در گفت و گو با ایلنا مطرح شد؛
450 هکتار سطح زیر کشت پنبه در گناباد/عملکرد محصول پنبه در هر هکتار 2/8 تن است
رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گناباد گفت:450 هکتار از اراضی گناباد زیر کشت محصول پنبه قرار دارد.
حسین زارع حسینی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در گناباد گفت: در حال حاضر ،سطح زیر کشت پنبه در شهرستان گناباد در حدود 450 هکتار است که عمده سطح زیر کشت در بخش پسکلوت گناباد ،اراضی کشاورزی گیسور ، روشناوند ، نوده پشنگ و... و در حدود 150 هکتار در حومه گناباد به صورت پراکنده و خرده مالکی است .
رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گناباد ادامه داد:در سالهای اخیر به دلیل مشکلات آب و هوایی و شرایط اقتصادی اکثر کشاورزان به سمت کشت محصولاتی چون پسته و زعفران گرایش پیدا کرده و با وجود اینکه محصول پنبه ، محصولی بهاره است و زود به مرحله بهره برداری میرسد هنوز نتوانسته با پسته و زعفران در بازار رقابت داشته باشد.
زارع حسینی اذعان کرد:بذرهای پنبه از نوع ورامین و ساجدی از گونه بذرهای مرغوب و با کیفیت است که در گناباد کشت میشود و از آنجائیکه کشت پنبه در فصل بهار است و ممکن است به دلایلی کشاورزان زمین را جهت کشت آماده نکرده باشند از بذر ساجدی که زود رس است استفاده میشود.
وی تصریح کرد:بذر ورامین و ساجدی ،محصولی با کیفیت داشته و عملکرد کشت محصول در گناباد در هر هکتار در حدود 2/8 تن میباشد.
زارع حسینی گفت: پنبه به لحاظ استراتژیک و از بعد صنعتی محصولی ویژه است و به دلیل مصارف گوناگون در بخشهای مختلف صنعتی ،تولید محلوج تا روغن کشی و...شایسته است بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گناباد گفت: جهاد کشاورزی گناباد با برگزاری کلاسهای آموزشی ، طرحهای نو ، معرفی سموم ، و مزارع آزمایشی PVS جهت مقایسه تولید و انتخاب بذر مناسب از لحاظ مرغوبیت ، و همچنین خرید توافقی گامهایی در جهت یاری به کشاورزان برداشته است.
وی اظهار کرد: در حال حاضر در گناباد یک کارخانه خرید پنبه فعالیت دارد که پس از جدا سازی بذر از پنبه جهت مصارف کارخانجات روغن سازی ، آن را به صورت محلوج در اختیار کارخانجات ریسندگی در سایر شهرها قرار میدهد.
زارع حسینی در پایان گفت: پنبه محصولی ویژه از نظر اشتغالزایی است و بهتر است با ارائه روشهای کاشت صحیح و برداشت مکانیزه و افزایش سطح زیر کشت در گناباد در تولید پنبه تلاش شود چرا که در هر هکتار از مرحله بذر پاشی تا برداشت ، برای 60 نفر کارگر به صورت روزانه می تواند اشتغال ایجاد کرده و محصولی با کیفیت در جهت رونق تولید ، وارد چرخه صنعت در بخشهای مختلف با هدف ایجاد اشتغال پایدارشود.