دادستان آبیک مطرح کرد:
دلالان به جان تولیدکنندگان شن و ماسه افتادهاند/ مسئولان قزوین وضعیت برداشت از بستر رودخانهها را ساماندهی کنند
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان آبیک گفت: دلالان به جان تولیدکنندگان افتادهاند و تولیدکننده هم برای اینکه چرخ تولیدش نخوابد مجبور میشود به دلال مراجعه کند و با هزینه گزاف محصول خریداری کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از قزوین، سعید احمدزاده در جلسه شورای اداری شهرستان آبیک اظهار کرد: واگذاری برای برداشتهای شن و ماسه از حریم و بستر رودخانهها در قالب ساماندهی و در قالب برداشتها در حال اجراست.
وی افزود: با این برداشتها حجمهایی ایجاد میشود که با ورود سیلابها، حجمی از شن و ماسه وارد رودخانهها میشوند که لایروبی آنها در قالب ساماندهی صورت میگیرد.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان آبیک ادامه داد: برخی از برداشتهای شن و ماسه رودخانهها از قبل صورت نگرفته که با مجوز نسبت به برداشتها اقدام لازم انجام میشود.
احمدزاده اضافه کرد: ساماندهی رودخانهها در قالب ساماندهی وظیفه ذاتی شرکت آب منطقهای است که اتفاق خوبی محسوب میشود و باید برداشتها از بستر رودخانهها در اختیار این شرکت و تولیدکننده قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: اقدامی که استانداری قزوین انجام داده یعنی واگذاری برداشتهای شن و ماسه از حریم و بستر رودخانهها به نفع شهرداریها و درامدزایی برای آنها امری مطلوب است اما هیچ گونه تخصصی در شهرداریها وجود ندارد و میزانی که لازم دارند بسیار کمتر از آن مقدار است و بدون ضابطه و به هر مبلغی از سوی شهرداریها به افراد واگذار میشود.
میزان و چگونگی برداشت شن و ماسه مشخص نیست
این مسئول قضایی تصریح کرد: در این ماجرا دلالهایی وجود دارند که استانی عمل میکنند و مجوزهایی گرفتند که پول جزئی به آنها داده شده و دارند محصول شن و ماسه را به تولیدکنندگان میفروشند.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان آبیک افزود: میزان برداشت و چگونگی برداشت شن و ماسه از بستر رودخانهها و کیفیت انجام آن مشخص نیست و دلالان به جان تولیدکنندگان افتادهاند و تولیدکننده هم برای اینکه چرخ تولیدش نخوابد مجبور میشود به دلال مراجعه کند و زمانی که به شهرداریها مراجعه میکنند به آنان اذعان میشود از فلان شخص خریداری کنید.
احمدزاده ادامه داد: مدیریت شرکت آب منطقهای استان قزوین و مجموعه استانداری باید پاسخگوی بی سامانی برداشتهای شن و ماسه از بستر رودخانهها باشند که برداشت غیراصولی موجب میشود جایی چاله باشد و از جایی که ماده معدنی و شن و ماسه به درد میخورد، برداشت نشود و آنجا که به درد نمیخورد، برداشت شود که 10 برابر اثر تخریب آن بیشتر از برداشت است.
وی اضافه کرد: اگر استانداری قزوین بنا دارد درآمد حاصله از برداشتهای شن و ماسه را به شهرداریها پرداخت کند باید با مدیریت شرکت آب منطقهای استان قزوین ساماندهی و لایروبی بستر رودخانهها انجام شده و درآمد حاصله از آن در قالب قانون به شهرداریها پرداخت شود در غیر این صورت و اگر در قالب قانون امکانپذیر نیست پس نباید به خاطر کمک به شهرداریها چند جای دیگر ویران شود.
این مقام قضایی بیان کرد: تولیدکننده دردسرهای خودش را دارد و دلال قطعا سود میبرد و موضوع ساماندهی روخانهها از سیلاب سال گذشته را نابسامان میکنند.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان آبیک افزود: از جمله وجود دلالان میتوان در برداشت شن و ماسه از رودخانههای زیاران، بهجتآباد، دالسرور و غیره اشاره کرد.
احمدزاده یادآور شد: نسبت به هدف استانداری قزوین در راستای کمک به شهرداریها در قالب برداشت شن و ماسه، نظر مساعدی دارم و امر خیلی خوبی است اما باید مدیریت و نظارت بهتر و بیشتری در این زمینه صورت گیرد و تولیدکننده مجبور نشود با هزینه گزاف، شن و ماسه را از دلال خریداری کند.