وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
نظام رسانهای ایران باید تغییرات گسترده نظام ارتباطات جهانی را مورد توجه قرار دهد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ارتباطات در جهان از "نظام محلی" به "نظام فرامحلی" توسعه یافته لذا ساختار نظام ارتباطات ایران دیگر نمیتواند "محلی" باقی بماند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، سید عباس صالحی در مراسمی که در تالار شهر مشهد برگزار شد، گفت: بر این اساس اگر بخواهیم در قفس جغرافیا باقی بمانیم حتما جنگ رسانهای را باختهایم.
وی ادامه داد: نظام رسانهای دیگر نمیتواند فقط به صورت "تک رسانه" فعالیت کند. فضای ارتباطات فقط میتواند در فضای "چند رسانهای شبکهای" مفید باشد. نظام رسانهای از ارتباط یک سویه به ارتباط دوسویه در حال حرکت است که باید این اتفاقات را به رسمیت شناخت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین گفت: جشنواره ابوذر فرصت توجه به موضوعات ملی و استانی را ایجاد میکند، رسانه رکن مقرب توسعه است لذا اگر خراسان رضوی در برنامهریزیهای خود از رسانهها به خوبی استفاده کند مسیر توسعه استانی و منطقهای را هموارتر کرده است.
وی افزود: خراسان رضوی به عنوان دومین قطب رسانهای کشور مورد توجه بوده و وضعیت فضای رسانهای در این استان نشانگر جایگاهی رفیع و اثرگذار است.
صالحی ادامه داد: نظام جمهوری اسلامی همواره مورد غضب دشمنان بوده لذا هر روز کینههای دشمن غلیظتر شده و اینک جنگ روانی وسیع و جامع رسانهای را علیه ایران شکل داده است.
وی گفت: هر روز شاهد جنگ روانی جدی رسانهای علیه انقلاب، نظام جمهوری اسلامی و کشور ایران هستیم. این جنگ رسانهای جنگی واقعی و سهمگینتر از جنگ اقتصادی با تاثیرات نامرئی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی "تخریب وحدت ملی، قراردادن نهادهای حاکمیت در مقابل یکدیگر، از بین بردن بنیانهای مشارکت مردمی و مردمسالاری دینی" را محورهای هدف دشمنان نظام جمهوری اسلامی در جنگ روانی رسانهای علیه ایران ذکر و بیان کرد: هماینک در چنین شرایطی ایران در آستانه انتخاباتی بزرگ قرار دارد که در آن هر تک رای مردم برای حفظ استقلال کشور به اندازه یک موشک تاثیرگذار است.
وی افزود: بر این اساس باید تلاش کرد توطئه دشمنان برای کاهش مشارکت مردم در انتخابات آتی خنثی شود زیرا دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران میکوشند بذر امید را در کشورمان نابود کنند. رهبر فرزانه انقلاب اسلامی به همین خاطر در چارچوب "بیانیه گام دوم انقلاب" بر امید و نگاه خوشبینانه به آینده تاکید دارند.
صالحی ادامه داد: نظام رسانهای ایران در این شرایط حساس باید شبکه رسانهها و تاثیرگذاری دشمن را در این عرصه خنثی کند. در عصر کنونی نظام ارتباطات رسانهای تغییرات قابل توجهی داشته و در سطح جهان در گیرودار تغییرات گستردهای قرار دارد که باید مورد توجه باشد.
وی گفت: به عنوان نمونه در حوزه گوشیهای هوشمند سال ۲۰۱۴ میلادی حدود چهار میلیارد گوشی هوشمند در سطح جهان وجود داشت اما آمار کنونی آن افزون بر شش میلیارد گوشی هوشمند شده لذا شاهد تحولات قابل توجهی در حوزههای نرمافزاری و سختافزاری هستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: همچنین جایگاه صوت و تصویر در مبنای نظام رسانهای تغییر جدی کرده است. در جریان ترافیک داده در سال ۲۰۱۴ سهم صوت و تصویر حدود ۳۷ درصد بود اما سال ۲۰۱۸ میلادی این سهم به ۷۹ درصد رسید که نشانگر گسترش جهشی سهم صوت و تصویر در فضای نظام ارتباط جهانی است.
وی ادامه داد: سهم شبکههای اجتماعی نیز ظرف دهه اخیر در فضای جهانی تغییر قابل توجهی داشته بطوری که تعداد کابران اجتماعی در سطح جهان پارسال به سه میلیارد و ۴۸۰ میلیون نفر رسید. این آمار نسبت به سال پیشتر ۹ درصد بیشتر شده است.
صالحی همچنین به ۷۲ میلیون مشترک اینترنت در ایران اشاره و بیان کرد: در حالی ضریب کنونی نفوذ اینترنت در کشورمان ۸۸.۸۶ درصد و سهم تلفن همراه از آن ۷۳ درصد است که سال ۱۳۹۲ همین ضریب ۲۰ درصد بود.
وی گفت: بر این اساس ایران هماینک در برخورداری از تلفن همراه رتبه ۱۵ جهان را به خود اختصاص داده و در ثبت دامنه اینترنتی نیز جزو چهار کشور برتر دنیا است.