در گفت و گو با ایلنا مطرح شد:
فرسودگی سیستم فاضلاب شهری؛ معضل شهروندان اهوازی/ ورود قلیانسراها به حریم پارکها و خانوادهها/ بیکاری در خوزستان بیداد میکند
نماینده خوزستان در شورای عالی استانها با اشاره به مشکلات شهری و اجتماعی شهر اهواز گفت: سیستم فاضلاب شهری اهواز قدیمی و فرسوده است و این مسئله مشکلات عدیده ای را نظیر آبگرفتگی معابر و بالاآمدن فاضلاب شهری برای شهروندان بوجود آورده است.
سید محسن موسوی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آبگرفتگی معابر شهرستان اهواز اظهار داشت: این شهرستان سالهاست فاقد سیستم جمعآوری مناسب آبهای سطحی است و به همین دلیل هنگام بارندگی مشکلات عدیده ای را برای تردد شهروندان ایجاد می کند.
موسوی افزود: طی چهار - پنج سال اخیر به دلیل کاهش شدید بارندگی در استان، شرکت آب و فاضلاب جویهای این شهرستان را لایه روبی نکرده و به علت در فصل بارندگی ، این کانال ها ظرفیت تخلیه آب های سطحی را ندارند و به همین دلیل آب بسیاری در سطح خیابان ها و معابر عمومی جاری می شود.
ورود آب به برخی از منازل در اهواز
وی ادامه داد: بارندگی طی روزهای اخیر در این شهرستان بسیار شدید بوده و همه این آبها باید از طریق کانال های فاضلاب دفع می شدند که این کانالها جوابگو نبوده و حتی در برخی از مناطق اهواز مانند کوی علوی، کمپلو و مهدی حتی آب وارد منازل شده که با کمک شهرداری و شرکت نفت و استفاده از تانکرهای مکنده آب این نقاط تخلیه شد.
نماینده خوزستان در شورای عالی استانها گفت: شهرداری مناطق دو، سه، پنج، شش و هفت به صورت شبانه روز مشغول کار هستند و مدام تانکرها و پمپها را جهت تخلیه آب از سطح شهر جابه جا می کنند و در برخی مناطق نیز آب را لایه روبی میکنند که امیدواریم با تلاش این پرسنل هرچه سریعتر این مشکل برطرف شود.
موسوی تصریح کرد: سیستم فاضلاب اهواز فرسوده و قدیمی است و شهر نیز روز به روز در حال توسعه بوده و با توجه به اینکه زمین این شهرستان مسطح است، امکان استفاده از سیستم شبکه تخلیه آب های سطحی وجود ندارد.
وی ادامه داد: برای رفع این مشکل از سوی شورای شهر اهواز مبلغ 2 میلیارد تومان را مصوب کردیم تا از طریق مناطق 8 گانه تامین و در اختیار شرکت آبفا برای لایروبی جویها و بازسازی سیستم فاضلاب شهری اهواز هزینه شود.
وی افزود: این سیستم فاضلاب ها در موارد غیربارندگی نیز به دلیل فرسودگی جواب نمیدهد و متاسفانه در چندین منطقه تاکنون فاضلاب از سطح زمین بالا آمده و مشکلات تنفسی را برای مردم ایجاد کرده است.
موسوی تصریح کرد: به نظر من برای حل مشکلات فاضلاب شهر عزمی جدی از سوی تمامی مجموعه و دستگاههای شهرستان نیاز است که با کمک هم این سیستم را اصلاح کنند. طی روزهای اخیر نیز با ورد سامانه جدید قرار است بارندگی صورت گیرد و بازهم اگر یک روز بارندگی شدید داشته باشیم همین مشکلات تکرار می شود.
عضو شورای شهر اهواز اظهار داشت: به جز اهواز این مشکل در شهرهای غربی و شرقی استان نیز وجود دارد و تنها شهرهایی که در ارتفاعات کوهستانی قرار دارند با این مشکل روبرو نیستند. شهرهایی مانند آبادن؛ خرمشهر و سوسنگرد به دلیل سفرههای زیرزمینی، نمی توانند آب های ناشی از بارندگی را مهار کنند.
دستگیری عامل اسید پاشی اهواز
موسوی در ادامه به موضوع اسید پاشی به ماموران اجرایی شهرداری این شهرستان اشاره کرد و گفت: عامل اسید پاشی به ماموران اجرایی شهرداری اهواز دستگیر شده و یکی از این افراد که به شدت از ناحیه صورت، چشم و سینه دچار آسیب جدی شده بود در بیمارستان آیت الله طالقانی این شهرستان (بیمارستان سوختگی) تحت درمان است و ظاهرا فرد خاطی از افراد صاحب قلیان سراهای ساحلی شهر بوده است.
وی متذکر شد: بهتر است برای برخورد با صاحبان قلیان سراها در منطقه ساحلی اهواز به جای عوامل شهرداری از نیروهای انتظامی و قانونی استفاده شود تا از بروز حوادث مشابه اسید باشی جلوگیری شود.
وی ادامه داد: متاسفانه قلیانسراها در سطح شهر بسیار توسعه یافته و پارکها مملو از این قلیان سراها شده که این مسئله به معضلی جدی برای شهر اهواز تبدیل شده است.
عضو شورای شهراهواز ادامه داد: هرچند در سطح شهر قهوهخانههایی دایر شده و بطور قانونی در حال فعالیت هستند اما اینها نباید وارد حریم پارکها که جایگاهی برای محل تفریح و استراحت خانواده هاست وارد شوند و برای برخورد با این افراد باید نیروی انتظامی و شورای تامین اقدام کنند.
موسوی در پایان گفت: بیکاری جوانها در استان خوزستان بیداد میکند و متاسفانه جوانها برای امرار معاش و پر کردن وقت شان به مشاغل کاذبی مانند دستفروشی و قلیان سرا رومی آورند.