خبرگزاری کار ایران

‌مدیرکل منابع طبیعی لرستان خبرداد:

ابتلای ۲۵ درصد جنگل‌های لرستان به بیماری زوال بلوط

ابتلای ۲۵ درصد جنگل‌های لرستان به بیماری زوال بلوط
کد خبر : ۶۶۶۷۵۹

‌مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان از مبتلا بودن ۲۵ درصد جنگل‌های این استان به بیماری زوال بلوط خبرداد.

‌به گزارش ایلنا، شیرزاد نجفی در کارگروه تخصصی گیاه‌پزشکی جنگل‌ها و مراتع استان، با اشاره به اینکه هدف از تشکیل این کارگروه، پیشگیری و مبارزه با آفات و بیماری‌های جنگلی است، خاطرنشان کرد: به استناد بخشنامه ریاست سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور مبنی بر ضرورت شناسایی مناطق آلوده و پیشگیری و جلوگیری از شیوع آفات و بیماری‌ها، این کارگروه تشکیل شده است.

وی عمده آفات و بیماری‌های جنگلی را پروانه برگ‌خوار بلوط، موریانه، لورانتوس (دارواش) و زوال بلوط دانست و اظهار کرد: متأسفانه از مجموع یک میلیون و ۲۱۷ هزار هکتار سطح جنگل‌های استان، ۵۶۳ هزار و ۷۹۸ هکتار معادل ۲۵ درصد به بیماری زوال بلوط مبتلا هستند.

نجفی عمده علل این بیماری را، پیر شدن درختان بلوط، کم شدن بنیه درختان، ریزگردها، عدم زادآوری، هجوم آفات مثل پروانه برگ‌خوار و سوسک چوب‌خوار بلوط، از بین رفتن کنترل‌کنندگان طبیعی مانند سنجاب و اُفت آب‌های زیرزمینی دانست.
 
این مسئول بیان کرد: متأسفانه ۵۰ هزار هکتار از سطح جنگل‌های استان به آفت برگ‌خوار بلوط مبتلا هستند.
 
وی تصریح کرد: این آفت از اواخر اسفندماه هرسال تا نیمه دوم اردیبهشت سال بعد به فعالیت خود ادامه می‌دهد و مناطقی مانند چگنی، سپیددشت، چم چیت، بیشه، شول‌آباد، دادآباد و کهمان را آلوده کرده است.
 
نجفی در خصوص هجوم موریانه نیز عنوان کرد: متأسفانه در چند سال گذشته شاهد طغیان آفت موریانه در سطح اراضی جنگلی خصوصاً در منطقه شوراب هستیم و یکی از اهداف این کارگروه، اتخاذ تدابیر لازم به‌منظور کنترل این آفت بسیار خطرناک است.
 
وی در خصوص بیماری نیمه انگلی لورانتوس در سطح جنگل‌های استان نیز افزود: بخش عمده‌ای از جنگل‌های استان، خصوصاً مناطق درب گنبد کوهدشت و دره نَصَب شهرستان خرم‌آباد به این آفت مبتلا شده‌اند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز