مهرعلیزاده مطرح کرد:
تلاش می کنیم زاینده رود دوباره جاری شود / طرح لوله گذاری انتقال آب به زاینده رود در زمان خشکسالی است
استاندار اصفهان گفت: در طرح استفاده از پساب برای کشاورزی و صنعت ، پساب در حد آب گوارا تصفیه می شود و ما این تکنولوژی را در اختیار داریم و امیدواریم به زودی این طرح عملیاتی شود.
به گزارش ایلنا از اصفهان،محسن مهرعلیزاده با اشاره به حضور ۱۱ ماهه خود در استان اصفهان، اظهارداشت: در این مدت ۷۰ درصد وقت من صرف حل مشکل زاینده رود شده است و در این مدت به پیمان خود با مردم برای رسیدگی به وضعیت زاینده رود عمل کرده ام.
وی با تاکید بر اتخاذ راهی اصولی برای حل پایدار مشکل زاینده رود، افزود: تلاش خواهیم کرد آورد سد زاینده رود را با طرح های مختلف از قبیل سد تونل سوم کوهرنگ و طرح بهشت آباد در سطح ۱۲۰۰ میلیون متر مکعب حفظ شود.
استاندار اصفهان به طرح جدید مدیریت استان اشاره کرد و افزود: اگر از مسیر سد چم آسمان تا نکو آباد در سمت راست و چپ رودخانه زاینده رود لوله ای تعبیه کنیم سهم حق آبه داران در سر دهانهها توزیع میشود و اجازه برداشت های بی رویه داده نمیشود.
وی خاطر نشان کرد: کل میزان اضافه برداشت آب برای این طرح ۳۰ میلیون متر مکعب در طول یکسال است که با احتساب هدررفت و بازچرخانی به حدود ۶۰ میلیون متر مکعب افزایش مییابد.
مهرعلیزاده با اشاره به اینکه از باغ پرندگان در طول زایندهرود تا سد آبشار لولهای تعبیه شده تا مردم شاهد جاری شدن آب بهصورت دائمی در زاینده رود باشند، اضافه کرد: طرح مزبور صرفاً برای دوران خشکسالی و کم آبی است و در دوره ترسالی آب به صورت طبیعی در کل رودخانه جریان پیدا می کند.
وی تصریح کرد: با توجه به لولهگذاری انجام شده، آب جاری شده تا سد آبشار، آب تازه می باشد و از سد آبشار با پیوستن آب پساب تصفیه شده و با کیفیت که با دستگاه های مدرن و به روز تصفیه خانهها و همچنین با نظارت مستقیم بهداشت محیط، سازمان محیط زیست و سایر دستگاههای نظارتی تایید شده، به آن اضافه می گردد و به سمت تالاب گاوخونی جریان پیدا می کند.
استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: ۴۲ کیلومتر از طرح لوله گذاری در مسیر سد چم آسمان تا نکوآباد و ۱۲ کیلومتر آن در شهر اصفهان پیش بینی شده و ۲ لوله از سد چم آسمان به مبارکه، فلاورجان، قهدریجان، نجف آباد و سد نکوآباد آب را منتقل می کنند و با اجرای ۵۴ کیلومتر لوله گذاری، جریان دایمی آب در رودخانه زاینده رود برقرار می شود.
مهرعلیزاده با بیان اینکه یکی از مشکلات ما عدم توزیع عادلانه آب در مسیر زاینده رود است، اظهارداشت: در بالادست زاینده رود بیشتر از حق خود آب برداشت مینمایند و برای کنترل این موضوع طرحی توسط مشاور تهیه و آماده اجرا شده و در محدوده سد تنظیمی تا چم آسمان که بخشی از آن در استان مجاور است، کنترل برداشت ها با کنتورهای هوشمند انجام می پذیرد.
وی با اشاره به طرح استفاده از پساب تصفیه شده پس از سد آبشار برای کشاورزی و صنعت، اظهارداشت: در این طرح پساب در حد آب گوارا تصفیه می شود و ما این تکنولوژی را در اختیار داریم و امیدواریم به زودی این طرح عملیاتی شود.
استاندار اصفهان اظهار امیدواری کرد: این طرح در کنار طرحهای عمده مشکل کم آبی اصفهان را برطرف کند و اصفهان همیشه آباد و زاینده رود آن جاری و صنعت آن فعال باشند.
وی در ادامه به برنامههای سازگاری با کم آبی اشاره کرد و اظهارداشت: امسال آورد حوضه زاینده رود ۵۳۰ میلیون مترمکعب بود، تدابیر و تمهیدات لازم اندیشیده شده تا در وضعیت پایدار یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب داشته باشیم که مشکلات کم آبی در صنعت، آشامیدنی، محیط زیست، تالاب گاو خونی، کشاورزی، باغداری و فضای سبز برطرف شود.
استاندار اصفهان با بیان اینکه در دهه ۵۰ حجم ورودی سد زاینده رود به صورت میانگین یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب بوده است، اظهارداشت: امروز تنها ۱۷۱ میلیون مترمکعب آب داریم که امیدواریم حدود ۱.۵ سال دیگر سد کوهرنگ سه به بهره برداری برسد.
وی با تاکید بر اینکه باید تونل سوم کوهرنگ، بهشت آباد و طرح انتقال آب از خلیج فارس به میزان یک میلیارد مترمکعب اضافه شود، اضافه کرد: تفاهم اولیه انجام شده تا لوله دیگری به ظرفیت ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب از خلیج فارس اضافه و به اصفهان برسد اما با توجه به این که باید یکهزار کیلومتر مسیر لوله گذاری شود هزینه سنگینی در برداشته و نیازمند سه تا پنج سال زمان است.
مهرعلیزاده با بیان این که از سال ۱۴۰۰ به بعد به میزان ۱۰۰ میلیون متر مکعب حجم ناشی از انتقال آب از تونل سوم کوهرنگ به سد چم آسمان اضافه می شود، یادآور شد: از سال ۱۴۱۰ به بعد نیز به میزان ۲۵۰ میلیون متر مکعب حجم ناشی از انتقال آب از سد بهشت آباد به سد چم آسمان اضافه خواهد شد.
استانداراصفهان به اقدامات به موقع مدیریت استان برای جلوگیری از خشک شدن ۱۰ هزار هکتار باغ در اصفهان اشاره کرد و یادآور شد: با پیش بینی های صورت گرفته در خصوص بارش های مهر و آبان، امیدواریم آب بین حق آبه داران و سهم آبه داران به نسبت عادلانه توزیع شود.
مهرعلیزاده به برنامههای ویژه مدیریت استان برای شهرستانهای شمال و جنوب استان اشاره کرد و افزود: برای جلوگیری از خروج آب از منطقه سمیرم دو مطالعه دقیق صورت گرفته است که با همت و جدیت پیگیری میشود.