عضو سابق شورای چهارم شهر شیراز:
هنوز اقتصاد ورزشی نداریم
رئیس فراکسیون ورزش شورای چهارم شهر شیراز ناآگاهی از اقتصاد ورزشی را عامل بروز مشکل در حوزه ورزش فارس خواند.
سیدکمال پاکفطرت عضو شورای چهارم شهر شیراز،درخصوص وضعیت ورزش استان فارس، عملکرد سازمانهای مختلف متولی ورزش و نیز شورای چهارم با ایلنا به گفتوگو نشست.
وی که پیش از این با عنوان مشاور مدیرکل تربیت بدنی فارس و...فعالیت داشتهاست، در این گفتوگو بر لازمه توجه مسئولان استانی و کشوری به مقوله ورزش از لحاظ مالی و معنوی تأکیدکرد و خواهان ورود بخش صنعت فارس به ورزش برای تأمین مالی تیمهای ورزشی و ورزشکاران شد.
پاکفطرت در ادامه به ضرورت کاربرد اقتصاد ورزشی اشارهکرد و بهترین عملکرد اداره ورزش و جوانان را پایان پروژههای نیمهکاره دانست.
وی وضعیت عمومی ورزش در کشور را نامطلوب توصیفکرد و درخصوص عملکرد اداره ورزش و جوانان استان فارس گفت: اداره ورزش و جوانان استان فارس همزمان با تغییر و تحولات مدیریتی با مشکلات عدیدهای مواجه بود؛ ازجمله کمبود سرانه فضاهای ورزشی و همچنین، مشکلاتی که برای بعضی تیمهای مختلف لیگی وجود داشت؛ البته بخشی از این مشکلات هنوز وجود دارد و بخش دیگر هم بهلحاظ سختافزاری رفع شده؛ هرچند با نگاهی که متأسفانه در کشور ما به مقوله ورزش وجود دارد، درمییابیم آنطور که شایسته جوانان باشد به آن پرداخته نمیشود و این مسئله تنها به استان فارس و شهر شیراز هم مربوط نیست.
پاکفطرت ضمن تأکید بر تأثیر مستقیم ورزش بر روحیه مردم عنوان کرد: نهایت توجهی که در این سالها در حوزه عمومی به ورزش شدهاست، به بعضی کارهای پیشپاافتاده، مثل پیادهروی محدود میشود که آن هم، فقط به صرف برنامههای جانبی و رفعتکلیفی است.
این کارشناس ورزشی افزود: معتقدم باید روی ورزش بهصورت بنیادی کار کنیم و لازمه این مهم توجه به ابعاد مالی و همزمان، حمایت معنوی است که باید از سوی مسئولان عالیرتبه کشوری و استانی صورت گیرد.
اقتصاد ورزشی را بلد نیستیم
رئیس فراکسیون ورزش شورای چهارم شهر شیراز مشکل اداره ورزش و جوانان فارس را ناآگاهی از اقتصاد ورزشی دانست و تصریح کرد: بزرگترین مشکلی که وجود دارد این است که ما هنوز اقتصاد ورزشی را بلد نیستیم؛ چون از بالا به آن توجه نمیشود. این سؤال را باید از متولیان استان پرسید که چگونه در سایر استانها بهرغم همه مشکلات اقتصادی، کارخانهها از ورزش حمایت میکنند؛ ولی در فارس شاهد این موضوع نیستیم. مشکل به آنچه گفتم بازمیگردد،حمایت از ورزش باید خواست مسئولان استانی باشد.
وی راهکار برونرفت از رکود و پسرفت ورزش را ورود کارخانهها و صنایع به ورزش دانست و ابراز داشت: شهرداریها در دیگر استانها، در حد ملی تیمداری میکنند و هزینههای هنگفتی را برای ورزش صرف میکنند؛ اما متأسفانه در شهرداری شیراز شاهد این موضوع نبودهایم.
وی با بیان اینکه مشکل ورزش فارس این است که از سوی مسئولان حمایت نمیشود،ادامه داد: شهرداری میتواند بهمنزله یکی از متولیان ورزش در این حوزه فعالیت کند؛ اما نکته اینجاست که اولاً کسی تاکنون از شهرداری درخواست نکرده و در درجه دوم شهرداریها بیم آن دارند که اسیر قوانین و آییننامهها و تبصرههای مختلف شوند؛ ولی در شهرهای دیگر به دلیل حمایتهای مسئولان از ورزش، تغییری اساسی در وضعیت رخ داده است. چگونه در شهرداری تبریز بالغ بر ۲۰ تا ۳۰ میلیارد تومان هزینه تیمهای مختلفی میشود که حتی نام شهرداری هم روی آنها نیست؛ مثل تراکتورسازی یا ماشینسازی، ولی در شیراز بهرقم بودجه بالغ بر سه هزار میلیارد تومان، در طول سال حداکثر پانصد تا هفتصد میلیون به ورزش کمک میشود؟
پاکفطرت در ادامه، بهترین عملکرد سازمان ورزش و جوانان فارس را اتمام پروژههای ناتمام خواند و تصریح کرد: البته اتمام پروژهها کافی نیست و باید آنها را تکمیل کرد. هرچه سرانه ورزشی بیشتر شود، سلامت جسمی و روحی جامعه بیشتر تأمین میشود.
این کارشناس ورزشی، همچنین وضعیت ورزش بانوان فارس را بسیار ضعیف و نامطلوب ارزیابی کرد و گفت: استعدادهای درخشان و ورزشکاران بسیار قابلقبولی داریم؛ اما واقعاً نتوانستیم حق مطلب را ادا کنیم. بعد از گذشت ۴۰ سال تنها مرکز ورزش بانوان همین باشگاه حجاب است که متأسفانه از لحاظ استاندارد در بدترین شرایط ممکن قرار دارد.
این کارشناس ورزشی در پایان ابراز امیدواری کرد اعضای شورای پنجم که ازلحاظ مسائل فرهنگی و ابعاد مختلف اجتماعی پیشزمینههایی دارند، به ورزش به دیدی سیاسی نگاه نکنند و اجازه ندهند دخالتهای افراد سیاسی در کمک به ورزش تأثیر بگذارد؛ همچنین به مقوله ورزش بهمثابه پشتوانه اجتماعی بنگرند و آن را موضوعی جانبی و رفعتکلیفی نپندارند.