه می اندازند و هم کسانی که از این بازار خرید می کنند به نوعی «نقره داغ» می شوند و امکان استفاده از کنسرت ها را نخواهند داشت.
این اداره کل با اتخاذ تدبیرهای لازم شرایط شکل گیری بازار سیاه را از بین خواهد برد و بر این اساس مردم به هیچ عنوان نباید برای خرید بلیت کنسرتهای مورد علاقه خود به فعالان این گونه بازارها مراجعه کنند و در صورت استقبال مردم سئانس کنسرت ها تمدید می شود و عملاً نیازی وجود ندارد تا علاقهمندان بخواهند بلیت خود را از بازار سیاه و سایت های غیررسمی تهیه کنند و برنامه ها به شکلی انجام خواهد شد که بلیت ها بر روی دست دلالان باقی بماند.
مسئول حراست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز یکی از دلایلِ شکل گیری بازار سیاه را فروش بلیط از طریق سایت شخصی خوانندگان عنوان کرده و می گوید: انجام این کار کاهش نظارت نهادهای رسمی و نظارتی در شهرهای دیگر را در پی دارد. محسن پرهیزگار، یکی از راه های مقابله با این پدیده را فروش محدود بلیت به متقاضیان کنسرت ها عنوان کرد و افزود: باید شرایطی فراهم شود که هر فرد به تنهایی قادر به خرید تعداد محدودی بلیت باشد و با ثبت اطلاع خریدار و بررسی نهایی در زمان ورود به سالن محل اجرا، از تشکیل بازار سیاه و سوء استفاده های معمول جلوگیری شود.
وی همچنین با تاکید بر این که با رایزنی های انجام شده از ورود افرادی که بلیت خود را از سایت های غیر مجاز و یا بازار سیاه خریده باشند به محل کنسرت جلوگیری خواهد شد، گفت: بدیهی است که عواقب این کار به عهده خریدار است و عوامل اجرایی موظف به ممانعت از ورود این گونه افراد خواهند بود.
مسئول حراست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس به جلساتی که برای جلوگیری از فروش بلیت در سایتهای غیر مجاز با مسئولان شورای موسیقی برگزار شد اشاره کرد و افزود: در این جلسه تاکید شد که به غیر از سایت های دارای مجوز فروش بلیت، هیچ پایگاه مجاز و غیر مجاز دیگری اجازه فروش بلیت در هیچ قالبی را ندارد و با متخلفان برخورد قضایی مناسب صورت میگیرد.
بهروز مرامی، معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز در این باره گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس به عنوان متولی صدور تنها مجوز اجرای این برنامه ها را صادر کرده و سایر موارد مثل تاریخ برگزاری و تعیین سامانه فروش بلیت از طریق شرکت برگزارکننده، مدیر برنامه خواننده و یا گروه مجری مشخص شده است.
وی با بیان اینکه فروش و تمام شدن بلیت برخی کنسرتها در سامانه رسمی فقط در چند دقیقه انجام می شود اظهارکرد: سامانه فروش بلیت این برنامه در تهران مستقر است و بدون داشتن نگاه بدبینانه، معتقدیم که چنانچه سامانه فروش بلیت در شیراز مستقر بود میشد شرایط بهتری را تجربه کرد و پاسخ ها و بازخوردهای سریعتری را از مدیران سایت گرفت و نظارت بیشتری را اعمال کرد، کما اینکه بررسیهای اولیه هم این موضوع را تایید می کند.
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس همچنین گفت: از نظر قانونی نمیتوان الزامی را برای شرکتها در خصوص انتخاب سامانه فروش بلیت در نظر گرفت، اما موضوع مجدداً از مراجع بالادستی پیگیری خواهد شد تا بتوان با انتخاب سامانههای فروش بلیت مستقر در استان این مشکل را به حداقل رساند.
مرامی در مورد فروش بلیت از طریق سایتهای خرید و فروش کالا و خدمات نیز گفت: با توجه به اینکه بلیتها دارای قیمت ثابت هستند و قابلیت خریدوفروش با قیمت بالاتر را ندارند، این کار اساساً غیرقانونی است و مراتب از طریق پلیس فتا و دستگاه قضا در زمینه ممنوعیت عرضه بلیت در سایتهای یادشده پیگیری می شود.
علاوه براین اعمال برخوردهای قانونی و برخورد با افرادی که دست به این کار میزنند نیز در دستور کار قرار می گیرد، هرچند که ممکن است این فرایند کمی زمانبر باشد.