در گفت و گو با ایلنا مطرح شد؛
ضرورت داشتن رسانه رسمی در مواقع بحران که بدون سانسور سخن بگوید/ نهادها و دستگاهها خودسرانه و سلیقهای عمل نکنند / سیلاب اخیر محصول 3 دهه سوء مدیریت در حوزه آب است
نماینده مازندران در شورای عالی استان ها گفت: امیدوارم از این سیلاب بیاموزیم و به روی دنیا لبخند بزنیم و از تجربیات مراکز دانشگاهی کشورهای حادثه خیز دنیا بهره ببریم و به جای تکیه صرف برمدیریت بومی که البته دارای شایستگیها و توانمندیهای مهمی هستند اما بی تعصب از تجربیات سایر کشورها و ملت ها در این امر بهره ببریم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، صاحب شریفی اسدی درباره سیل اخیر در کشور و احیای تالابها اظهار داشت: تالابها یک روزه خشک نشدند که یک روزه احیا شوند بلکه خشکی سفرههای زیر زمینی، تالابها، دریاچهها و رودها محصول چند دهه سوء مدیریت است که با یک سیلاب قابل بازیابی و احیا نیستند.
وی در ادامه درباره فاجعه سیل اخیر در کشور گفت: این سیلاب محصول دسته کم ۳ دهه سوء مدیریت در حوزههای آب منطقهای، اراضی جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، راه و شهرسازی، ساخت و سازهای شهری و روستایی است و از بد حادثه، سیل ویرانگر در زمان این دولت اتفاق افتاد که به ناچار دولت میبایست پاسخگوی ضعفها و اتفاقاتی باشد که خود در وقوع آن اتفاقا سهم کمتری نسبت به سایرین داشت.
این نماینده شورا در استانها با اشاره به اینکه وقت بحران زمان مناسبی برای تسویه حسابهای سیاسی نیست افزود: مردم به خوبی اوضاع را رصد میکنند و میفهمند. اگر با رویهای مخالفیم و یا جریانی را نمیپسندیم و یا سلیقه دیگری در اداره کشور داریم این زمان، زمان مناسبی برای تسویه حساب نیست. با دوربین و فیلمبرداری به میان مردم رفتن گره گشاه نیست بلکه توهین به شعور مردمی است که به خوبی فرق بین خدمت و نمایش را میفهمند.
نماینده مردم مازندران در شورای عالی استانها در خصوص مدیریت بحران نیز گفت: بسیار عالی است که به مردم آموزش های لازم در زمان وقوع بحران داده شود اما لازم است به مسئولان نیز بیاموزیم که در زمان بحران در مواجهه با مردم مصیبت دیده با چه ادبیاتی سخن بگویند. چه زمانی به مرخصی بروند. از اظهار نظرهای شتابزده و هیجانی بپرهیزند و به جای اظهارات حماسی برای خوشایند توده با زبان تدبیر، عقلانیت و خردورزی سخن بگویند تا آرامش را بر جامعه حاکم کنند.
ضرورت دارد در زمینه تدوین قوانین ملاحظاتی داشته باشیم براین مبنا که یا ادوات و امکانات کافی نظیر لودر و هلی کوپتر و ... در اختیار ستاد بحران قرار گیرد یا اینکه به وقت حوادث همه نهادها و دستگاهها تحت مدیریت واحد ستاد بحران عمل کنند. هر کدام خود سرانه وارد منطقه نشوند و بر اساس تشخیص و سلیقه خود عمل نکنند.
داشتن رسانه رسمی که در اسرع وقت و بدون سانسور به نشر اخبار بپردازد ضرورت دارد. رسانهای که مرجع باشد تا مردم بین گزارشهای رسمی و فیلمهای میدانی مردمی تناقضی نبینند که اعتمادشان از بین نرود و اگر چنین شود در کنار اخبار صحیح برخی خبرهای اشتباه میتواند امنیت روانی جامعه را به خطر اندازد که خود این امر مشکل بزرگتری ایجاد خواهد کرد.