خبرگزاری کار ایران

در گفت وگو با ایلنا مطرح شد:

آذربایجان غربی رویشگاه 520 نوع گیاه دارویی/ آغاز برداشت گیاهان کوهی در استان

آذربایجان غربی رویشگاه 520 نوع گیاه دارویی/ آغاز برداشت گیاهان کوهی در استان
کد خبر : ۷۵۸۰۹۰

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی گفت: این استان رویشگاه 520 نوع گیاه دارویی است.

عباسعلی روانلو در گفت و گو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: این استان رویشگاه 520 گونه از گیاهان دارویی بوده که 70 تا 100 گونه از این تعداد خوراکی است.

وی افزود: یک هزار و 360 گونه از گیاهان موجود کشور در این استان می روید که ظرفیت مناسبی برای انجام مطالعات تحقیقاتی در زمینه گیاهان به شمار می رود.

وی با بیان اینکه برداشت گیاهان خوراکی محلی همزمان با آغاز بهار و رویش این گیاهان در آذربایجان غربی آغاز شده است، اضافه کرد: افزون بر 585 گونه گیاهی از مجموع گیاهان موجود در آذربایجان غربی در جزیره های دریاچه ارومیه می روید که پسته وحشی از جمله مهمترین این گونه هاست.

روانلو افزود: ارس کوهی، درخت سقز و بادام کوهی از جمله شاخص ترین گونه های موجود در جزایر 9 گانه دریاچه ارومیه است.

وی با اشاره به در حال انقراض بودن برخی از گونه های گیاهان، اظهار کرد: مطالعه بر روی 120 گونه برای تعیین نوع پراکنش و مقدار موجود از آن در طبیعت انجام شده که75 مورد از آنها به اتمام رسیده است.

روانلو با تاکید بر اینکه رویشگاه برخی از گیاهان به طور خاص شناسایی شده است، ادامه داد: 60 گونه از گیاهان شناسایی شده در این استان از جمله بیزه، اله گز، نعناع کوهی، ریواس، کنگر و ثعلب بومی منطقه است.

این مسئول با اشاره به اینکه بیزه در تهیه پنیر کاربرد دارد و نعناع کوهی نیز به عنوان چاشنی غذا استفاده می شود، ادامه داد: گزارش هایی مبنی بر قاچاق برخی از این گیاهان از مرزهای این استان به کشورهای همسایه نیز دریافت شده است.

وی گفت: کشت گیاهان دارویی در فضاهای سبز شهری را می توان برای فرهنگ سازی در استفاده از این گونه ها در دستور کار قرار داد.

روانلو افزود: این گیاهان اغلب نیاز کمتری به آب و مراقبت دارد ولی باید فرهنگ استفاده از آنها نهادینه سازی شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی گفت: رزماری، اسطوخودوس، انواع زنبق، انواع آویشن و نسترن از جمله گیاهانی است که قابلیت کشت دارد.

گفتنی است از مجموع هشت هزار گونه گیاهی کشور، آذربایجان غربی یک هزار و 360 گونه را در خود جای داده و در موزه هرباریوم بیش از 11000نمونه موجود است.

گیاهان دارویی خوراکی محلی آذربایجان غربی شامل شنگ، گندله، قازیاغی، دوه دابانی، آویشن، کهلک اوتی، نعناع کوهی، گول اقا، مزره کوهی، کنگر، ریواس، اوه لیک، سالمانجا، اسفناج دشتی و بولاغ اوتی و چندین نمونه دیگر است.

گیاهان خوراکی محلی با داشتن انواع ویتامین ها، آنتی اکسیدان، کلسیم و فسفر دارای خاصیت های درمانی از جمله تقویت سیستم گردش خون، سیستم گوارشی، درمان یبوست، تنظیم قند خون و کاهش چربی، افزایش اشتها و بهبود زخم های معده است .

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز