اعتمادی مطرح کرد؛
مخزن موزه نیشابور شرایط استاندارد ندارد
رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان نیشابور گفت: مخزن موزه اشیای تاریخی نیشابور شرایط استاندارد ندارد و طی ۲ سال گذشته یک سری اشیای تاریخی شامل نسخ خطی،مسکوکات و اشیای فلزی دچار آسیب جدی شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از نیشابور، محمد اسماعیل اعتمادی در نشست خبری با خبرنگاران گفت: پیشنهاد اختصاص قسمتی از موزه بزرگ خراسان به نیشابور داده شده است و ۴۵۰ میلیارد ریال در سفر ریاست جمهوری به بخش گردشگری و میراث فرهنگی نیشابور اختصاص یافته اما تا کنون زمینی برای احداث موزه نیشابور در نظر گرفته نشده است.
وی یادآور شد: سال گذشته ۷۰ نفر و از ابتدای امسال ۱۴ نفر در ارتباط با حفاری، حمل و نقل و نگهداری اشیای عتیقه شناسایی و به مراجع قانونی معرفی شده اند.
اعتمادی با اشاره به اینکه بیش از ۳۰ خانه تاریخی در نیشابور شناسایی شده و پنج خانه تاریخی در آستانه ثبت ملی قرار دارد، بیان کرد: خانه های تاریخی عیدیانی، مجتهدی، وکیلی، قرشی و مهدیانی در این شهر ثبت ملی شده که جهت مرمت آن ها ۵۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز می باشد.
وی اظهار داشت: طی یک سال گذشته در نیشابور خانه تاریخی معمار باشی تخریب و از تخریب یک مورد دیگر هم جلوگیری شد و خانه تاریخی وکیلی نیز دچار آتش سوزی و خسارت شد.
وی خاطرنشان کرد: حمام مرمر یکی از بهترین فضاهای تاریخی برای جذب گردشگر در نیشابور است و قدمت آن به دوره صفویه بازمی گردد که در دست مرمت قرار دارد.
اعتمادی با اشاره بر اینکه اشخاص حقیقی و حقوقی که در مرمت بناهای تاریخی مشارکت می کنند از معافیت های مالیاتی برخوردار می شوند، ادامه داد: همچنین همه درآمدهای حاصل از این خانه ها ۵۰ درصد معافیت مالیاتی داشته و کلیه قبوض آب و برق و گاز صنعتی محسوب می گردد.
وی اعلام کرد: سال گذشته طی ۲ هفته تعطیلات ایام نوروز بیش از ۴۱ میلیارد ریال فیروزه در نیشابور به فروش رسیده و بیش از چهار هزار هنرمند فعال در زمینه صنایع دستی در این شهر فعال هستند که بیش از نیمی از این تعداد در بخش فیروزه فعالیت دارند.
وی اظهار داشت: اکنون در نیشابور ۷۴۰ کارگاه در حوزه صنایع دستی فعال بوده و ۴۲۰ پرونده مشاغل خانگی با ۸۰ پرونده پشتیبان در اداره میراث فرهنگی نیشابور موجود است و احیای گیوه بافی، فرت بافی و سفال گری نیشابور به طور جدی در حال پیگیری است.