آخرین وضعیت کمکرسانی به زلزلهزدگان کرمانشاه؛
دانشور: نیاز به ایجاد بانک اطلاعاتی احساس میشود/ تعداد زیادی از مردم همچنان در چادرها به سر میبرند
عضو اتاق بازرگانی ایران آخرین اقدامات و تلاشهای صورت گرفته به منظور کمک به زلزلهزدگان استان کرمانشاه را تشریح کرد.
بهگزارش ایلنا، "فاطمه دانشور"در نشستی خبری، با تشریح آخرین اقدامات صورتگرفته به منظور امدادرسانی به زلزلهزدگان استان کرمانشاه، گفت: ۵۶ روز از زلزله کرمانشاه میگذرد و آمارها نشان میدهد بین ۱۷۰۰ تا ۱۹۰۰ روستا دچار تخریب شده اند.
وی به آسیب زلزله به ۷ شهر استان کرمانشاه اشاره کرد و افزود: در سرپل ذهاب ۱۵ هزار و ۷۰۰ خانوار در چادر هستند که بنیاد مسکن ۴ هزار و ۷۰۰ خانوار را واجد شرایط دریافت کمک تشخیص داده است.
دانشور با تاکید بر اینکه از تعداد خانوارهای یادشده تاکنون ۹۰۰ خانوار موفق به دریافت کانکس شده اند، تصریح کرد: بخش زیادی از مردم همچنان در چادر ساکن هستند. به صورت کلی، در شهر سرپل ذهاب ۲ هزار کانکس تحویل شده که از این میزان، هزار و ۱۰۰ مورد توسط خیرین ارایه شد.
مدیرعامل موسسه نیکوکاری مهرآفرین گفت: از مهم ترین دلایل آسیب بالا در مناطق زلزله زده غرب کشور، عدم رعایت استانداردهای خانه سازی بوده که باعث تخریب شده است. از طریق این موسسه، تاکنون ۳۰۰ کانکس به مردم زلزله زده تحویل شده و ۳۰۰ مورد دیگر نیز در دست ساخت قرار دارد.
دانشور در ادامه، خواستار تشکیل یک بانک اطلاعاتی در این زمینه شد که بتوان از طریق آن مجموعه اقدامات و پیگیری ها را جمع آوری کرد. وی یادآور شد: به دلیل تعداد بالای روستاها، حجم تخریب در این بخش ها، نسبت به شهرها بالاتر است، ولی مشکلات شهرها بیشتر از روستاهاست.
به گفته دانشور، ایجاد پایگاه خدمات اجتماعی در سرپل ذهاب و ارایه برخی آموزش ها در این پایگاه می تواند تا حدودی به مشکلات روحی و روانی مردم منطقه کمک کند. دانشور فعالیت بانک ها را بیشتر در ساخت و ساز مناطق تخریب شده دانست و گفت: در زمینه حذف جرایم بانکی، تغییر زمانبندی پرداخت اقساط وام ها و ... باید با بانک ها رایزنی شود.
وی اظهار داشت: وضعیت تحویل کانکسها کلا در هر سه منطقه زلزله زده نشان میدهد که ۳۹۳ دستگاه توسط ارتش، ۱۳۶ دستگاه از سوی بنیاد مسکن، ۷ هزار و ۹۸۱ کانکس توسط سپاه و ۶۴۰ مورد نیز توسط خیرین تامین شده است. جمعا تاکنون ۹ هزار و ۵۵۰ کانکس تحویل شده و در کل مناطق نیز ۱۵ هزار خانه تخریب شده است.
دانشور خاطرنشان کرد: شرکت زرین صنعت چاف با ۵۹۰ میلیون تومان، شرکت فولاد چاینا هودانگ چین با ۷۰ کانکس، سام سرویس با ۱۰۰ کانکس و شرکت اپ با یک میلیارد تومان و انجمن سنگ آهن ایران بزرگترین حامیان مهر آفرین در کمک به مردم زلزله زدگان کرمانشاه بودند.
مدیرعامل موسسه نیکوکاری مهرآفرین در پایان در خصوص حکم ماجرای " رعنا افغانی پور" و " سمیه مهری " گفت: مادر و دختری که در روستای همت آباد بم از سوی پدر مورد اسیدپاشی قرار گرفتند که منجر به فوت سمیه (مادر) و نابینایی یک چشم رعنا شد. به حکم داد گاہ کیفری شعبه یک شهرستان بم، پدر رعنا بعد از شش سال انتظار محکوم به قصاص شد که اجرای آن مستلزم پرداخت نصف دیه از سوی ولی دم است، یعنی پرداخت یک صد میلیون تومان. از آنجایی که پدر رعنا علاوه بر قصاص محکوم به پرداخت یک صد و پنجاه میلیون تومان نیز بابت دیه رعنا شده است، میتوان یک صد میلیون تومان اول را تهاتر کرد و ولی دم نیاز نیست مبلغی پرداخت کنند. احتمالا پرونده به دیوان عالی کشور جهت رسیدگی به فرجام خواهی متهم ارسال شود. گفتنی است رعنا و نازنین تحت حمایت موسسه مهرآفرین هستند و نزد پدربزرگ و مادربزرگ شان از شرایط مساعدی برخوردارند.