خبرگزاری کار ایران

در گفت و گو با ایلنا مطرح شد؛

تسهیل قوانین اشتغال زایی در حوزه تصمیم گیری قانون گذاران مجلس

تسهیل قوانین اشتغال زایی در حوزه تصمیم گیری قانون گذاران مجلس
کد خبر : ۷۷۶۴۸۵

رئیس جهاد کشاورزی کاشمر گفت:تسهیل قوانین اشتغال زایی در حوزه تصمیم گیری قانون گذاران در مجلس شورای اسلامی است و ما مجری ابلاغ های قانون گذاران هستیم.

سید ابوالقاسم موسوی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در کاشمر، در خصوص اشتغال در بخش کشاورزی و مشکلات موجود در حوزه کشاورزی گفت: بخش کشاورزی در کاشمر مهمترین مهمترین بخش اقتصادی است که وظیفه مهم حفظ و تامین و تقویت غذایی جامعه را بر عهده دارد و از آنجا که برنامه ریزی ها بیشتر در حوزه بحث اشتغال کشاورزی است و99درصد تولیدات شهرستان در حوزه کشاورزی است که سالانه حدود 1200میلیارد تومان درآمد ناخالص بخش کشاورزی در بحث زراعی و باغی است و 85درصد جمعیت شهرستان در بخش کشاورزی فعالیت دارند.

موسوی کاشمر را از لحاظ اقتصادی یک شهرستان مبتنی بر بخش کشاورزی بخصوص باغداری دانست و عنوان کرد:حدود 33هزار هکتار باغات در شهرستان داریم که از لحاظ سطح زیر کشت ارقام برتر را در سطح استان داریم .

وی عنوان داشت:در سال گذشته قرار بوده از  محل اشتغال روستایی 49 درصداعتبارات  به بخش کشاورزی تخصیص دهند که 1200 پرونده در سامانه کارا ثبت به مبلغ 220ملیلیارد تومان ثبت نام کرده بودند که توانستیم به  115طرح 15 میلیاردو و صدو شصت  میلیون تومان مربوط به دامپروری و تویدات دامی بودکه توانستند تسهیلات را از محل اشتغال روستایی جذب کنند و نیز از محل صندوق توسعه ملی یک میلیارد و هشتصد میلیون تومان و از محل مشاغل خانگی 435میلیون تومان و از محل تسهیلات مکانیزاسیون 170میلیون تومان جذب شد که برای 423 نفر بصورت مستقیم و  1000هزار نفر نیز غیر مستقیم در بخش کشاورزیاشتغال ایجاد شده است . 

موسوی در خصوص تاسیسات گلخانه ای گفت:خوشبختانه دید مثبتی نسبت به بخش کشاورزی در سطح شهرستان و استان ایجاد شده و با توجه به اینکه اشتغال در بخش کشاورزی گلخانه ای خیلی خوب جواب داده و متقاضیان زیادی هم داریم پیگیر هستیم که تسهیلات خوبی در بخش روستایی اگر تخصیص بدهند، جذب کنیم.

وی خبری خوشی هم به فارغ التحصیلان حوزه کشاورزی داد و گفت :درحال آماده نمودن زیر ساخت  مجتمع گلخانه ای هستیم که به فارغ التحصیلان رشته کشاورزی واگذار خواهد شد و توصیه می کنم هر کس قصد ورود به بخش تولید و اشتغال  کشاورزی را دارد حتما ابتدا مجوز های لازم را بگیرد و نیز به سمت کشاورزی پربازده و کم مصرف آب حرکت کند.  

موسوی درباره برخی نارضایتی ها مردم که در خصوص جذب تسهیلات در بخش کشاورزی دارند گفت: وقتی می خواهیم کارگاه تولیدی بزنیم حتما اول باید مجوز های تغییر کاربری و مجوزهای کاری که می خواهیم انجام بدهیم را اخذ کنیم.

وی افزود: ما مجبوریم با برخی افرادی که بدون اخذ مجور خصوصا در خصوص حریم ها فعالیت می کنند، در مراحل اولیه حسب قانون برخورد کنیم  و مواردی مانند دیوار کشی زمین های کشاورزی را به دادسرا ارجاع می دهیم و تخریب میشود.

رئیس جهاد کشاورزی کاشمر خطاب به کسانی که قصد اشتغال در بخش کشاورزی دارند گفت:توصیه می کنم برای هر اقدامی در خصوص اشتغال زایی اول مجوزات مربوطه را از دستگاه مربوطه اخذ کنند وانتظار نداشته باشند که با ایجاد یک کارگاه بدون مجوز به بهانه اشتغال زایی وتولید، اقدام و برخوردی  نداشته باشیم  و این دلیل برخی نارضایتی ها از دستگاه های مجری است . 

وی در خصوص استفاده صحیح از منابع آبی و تشویق در این زمینه گفت:سعی می کنیم بیشتر تسهیلات را دراستفاده بهینه از منابع آبی اختصاص بدهیم که خوشبختانه 31 هزار متر مربع به این شیوه به سطح گلخانه های شهرستان و دیگر صنایع وابسته بخش کشاورزی افزوده و پرداخت  شده است.

موسوی خاطر نشان کرد:حرکت به سمت اصلاح الگوی کشت  وگیاهان کم آب طلب مانند زعفران و گیاهان دارویی که با مصرف آب کمتر درآمد بیشتری برای کشاورز داشته باشیم شروع شده و در بحث دام سبک برای زنجیره تولید چه تولید عسل چه قارچ باشه که زنجیره تولید در شهرستان شکل بگیرد که از ابتدا تا انتها در شهرستان باشد و خیال کشاورز از جهت بازار یابی و فروش و بازار مصرف راحت باشد.

وی عنوان داشت :در کاشمر و بردسکن و خلیل اباد بحث اصلی کشمش است که فقط در کاشمر دارای ۱۲ کارگاه شستشو و بسته بندی کشمش هستیم که مجهز به سیستم صوت لیزری هستند که در سطح شرق کشور بیشترین کارگاه ها را دارا هستیم که فرآوری و بازرگانی در شهرستان کاشمر و با برند کاشمر عرضه میشود.

 موسوی کاشمر را از لحاط خرده مالکی ، از خرده مالک ترین شهرستان های استان دانست و گفت: به همین خاطر در بخش جمع آوری محصول و تسطیع اراضی و یا استفاده از آبیاری تحت فشار دارای مشکلات زیادی در اراضی خرده مالکی هستیم ولی در عین حال ان را ضعف به حساب نیاوردیم.

وی عنوان داشت: با این وجود در سال گذشته 24 حلقه از چاه های عمیق شهرستان را به سیستم نوین آبیاری سطحی که شامل انتقال آب با لوله از چاه موتور تا مزرعه و باغ است مجهز کردیم.

رئیس جهاد کشاورزی کاشمر در بحث ویلا سازی در روستاها نیز گفت:مشکل خاصی در خصوص ویلا سازی در روستاها نداریم و روستاها همیشه در حال پالایش هستند و سامانه 131 در اختیار همشهریان است که هر جا تغییر کاربری در اراضی کشاورزی وجود دارد می توانند اطلاع رسانی کنند و هم نظرات خود را مطرح کنند.

موسوی مشکل اصلی در خصوص حریم را ،خود شهر کاشمر دانست که بیشتر اراضی منابع طبیعی بوده و به اداره مسکن و شهرسازی واگذار شده و از طرفی بیشتر ویلا سازی ها در اطراف چند حلقه چاه مخصوصا در ضلع شرقی و غربی بلوار سید مرتضی است که در اراضی مسکن و شهرسازی ساخته شده و ما نمی توانیم ورود کنیم و متاسفانه در حال افزایش است و برخوردی هم صورت نمی گیرد و ما نگران هستیم که هم آب کشاورزی در آنجا هدر شود و هم بافت و خاک  زراعی و باغی از بین می رود و هم ویلا سازی انجام میشود ضمن اینکه تولیدی هم صورت نمی گیرد.

وی در  خصوص پرورش آبزیان عنوان داشت :تعداد زیادی استخر دو منظوره در شهرستان داریم که سال گذشته ضمن برگزاری کلاس های آموزشی حدود 120هزار قطعه ماهی کفیر و قزل آلا در سطح شهرستان توزیع کردیم.

رئیس جهاد کشاورزی کاشمر در خصوص تسهیل گری قوانین دست و پا گیر مانع تولید برای مردم و جوانان در این حوزه گفت:این کار دراختیار ما نیست و جز حوزه قانون گذاران و نمایندگان مجلس شورای است که تصویب و بصورت قانون به ما ابلاغ میشود و باید اجرا کنیم.

 موسوی در خصوص تسهیل گری در قوانین هم گفت: ما تمامی بخشنامه‌هایی که قابل تفویض به شهرستان است و در روند سرعت تصمیم گیری و مجوز مثمر ثمر است را به استان اعلام کرده ایم.

 وی در بحث صدور سریعتر  مجوز ها  گفت برخی مجوز ها نیاز به بازدید از محل  توسط دستگاه های زی ربط است و به همین دلیل طول می کشد وبرخی مواقع  به دلیل مشکلات پیگیری از طرف متقاضی در این روند متوقف میشود ولی در صورت اخذ مجوز ها نهایت ظرف یک هفته موافقت اصولی و پروانه صادر می شود.

موسوی در خصوص دیوار کشی مزارع و باغات گفت:طبق قانون حداقل باید 2و نیم هکتار باغ مثمر با حداقل 5سال سابقه ساخت وجود داشته باشد تا بتوانیم پروانه دیوار کشی صادر کنیم و چون خرده مالکی شدید است به جهت جلوگیری از تشدید این موضوع  نمی توانیم پروانه دیوار کشی صادر کنیم ، چرا که بعد از دیوار کشی معمولا به ویلا سازی در داخل باغ به قطعه بندی زمین و دیوار کشی می پردازند که دیده نمی شود، می پردازند، هر چند اجازه فنس کشی که امکان نظارت وجود دارد داده می‌شود.  

وی درباره خسارت بخش  کشاورزی در اثر بارندگی های اخیر گفت:خوشبختانه بارندگی‌ها بیشتر در حوزه سدها و بند ها ی خاکی ذخیره شد که هم برای کشاورزی و هم برای  تغذیه وذخیره سفره های زیر زمینی مناسب بود و زخسارت زیادی  در این خصوص نداشتیم و آن خسارتی هم که بوده،خساراتی است که به جهت ساخت و ساز ها و کشاورزی در مسیل ها بوده که نباید این کار را می کردند و مقداری به حوزه راههای بین مزارع شهرستان درحدود دو و نیم میلیارد بوده که از محل اعتبارات سیل جبران خواهد شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز