خبرگزاری کار ایران

وزیر بهداشت در مشهد :

دوران ماه عسل وزارت بهداشت تمام شد / امسال، سالی است که هرگز کسی آن را در اقتصاد ایران ندیده/ تربیت تکنسین فوریت‌های پزشکی زن برای نخستین بار در کشور

دوران ماه عسل وزارت بهداشت تمام شد / امسال، سالی است که هرگز کسی آن را در اقتصاد ایران ندیده/ تربیت تکنسین فوریت‌های پزشکی زن برای نخستین بار در کشور
کد خبر : ۷۹۰۴۸۳

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه «دوران ماه عسل وزارت بهداشت تمام شده است»، گفت: امسال از آن سال‌هایی است که هرگز کسی سختی آن را در اقتصاد ایران ندیده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، سعید نمکی امروز در صد و‌ نهمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی که در بیمارستان امام رضای مشهد برگزار شد، اظهار کرد: شما در سه کارعظیم بی‌صدا به من کمک کردید؛ اولین کار در آغاز امسال بود که بسیاری استان‌ها با سیل عظیم و بنیان‌کن مواجه شدند و تمام نیروهای بهداشتی و درمانی حماسه آفریدند.واقعاً حماسه خلق شد.

وی ادامه داد: در سازمان جهانی بهداشت همه حیرت کردند و گفتند مگر می‌شود سیلاب به این گستردگی یک مورد گزارش اپیدمی بدون کمک جهانی نداشته باشد. هیچ‌کس ما را کمک نکرد و با لطف خدا و همت شما این اتفاق افتاد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دومین حرکت بزرگی که انجام دادید و سال‌ها بر زمین مانده بود پرونده الکترونیک سلامت بود. بسیار کار بزرگی انجام شد و ریل‌گذاری بزرگی برای سیستم ارجاع و پزشکی خانواده ایجاد شد و هرچه زودتر باید این کار را آغاز کنیم.

کاهش آمار سکته‌های مغزی به دلیل طرح کنترل فشار خون

نمکی با بیان اینکه «کار سوم اجرای قدرت‌مندانه طرح کنترل فشار خون در سطح ملی بود»، خاطرنشان کرد: این طرح در آینده اثرات خود را نشان خواهد داد. قراربود از جمعیت 30-70 سال، 20میلیون را شناسایی و 2 میلیون بیمار جدید شناسایی کنیم. به لطف خدا 30 میلیون و و 700 هزار نفر در این طرح پایش شدند و 2 میلیون و 700هزار بیمار جدید شناسایی شدند. خواهیم دید که در آینده چقدر آمار سکته مغزی، نارسایی کلیوی و نیازمندی ما به تخت‌های آی.سی.یو، سی،سی،یو و دیالیز کم خواهد شد.

وی افزود: با 20 هزار میلیارد تومان کسری وارد سال 98  شدیم. سیل هم ما را گرفتار کرد و پرونده الکترونیک سلامت و طرح ملی فشارخون را هم می‌خواستیم اجرا کنیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه «انسان توسعه‌یافته هدف غایی توسعه است»، گفت: امروز انسان ابزار توسعه نیست. ما 5 برنامه توسعه قبل از انقلاب و 6 برنامه بعد از انقلاب نوشتیم اما هرگز نگفتیم جایگاه انسان توسعه‌یافته کجاست. امروز می‌گویند سرمایه انسانی است که می‌تواند یک کشور را متحول کند. ما از این موضوع غفلت کردیم. این سرمایه انسانی بود که در بخش سلامت این حماسه‌ها را آفرید.

نمکی اظهار کرد: امروز درعرصه‌های مختلف در وزارت بهداشت هم گرفتار بیماری‌های غیرواگیر و هم بیماری‌های واگیر هستیم. ما نمی‌توانیم بگوییم از شر بیماری واگیردار خلاص شدیم، بلکه باید به هر دو نوع بپردازیم. امیدواریم بتوانیم در این راستا دو واکسن با ساخت داخلی را به پروتکل واکسیناسیونمان اضافه کنیم.

وی ادامه داد: سیستم ارجاع و پزشکی خانواده باید با جدیت دنبال شود و امسال به سرانجام برسد، اما شیوه آن با پرونده الکترونیک متفاوت خواهد بود. با توجه به اینکه سیستم ارجاع  بار اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و... خود را دارد به صورت آزمایشی از چند استان آغاز خواهد شد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه «شعاری که دادم یعنی هر خانه یک پایگاه سلامت را باید جدی بگیریم»، بیان کرد: باید خودمراقبتی را جدی بگیریم. این موضوع جزو برنامه‌های بسیار مهمی است که باید دنبال کنیم.

وی در مورد بهداشت دهان و دندان گفت: ما در شاخص‌های دیگر به خوبی رشد کردیم اما در شاخص‌های بهداشت دهان و دندان به شدت عقب هستیم؛ به خصوص در مناطق محروم و کم‌برخوردار. باید موضوع مدارس بدون پوسیدگی را امسال به سرانجام برسانیم. این طرح به صورت آزمایشی از اواخر سال گذشته در اردبیل انجام شده است.

نمکی در مورد بهداشت سالمندان عنوان کرد: سالمندان ما با سالمندان دیگر دنیا فرق دارند؛ آنها سالمندانی هستند که جوانی‌نکرده پیر شدند. زمانی که آنها می‌توانستند خلق ثروت کنند، زیرساخت ایجاد نکردیم و آنها احساس سرباری می‌کردند و امروز هم دارند به زمان سربازی سنی هم می‌رسند. این دوران بسیار غم‌انگیز است. سالمند افسرده سالمندی است که به موقع فشارش را کنترل نمی‌کند و بعضاً می‌گوید خوش‌به‌حال آن‌ها که مرده‌اند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه «به بهداشت روان باید به صورت جدی بپردازیم»، گفت: این موضوع کمک بین‌بخشی می‌طلبد. شبکه‌های استانی صداوسیما باید به کمک ما بیایند. ما  ۱۴ تولد در شیعه داریم و 13 وفات، اما همواره می‌خواهیم گریه کنیم و ضجه بزنیم. این فضای غم‌انگیز را باید شکست و آن را تلطیف و تعدیل کرد. باید از ابزار استان‌ها استفاده کرد، از خلاقیت اصحاب هنر و رسانه کمک گرفت. این افسردگی عامل خودکشی، خشونت اجتماعی و... است. این روان‌های پریشان را دریابیم. این موضوع از وظایف رؤسای دانشگاه‌هاست و همکاری گسترده بین‌بخشی می‌خواهد.

نمکی با بیان اینکه «حاشیه شهرها از موضوعات پرچالش نظام سلامت است»، گفت: ۳۰ درصد جمعیت مشهد حاشیه‌نشین است.

وی در رابطه با طرح تحول نظام سلامت خاطرنشان کرد: عده‌ای در مورد این طرح تبلیغات مسموم و روان‌پریشی ایجاد می‌کند، اما ما قطار طرح تحول نظام سلامت را در ایستگاه نگه نمی‌داریم، بلکه در طول حرکت تعمیر می‌کنیم. این طرح نیازمند بازنگری بود، اگر نیازمند بازنگری نبود دوستان در ادامه اجرای آن نمی‌ماندند. باید بُعد اقتصادی این طرح را ببینیم. در بسته‌های طرح تحول نظام سلامت کاهش پرداخت از جیب بیمار را باید جدی گرفت. نباید هزینه‌های کمرشکن به بیماران تحمیل شود. برخی بیمارستان‌ها می‌گویند بیماران چیزهایی را از بیرون بگیرند. این موضوع باید جمع شود. بیماران نباید سرگردان بخش خصوصی که برخی از آن‌ها هم پوست می‌کنند، شوند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد ماندگاری طبیب در نقاط محروم گفت: ما بخش خصوصی را رها کردیم و رقیب بخش خصوصی شدیم درحالی که غلط است و باید برای بخش خصوص انگیزه ایجاد کنیم که بماند و نیروی انسانی جذب کند.

نمکی یادآور شد: رسیدگی خاص به بیماران صعب‌العلاج و بیماران سخت درمان از بحث‌های جدی است که فرمول خود را دارد. یک جریانی از این بیماران سوء استفاده‌هایی کرده که امروز یکی از پرونده‌های آن را در جلسه بعدی باز خواهم کرد که ببینید همین پدیده برای گروهی دکان‌هایی را باز کرده که بیت‌المال هدر برود.

وی عنوان کرد: برای اولین بار می‌خواهیم تکنسین فوریت‌های پزشکی زن تربیت کنیم. سال‌هاست که تکنسین‌های اورژانس ما فقط آقایان هستند. در بسیاری از سوانح خودکشی‌ها و..‌ نیازمند پرسنل خانم هستیم که نداریم.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز